Erikoisten elämysten Suomi – viisi talvista kokemusta paikallisten opastuksella

Erikoisten elämysten Suomi – viisi talvista kokemusta paikallisten opastuksella

julkaistu , päivitetty

Listasimme viisi ikimuistoista elämystä läpi Suomen, joita voit kokea paikallisten asiantuntijoiden opastuksella. Yhteistä näille elämyksille on, että ne kaikki yhdistävät aktiivisen tekemisen pelkän passiivisen osallistumisen sijaan. 

Opi loimuttamaan ruokaa avotulella

Tässä elämyksessä yhdistyvät nautinnot kaikille aisteille. Pääset tekemään omin käsin ohjatusti loimutuslaudan tervalepästä. Laudan valmistumisen myötä valmistat herkullisen kala-aterian avotulella. Elämyksen lomassa saat vinkkejä myös muuhun avotuli-ruuanlaittoon. Kokemuksen kruunaa numeroitu diplomi osallistumisesta. 

Sijainti: Pälkäne

Lisätietoa elämyksestä 

Virkkausterapia

Autenttiseen käsin tekemiseen tutustuttaa myös tämä elämys. Yhden päivän aikana syntyy nimittäin ihastuttava kolmivärinen design-baskeri virkkaamalla. Päivän päätteeksi pääset nauttimaan omien käsiesi tuotoksesta. Käsin tekeminen palkitsee ja on kokemuksena koukuttava – terapeuttista tekemistä sekä keholle että mielelle.

Sijainti: Jyväskylä

Lisätietoa elämyksestä

Potkukelkkailua jäällä ja lumessa

Talvista erämaatunnelmaa ja Pohjois-Karjalan kauneimpia maisemia täysin uudella tavalla! Ohjattu potkukelkkasafari johdattaa sinut ikimuistoiselle elämysmatkalle. Aikoinaan potkukelkka oli tarpeellinen työ- ja kulkuväline vaikeissa talviolosuhteissa liikkumiseen. Nykyisin se on ekologinen vaihtoehto omatoimiseen liikkumiseen sekä kunnon kohottamiseen siinä sivussa.

Sijainti: Kesälahti

Lisätietoa elämyksestä

Lumenveiston työpaja

Talven taikamaahan pääset pureutumaan täysin uudella tavalla tässä lumenveiston salaisuuksiin perehdyttävässä työpajassa. Arktisissa olosuhteissa toteutettu elämys asiantuntijan opastuksella on takuulla mieleenpainuva kokemus. Erilaiset työkalut ja välineet lumen muokkaamiseksi tulevat tutuiksi. Tämän myötä voit päästää luovuutesi valloilleen ja muotoilla täysin oman näköisesi lumielämyksen. 

Sijainti: Rovaniemi

Lisätietoa elämyksestä

Ahlmanin Ladyn kummituskierros

Monien kiehtovien kummittelutapauksien tarinoihin Ahlmanin oppilaitoksen yli 100-vuotisen historian ajalta pääset tutustumaan tällä hiuksia nostattavalla elämysvierailulla. Vanha koululaitos monipuolisine tiloineen ja eri rakennuksineen on luonteva näyttämö paikan paranormaaleinakin pidetyille ilmiöille. Kaikkeen tähän tutustut asiantuntevan oppaan johdatuksella, jos vain uskallat mukaan. 

Sijainti: Tampere

Lisätietoa elämyksestä

Ylläolevat elämykset on poimittu esimerkkeinä pienyrittäjien ja paikallisten elämystuottajien matkailupalveluita kokoavilta AirnBnb Experiences ja Doerzs -sivustoilta.

Teksti: Antti Hurskainen

Kuva: Tukes

Katso myös