Kuusi maatilamatkailukohdetta esittelyssä – maalaistunnelmaa kauniissa miljöössä

Kuusi maatilamatkailukohdetta esittelyssä – maalaistunnelmaa kauniissa miljöössä

julkaistu , päivitetty

Kaipaatko luonnon rauhaa ja arjesta poikkeavaa lomaympäristöä? Maatilamajoitus tarjoaa ratkaisun tähän tarpeeseen! Maatilamajoitus luo hienon tilaisuuden tutustua maatilan eläimiin, arkeen ja ympäristöön, erilaisia aktiviteetteja unohtamatta. Esittelyssä loistavia maatilamatkailukohteita kotimaassa.

 • Lemettilän tila

  Valtatie 23:n varrella sijaitseva Lemettilän tila tarjoaa majoitus- ja ruokailupalveluita. Mökki- ja maatilamajoitusta bed and breakfast tyyliin on saatavilla ympäri vuoden.

   

  Mahdollista on siis valita vuokramökki järven rannalta tai huone vanhan ajan tunnelmaa huokuvasta päärakennuksesta. Vuodenajasta riippuen tilalla pystyy majoittua yhtäaikaisesti 20–30 henkilöä, joten intiimi tila tarjoaa varmasti rauhallisen loman vierailijalleen.

   

  Lemettilän tilan läheisyydessä sijaitsee Unescon maailmaperintökohteena tunnettu Petäjäveden vanha kirkko, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

   

  Osoite: 

  Siltatie 23 

  41900 Petäjävesi

   

  Lue lisää: Lemettilän tila

 • Lomatila Ollila

  Kauniin Puruveden rannalla sijaitseva Ollilan tila tarjoaa aitoa maalaistunnelmaa. Majoitusvaihtoehtoina ovat lomamökit sekä huoneet päärakennuksessa. Rannassa on mahdollisuus nauttia savusaunan kosteista löylyistä. Päärakennuksen savupirtissä on tarjolla runsas aamiainen.

   

  Ollilan tila sijaitsee sopivasti Savonlinnan, Kerimäen ja Punkaharjun välissä, joten aktiviteetteja ja tekemistä löytyy lähistöltä mielin määrin. Kesäsesongin ulkopuolella lomatila on auki tilauksesta.

   

  Osoite:

  Ruokolahdentie 506

  Kerimäki

   

  Lue lisää: Lomatila Ollila

 • Laukkumäen tila

  Laukkumäen tilalla pääset seuraamaan aidon maatilan arkea. Majoituspalvelut sijaitsevat aktiivisen maatilan vieressä. Maatilan entinen päärakennus toimii majoitustalona.

   

  Tilalla on tällä hetkellä lähinnä lypsykarjaa, jota voi pyydettäessä päästä katsomaan. Rannassa on sauna, jota voi vuokrata erillistä maksua vastaan. Vieressä virtaa kaunis Iijärvi, johon voi tutustua paremmin vuokraamalla tilalta soutuveneen tai kajakin.

   

  Osoite:

  Iijärventie 718

  74170 Iisalmi

   

  Lue lisää: Laukkumäen tila

 • Maatilamatkailu Ilomäki

  Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla Peräseinäjoen kylässä sijaitsee maatilamatkailu Ilomäki. Ilomäki tarjoaa matkaajalle kokonaisvaltaisen maalaiskokemuksen. Tilalla viljellään maata jo saman suvun kuudennessa polvessa, joten Ilomäeltä löytyy paljon historiaa ja perinteitä.

   

  Maatilamajoitus on palvellut asiakkaita vuodesta 1999 lähtien. Majoitus tapahtuu mökeissä, jotka soveltuvat pienistä ryhmistä isoihin kaveriporukoihin ja perheisiin asti. Tilalla on mahdollista tutustua eläimiin. Nähtävillä on hevosia, pupuja, lampaita ja kissoja. 

