Mitä tehdä Leppävirralla? Tässä kolme tutustumisen arvoista kohdetta Savon sydämessä

Pohjois-Savossa sijaitseva Leppävirta on erinomainen kotimaan matkakohde: sieltä löytyy kaunista luontoa, monipuolista tekemistä ja kiinnostavaa arkkitehtuuria. Poimi tästä vinkit Leppävirralle ja ota suunta kohti Savon sydäntä!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Mitä tehdä Leppävirralla? Tässä kolme tutustumisen arvoista kohdetta Savon sydämessä
  • 1. Konnuksen kanava-alue

    Konnuksen kanava-alue sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Leppävirran kirkonkylästä. Alueella on kolme eri-ikäistä kanavaa ja viisi koskea. Vanhin kanavista on rakennettu vuonna 1841, ja uusin kanava valmistui vuonna 1973. Alue on ihanteellinen kohde retkeilijöille ja kalastajille. Kesäisin kannattaa tutustua myös idylliseen kesäravintola Konnustupaan, joka painottaa ruokalistassaan lähiruokaa.

    Osoite:
    Konnuksentie 595
    79100 Leppävirta

    Lue lisää: Konnuksen kanava-alue
    Kesäravintola Konnustupa

  • 2. Vesileppiksen kylpylä

    Vesileppis on monipuolinen kylpyläkohde, jossa voi majoittua, harrastaa, syödä ja nauttia kylpyläpalveluista. Vesileppiksessä voi harrastaa monenlaista urheilua: alueella voi muun muassa keilata, joogata, pyöräillä tai haastaa itsensä seikkailupuistossa. Kylpyläpuolelta löytyvät esimerkiksi vesiliukumäki, Wibit-kiipeilyrata, erilaisia saunoja, poreallas ja allasbaari. Lisäksi kylpylässä voi nauttia erilaisista rentouttavista hoidoista.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Vesileppis on mainio viikonloppukohde myös talvisin – sen Muumi-jääluolasta nauttivat myös perheen pienimmät.

    Osoite:
    Vokkolantie
    79100 Leppävirta
    Lue lisää: Vesileppis

  • 3. Leppävirran kirkko

    Leppävirran kivikirkko on rakennettu vuonna 1846 ja se edustaa uusklassista tyyliä. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Carl Ludvig Engel, jonka käsialaa ovat myös Helsingin tuomiokirkko ja monet muut pääkaupungin merkkirakennukset. Edellinen Leppävirran kirkko paloi vuonna 1834, ja nykyisen kirkon kaksiosainen alttaritaulu on pelastettu edellisen kirkon tulipalosta. Kirkossa kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan nauttia musiikista, sillä Leppävirran kirkon akustiikka ja urut ovat saaneet paljon kehuja. Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona kello 11–17.

    Osoite:
    Kirkkokaari 1
    7900 Leppävirta

    Lue lisää: Leppävirran kirkko

    Kiinnostaako luonnonkaunis Pohjois-Savo? Tutustu Pohjois-Savon salaisiin helmiin.

    Teksti: Ira Matilainen
    Kuva: Pixabay/Petza79

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.