Luonnonkaunis Kaarina – 3 kohdetta!

Luonnonkaunis Kaarinan kunta sijaitsee lyhyen matkan päässä Turusta. Tunnettuja nähtävyyksiä Kaarinassa ovat lumoavan luonnon lisäksi upeat kartanot ja kiinnostavat rauniot!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Luonnonkaunis Kaarina – 3 kohdetta!
  • 1. Kuusiston kartano ja piispanlinnan alue

    Viehättävä Kuusiston alue sijaitsee kauniin luonnon keskellä. Kuusiston kartanon puinen päärakennus on rakennettu jo 1738, mikä tekee siitä yhden Suomen vanhimmista säilyneistä puuasuinrakennuksista. Kesäisin Kuusiston kartanossa pääsee nauttimaan taiteesta, kun kartano muuttuu taidekartanoksi! Kesällä kartanossa voi tutustua monenlaisiin erilaisiin taideteoksiin ja tapahtumiin ja nauttia Villikahvilan antimista.

    Lähellä kartanoa löytyvät myös keskiaikaiset Piispanlinnan rauniot. Linna oli kaiken kaikkiaan 15 katolisen piispan käytössä 1200-luvun lopulta vuoteen 1528 asti, jolloin Ruotsin kuningas käski purkaa linnan. Linnaa alettiin kaivaa esiin vuonna 1877 ja kaivaukset jatkuvat edelleen. Linnaa pidetään yhtenä merkittävimmistä keskiaikaisista arkeologisista kohteista Suomessa.

    Alueeseen voi tutustua helposti esimerkiksi kävelemällä 3,2 kilometriä pitkän Kuusiston luonto- ja kulttuuripolun, jonka opasteet kertovat kattavasti alueen historiasta ja luonnosta.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoitteet:

    Kuusiston kartano/Piispanlinnan rauniot
    Linnanrauniontie 577/ Linnanrauniontie 633
    Kuusisto, Kaarina

  • 2. Arboretum Yltöinen

    Arboretum Yltöinen on osa suomalaista kasvigeenivaraohjelmaa, jonka tarkoituksena on turvata kasvien geeniperimän säilyminen. Noin 10 hehtaarin kokoinen alue on perustettu metsäympäristöön ja siellä kasvaa noin 200 kotimaista ja ulkomaista puu- ja pensaslajia. Erityisen suosittuja nähtävyyksiä arboretumissa ovat esimerkiksi yli 350-vuotiaat mäntyvanhukset, lumoavat alppiruusut ja perennojen näytealue, jossa voi tutustua noin 130 erilaiseen perennaan!

    Arboretumiin voi tutustua kesäaikaan arkipäivisin esimerkiksi kulkemalla merkittyjä polkuja pitkin ja sinne on vapaa pääsy. Tarkista aukiolot Arboretumin sivuilta.

    Osoite:
    Toivonlinnantie 518
    21500 Piikkiö (Kaarina)

  • 3. Tuorlan alue

    Tuorlan historiallinen alue on kiinnostava kaarinalainen nähtävyys: alueelta löytyy Tuorlan kartano, Tuorlan majatalo ja avaruuspuisto. Tuorlan kartano on entinen karjatila, jonka keltaisen värinen päärakennus rakennettiin perimätiedon mukaan jo 1600-luvulla. Päärakennuksen lisäsiivet ja muut rakennukset ovat peräisin 1800-luvun alkupuolelta.

    Tuorlalla liikkuessa kannattaa ehdottomasti varata esitysaika myös Avaruuskeskus Väisälään! Planetaariossa voi tutustua mieleenpainuviin tähtitieteellisistä ilmiöistä kertoviin elokuviin ja saada tietoa tähtitaivaasta esimerkiksi opastetuilla kierroksilla.

    Lähettyvillä sijaitsevassa Tuorlan majatalossa voi syödä, majoittua tai tehdä ostoksia ihastuttavassa lähiruoka- ja lahjapuodissa. Tuorlan alueella on myös runsaasti luontopolkuja tutkittavaksi.

    Osoitteet:
    Avaruuspuisto Väisälä:
    Väisäläntie 20
    21500 Piikkiö

    Tuorlan majatalo:
    Tuorlantie 1 E
    21500 Kaarina

  • Kuva: Pixabay, Jubbe

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.