Suomiko tylsä? Esittelyssä viisi ihanan erikoista suomalaishotellia!

Majoituskin voi olla elämys, esittelyssä erikoiset suomalaishotellit! Hotellihuoneiden ei tarvitse olla tylsiä, eikä erikoisuuksia tarvitse lähteä hakemaan ulkomailta, sillä Suomesta löytyy toinen toistaan kiinnostavampia majoituskohteita. Kokosimme viisi keskenään erilaista majoituskohdetta, jossa jokaisessa on jotakin ekstraa!

Majoitu

Julkaistu , päivitetty
Suomiko tylsä? Esittelyssä viisi ihanan erikoista suomalaishotellia!
  • 1. Hotelli Yöpuu

    Suloinen hotelli Yöpuu sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Hotellissa on 26 huonetta, jotka kaikki on sisustettu eri tavalla. Huoneiden teemoja ovat esimerkiksi Alvar Aalto, jugend, Minun Afrikkani, Hemingway, Marimekko ja Mannerheim.

    Hotellin yhteydessä sijaitsee myös ravintola Pöllöwaari, jonka yllätykselliset annokset vaihtuvat sesongeittain. Hotellin pohjakerroksessa sijaitsevat myös viihtyisät saunatilat.

    Osoite:
    Yliopistonkatu 23
    40100 Jyväskylä

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    tai

    Kansakoulukatu 2 (pysäköinti)
    40100 Jyväskylä

    Lue lisää: Hotelli Yöpuu

  • null

    2. Bengstkärin majakka

    Mikäli olet aina haaveillut yöstä majakassa, voi Bengstkärin majakka olla sinulle sopiva kohde. Majakan löytää Suomenlahden edustalta, noin 25 kilometrin päästä Hangosta. Majakassa on paljon kiinnostavaa nähtävää, kuten esimerkiksi majakanvartijamuseo, näyttely Bengstkärin taistelusta, kappeli, kahvila ja matkamuistomyymälä, valohuone majakan huipulla sekä kokous- ja majoitustiloja. Majoitustiloiksi on remontoitu kuusi majakanvartijahuonetta, joihin kaikkiin mahtuu yöpymään neljä henkilöä.

    Majakalle tehdään paljon päiväretkiä, mutta myös majakalla yöpyminen on mahdollista. Majakalle mennään meriteitse. Omilla veneillä voi majakalle tulla vain tyynellä säällä majakan aukioloaikoina.

    Osoite: (Kasnäsin vierasvenesatama)

    Meripuistontie 2
    25930 Kemiönsaari

    Lue lisää: Bengstkärin majakka

  • null

    3. Hotelli Kakslauttanen

    Keskellä erämaata Saariselällä sijaitsevan hotelli Kakslauttasen kuuluisat iglut ovat mitä parhain tapa nauttia Lapin luonnosta. Saariselällä sijaitsevalla majoitusalueella voi ihastella tähtitaivasta tai revontulia lasi-igluissa, lumi-igluissa tai keloigluissa. Lasi-iglut ovat kahden hengen huoneenlämpöisiä huoneita, joihin kuuluvat myös wc-tilat. Tähtitaivasta voi ihailla myös kelo-igluista, jotka ovat mökkejä, joihin kuuluu myös lasikattoinen makuuhuone. Kelo-igluista löytyvät myös omat saunatilat, keittiö ja takka.

    Hiljaisissa lumi-igluissa lämpötila on pienen pakkasen puolella ja seikkailunhaluinen nukkuu siellä makeat unet untuvamakuupussin sisällä. Erilaisten iglujen lisäksi majoitusalueella on tarjolla upeita, perinteisiä hirsitaloja, joiden joukkoon mahtuu myös tunnelmallisia sviittejä.

    Hotelli Kakslauttasen yhteydessä voi nauttia myös monista runsaista palveluista, kuten savusaunoista, ravintoloista ja välinevuokrauksesta. Alueella on mahdollista harrastaa myös monenlaisia aktiviteetteja.

    Osoite:
    Kiilopääntie 9
    99830 Saariselkä

    Lue lisää: Hotelli Kakslauttanen

    >>Koe Lapin lumo paikallisten kanssa! Katso täältä unohtumattomat elämykset

  • 4. Harriniva Hotelsin erikoismajoitukset

    Harriniva on Lapin Muoniossa sijaitseva lomakeskus, joka johon kuuluu useita erilaisia majoituskohteitaa ja ravintoloita. Harriniva tarjoaa seikkailunhaluisille myös muutamia erikoisempia majoitusvaihtoehtoja, joita ovat Aurora Dome ja Winter Village.

    Mikäli glamping (glamorous camping) kuulostaa sinulle sopivalta, voisit nauttia olostasi Aurora Domessa. Aurora Domet ovat lämpöeristettyjä ympyränmuotoisia telttarakennuksia, jotka sijaitsevat Torasjärven rannalla Torassiepissä. Teltan yksi seinä on läpinäkyvä, joten teltasta on helppo ihailla tähtitaivasta, revontulia sekä kaunista maisemaa järven yli. Tunnelmallisessa teltassa lämpöä tuo puulämmitteinen takka.

    Torassiepissä sijaitsee myös Winter Village, jossa voi nukkua aidossa lumi-iglussa. Unohtumattomassa talvikylässä sijaitsevat myös jäähotelli ja -baari.

    Osoite:
    Torassiepintie 212
    99300 Muonio

    Lue lisää: Harriniva ja Torassieppi

  • 5. Storfinnhova Gårdin metsäkylän puumajat

    Storfinnhova Gård on viehättävä tila, joka sijaitsee Kemiönsaarella Varsinais-Suomessa. Tilaan kuuluvat metsäkylän puumajat sijaitsevat noin 900 metrin päässä Storfinnhovan tilalta. Puujamajoja on yhteensä kuusi kappaletta, ja ne sijaitsevat parin metrin korkeudessa maasta. Kolmen hengen majoihin kiivetään tikkaita pitkin. Aivan luonnon armoilla metsäkylässä ei tarvitse nukkua, sillä majoissa on lattialämmitys ja ne ovat myös lämpöeristetty. Lisäksi talvella yöpyjille on tarjolla makuupussit.

    Metsäkylässä voi nauttia myös mahtavista löylyistä, sillä kylän yhteyteen on rakennettu upea, tunnelmallinen savusauna, joka sijaitsee maan alla. Saunan vieressä sijaitsee myös komeassa hirsirakennuksessa oleva ravintola Metsänhovi.

    Osoite:
    Finnhovantie 16
    25860 Björkboda

    Lue lisää: Storfinnhova Gård

  • Kuvat: Storfinnova Gårdin metsäkylä: Kemiönsaaren kunta
    Bengstkärin majakka: Kemiönsaaren kunta,
    Benjamin Donner
    Hotelli Kakslauttasen lasi-iglut: Kakslauttanen Arctic Resort

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.