Mitä tehdä Iisalmessa? Tässä leppoisat paikallisvinkit Top 10

Mitä tehdä Iisalmessa? Tässä leppoisat paikallisvinkit Top 10

julkaistu , päivitetty

Iisalmi tunnetaan Pohjois-Savon vireänä seutukeskuksena, jossa kaunis järvimaisema näyttäytyy satamapuistossa liikkuvalle. Iisalmessa on panostettu kaupunkimaisiin kävelyreitteihin, joiden varrella alueen kauneus tulee esille. Kesäteattereistaankin tunnettu Iisalmi tarjoaa myös muita aktiviteetteja niin asukkailleen kuin lomailijoille.

Minne mennä Iisalmessa?

Kokosimme paikallisvinkit lomailuun Iisalmessa. Poimi tästä ideat kesälomasuunnitteluusi ja viivy vaikka pidempäänkin. Iisalmessa elämänmeno on rentoa ja leppoisaa, mikäs sen mukavampi tapa viettää viikonloppua tai minilomaa. Mikä näistä kiinnostaisi juuri sinua eniten?

1. Kuappi, maailman pienin ravintola

Maailman pienin ravintola on kokemisen arvoinen. Vain kahdeksan neliömetrin kokoinen ravintola on päässyt myös Guinnessin ennätystenkirjaan. 3,5 neliön kokoiseen ravintolasaliin mahtuu kerrallaan kaksi asiakasta ja sitä voi varata yksityistilaisuuksiin.

Lue lisää: Kuappi

2. Iisalmen kaupunginranta tarjoaa puitteet iloiseen kesäpäivään

Kauppatorilta noin 400 metrin päässä sijaitseva kaupunginranta tarjoaa mukavat puitteet kesäpäivästä nauttimiseen. Matala rantavesi on turvallinen pientenkin lasten kanssa. Alueella on lapsiperheille myös keinut ja karuselli, sekä pukeutumistilat ja kesäkahvila.

Lue lisää: Kaupunginranta

3. Olutmuseo, historian havinaa ja lounastarjoilua

Iisalmessa on valmistettu olutta jo 140 vuotta. Oluen valmistuksen historiaan voi tutustua panimomuseossa, jossa tutuksi tulee historialliset valmistusesineet ja mainosverstas, jossa toteutettiin aikanaan mainoksia. Oluthallissa sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia herkullisen lounaan.

Lue lisää: Olutmuseo

IIsalmen satama

4. Iisalmen tori tarjoaa sesongin herkkuja

Iisalmen torilta voit tehdä sesongin mukaisia hankintoja. Kesällä voit herkutella muurinpohjaletuilla ja mansikoilla. Syksyllä tarjolla on satokauden vihanneksia. Neljästi vuodessa torilla järjestetään markkinat.

Lue lisää: Iisalmen tori

5. Ahmon golfkenttä

Ahmon golfkenttä tarjoaa haastetta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin golffaajille. Puistomainen kenttä tarjoaa kauniit puitteet kesäpäivän viettoon.

Lue lisää: Ahmon golfkenttä

6. Koljonvirran leirintäalueesta nauttii koko perhe

Koljonvirran Kartanon Camping -alue tarjoaa mökkimajoitusta vehreässä ympäristössä. Tarjolla on myös vaunu- ja telttapaikkoja. Tekemistä riittää koko perheelle aina keppihevosradasta minigolffiin ja skeittailusta vesileikkeihin.

Lue lisää: Koljovirran leirintäalue

7. Frisbeegolffia ja laskettelua Paloisvuorella

Iisalmen Paloisvuoren laskettelukeskuksen maisemiin suunniteltu DiscGolfPark kulkee haastavassa maastossa joka vaatii hyvää kuntoa ja seikkailumieltä. Talvella alueella toimii kaksi laskettelurinnettä ja hissi, sekä kattava murtomaahiihto- ja lenkkeilyreitistö. Rinnekahvilassa voit nauttia kupin höyryävää ulkoilun lomassa.

Lue lisää: Paloisvuori

8. Keilailua ammattilaisille ja huvittelijoille Keila- ja Liikuntakeskus Liikkeessä

8-ratainen keilahalli tarjoaa erinomaiset puitteet niin kilpakeilailuun kuin vaikkapa lasten harjoitteluun. Hohtokeilaus on mukavaa ajanvietettä ystävien tai perheen kanssa. Liikuntakeskus tarjoaa runsaasti myös muita lajivaihtoehtoja harrastamiseen. Tänne kannattaa suunnata vapauttamaan ylimääräiset energiat!

Lue lisää: Liike

9. Eukonkannon maailmanmestaruuskisat tunnetaan myös maailmalla

Kunnia kilpailuista kuuluu oikeastaan Sonkajärvelle, mutta koska kilpailu pidetään Iisalmen vaikutusalueella, vain 25 km päässä Iisalmesta, kannattaa tämäkin tapahtuma mainita Iisalmen yhteydessä! 235,5 metriä pitkä rata sisältää erilaisia esteitä ja nimensä mukaisesti radalla kilpailijoiden tehtävä on kantaa naista radan läpi mahdollisimman nopeasti. Joko sinä olet poikennut kisapaikalla?

Lue lisää: Eukonkanto

10. Nauti upeista järvimaisemista

Iisalmen ulkoilumahdollisuudet ovat mainiot. Järvimaisemat ja metsäiset ulkoilureitit tarjoavat monipuolisia reippailupaikkoja koko perheelle. Talvisin kaupungin alueella on paljon latuja hiihtäjien sivakoitavaksi ja kesäisin polkupyörä vie hienoille retkipaikoille vaikkapa piknikeväiden kera.

Lue lisää: Iisalmen järvet

Teksti: Kati Jaakonen
Kuvat: Iisalmen kaupunki, Kirsi Hukkanen

Katso myös