Mikä ratkaisee hotellivalinnassa? Näin suomalaiset vastasivat!

Mikä ratkaisee hotellivalinnassa? Näin suomalaiset vastasivat!

julkaistu , päivitetty

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan Klaus K -hotellin teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä hotelliyö on loman kohokohta, mutta mikä ratkaisee hotellivalinnassa?

Suomalaisista 40 prosenttia yöpyy lomallaan hotellissa 1–2 kertaan vuodessa kotimaassa tai ulkomailla. Joka viides mies kertoo majoittuvansa lomallaan hotellihuoneessa yksin. Naisista 15 prosenttia kertoo lomalla jakavansa hotellihuoneen ystävän kanssa.

Kolmannekselle vastaajista ilmainen wifi on yksi hotellivalintaan vaikuttavista tekijöistä. Kolme viidestä vastaajasta pitää hotelliketjun hotellia luotettavampana vaihtoehtona. Huoneen koolla ei ole niin väliä. Vastaajista vain 20 prosenttia antoi huonekoolle painoarvoa hotellin valinnassa. Jos oma mielikuva huoneen koosta ei kuitenkaan vastaa todellisuutta, joka kolmas jättää palaamatta hotelliin.

­– Hotellihuoneen sijainti ylemmissä kerroksissa on melko tärkeää tai tärkeää lähes puolelle vastaajista, kun alempi huonekerros on tärkeä lähes joka viidennelle. Suomessa on alueellisia eroja. Pääkaupunkiseudulla tai Oulussa asuvat huoneen varaajat viihtyvät alakerroksissa. Turusta ja Tampereelta tulevat haluavat katsella ympärilleen ylemmistä huonekerroksista. Huone käytävän päässä on haluttu, sillä rauhalliset päätyhuoneet miellyttävät reippaasti yli puolta vastaajista, kertoo Klaus K:n hotelli- ja markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Hotellihuoneen näkymä on tärkeämpää kuin hissin läheisyys

Yksi yöpyjien mielipiteitä jakava asia on huoneen sijainti suhteessa hissin läheisyyteen. Vain kymmenen prosenttia kyselyn vastaajista pitää tärkeänä, että hissiltä on lyhyt matka huoneeseen. Naiset arvostavat hissin läheisyyttä hienoisesti enemmän kuin miehet. Varauloskäynnin läheisyyteen ei ole tunkua. Alle kymmenen prosenttia vastaajista pitää tärkeänä, että huone sijaitsee varauloskäynnin läheisyydessä.

– Moni hotellivieras pohtii myös haluaako huoneen sisäpihan vai kadun puolelta. Kyselyn perusteella huone kadulle päin on erittäin tärkeä joka kolmannelle ja sen lisäksi yli 70 prosenttia haluaa ikkunoista mukavat näkymät, kertoo Thynell.

Takaisin tullaan, kun yöllä on hiljaista ja huone on siisti

Huoneeseen kantautuvat öiset äänet ovat selvästi herkkä asia monelle hotelliasujalle. Kolme neljästä ei palaisi hotelliin uudelleen tultuaan häirityksi yöaikaan. Päivän aikana kuuluvista äänistä ei olla niin harmissaan, kolme neljästä kestää sen. Huoneen siisteys on suomalaiselle kriittistä. Lähes yhdeksänkymmentä prosenttia vastaajista pitää huoneen siisteystasoa oleellisena tekijänä, kun miettii palaako hotelliin uudelleen vai ei.

– Suomalainen näyttäisi kuitenkin palaavan samaan hotelliin uudelleen, sillä kolmannes kertoo aiempien kokemusten vaikuttavan lomahotellin uudelleenvalintaan. Huoneen sisustus on iso asia. Kun hotellihuoneen sisustus miellyttää silmää, joka viides kertoo, että voisi majoittua hotelliin uudelleen.

–  Yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että remonttityöt hotellin sisällä eivät häiritse heidän vierailuaan. Tämä on ilahduttava tieto, sillä mekin aloitamme oman hotellimme huoneuudistuksen suunnittelun. Selvitämme syksyn aikana hotellivieraiden toiveita ja tarpeita esimerkiksi erilaisin kyselyin, Klaus K:n Tero Thynell paljastaa lopuksi.

­

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan Klaus K -hotellin heinäkuussa 2019 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista, joista 49 prosenttia oli miehiä ja 51 prosenttia naisia.

Lähde: Klaus K

Katso myös