   

  Ilomäen lähialueilla riittää lisää aktiviteetteja muun muassa Tuurin, Powerparkin ja Duudson Activity Parkin muodossa.

   

  Osoite:

  Ilomäentie 52

  61100 Peräseinäjoki

   

  Lue lisää: Maatilamatkailu Ilomäki

 • Ali-Ketolan tila

  Vuonna 2015 ”Vuoden Satakuntalaiseksi Matkailuyritykseksi” valitulla Ali-Ketolan tilalla rennoissa maalaismaisemissa onnistuu vapaa-ajan lomailu, kuin myös työporukoiden kokoontumisetkin. Kokemäen keskustan palvelut ovat noin viiden kilometrin päässä tilasta.

   

  Majoitusvaihtoehdot tilalla ovat hyvin monipuoliset. Jokirannassa kaupungin keskustassa voit majoittua rivitalossa, tilan pihapiirissä voit majoittua muun muassa Takkatuvassa ja yli 100 vuotta vanha Matin talo tarjoaa maalaistalon tunnelmaa suurelle porukalle. Aamupala on mahdollista nauttia pieneen lisähintaan. 

   

  Pihapiirissä riittää tekemistä koko perheelle! Palvelut minigolfkentästä kanootteihin ja soutuveneeseen ovat vierailijoiden vapaassa käytössä.

   

  Osoite:

  Ketolantie 176

  32800 Kokemäki

   

  Lue lisää: Ali-Ketolan tila

 • Kolin Paimentupa

  Ainutlaatuisissa Kolin vaaramaisemissa on tarjolla erinomaista maatilamajoitusta. Kolin Paimentupa sijaitsee vain 2,7 kilometrin päässä Kolin kansallispuistosta.

   

  Ympäri vuoden tarjolla on mökki- ja huoneistomajoitusta. Kesäsesongin aikana on mahdollista majoittua myös tunnelmallisissa kesäaitoissa. Paimentuvalla on oma eriloisuutensa, sillä se järjestää ratsastuksia Kolin huikeissa maisemissa. Vieraat pääsevät ratsastamaan komeilla Islanninhevosilla. 

   

  Kolin kansallispuistossa retkeilevien on hyvä pistää Paimentuvan palvelut korvan taakse!

   

  Osoite:

  Kotaniementie 1

  83960 Koli

   

  Lue lisää: Paimentupa

 • Teksti: Rasmus Nikander

  Kuva: Pixabay/ Jeremy Kyejo

Katso myös

Kuusi maatilamatkailukohdetta esittelyssä – maalaistunnelmaa kauniissa miljöössä
Majoitu
artikkeli

Kuusi maatilamatkailukohdetta esittelyssä – maalaistunnelmaa kauniissa miljöössä

Kaipaatko luonnon rauhaa ja arjesta poikkeavaa lomaympäristöä? Maatilamajoitus tarjoaa ratkaisun tähän tarpeeseen. Esittelyssä loistavia maatilamatkailukohteita kotimaassa.
Joensuun Tila - kehittyvä vierailukohde Sipoon Söderkullassa
Näe ja koe
artikkeli

Joensuun Tila – kehittyvä vierailukohde Sipoon Söderkullassa

Kivenheiton päässä Helsingistä, idyllisen maaseudun rauhassa matkailijan toivottaa tervetulleeksi kulttuurihistoriallinen Joensuun Tila. Tutustu tarkemmin tähän kiehtovaan vierailukohteeseen Sipoon Söderkullassa.
Majoitu
Majoitu
kokouspaikka

Juhla- ja kokoustila Kilta-sali

Kiltasali on tyylikäs kokous- ja juhlatila Kampissa, Satakuntatalossa. Kiltasali toimii…
Majoitu
Majoitu
kokouspaikka

Huvitupa / Tilausravintola ja juhlatila

Huvitupa on kodikkaasti sisustettu tilausravintola ja juhlatila, joka sijaitsee Vantaan…