Tällainen on Helsingin hotelliuutuus Scandic Grand Central Helsinki

Tällainen on Helsingin hotelliuutuus Scandic Grand Central Helsinki

julkaistu , päivitetty

Helsingin päärautatieasemalla sijaitseva Scandic Grand Central Helsinki tarjoaa vanhanajan charmia ja klassisuutta.

Arvorakennuksella on pitkä historia

Eliel Saarisen suunnittelema arvorakennus vuodelta 1909 astuu uuteen aikaan hotellina, ravintolana ja tapahtumapaikkana. Reilun neljän suunnittelu- ja rakennusvuoden jälkeen Scandic Grand Central Helsinki sai huhtikuussa 2021 ensimmäiset hotellivieraansa. Uniikki hotelli Helsingin ytimessä Rautatieaseman yhteydessä tarjoaa monipuolisia palveluita ja uusia näkymiä kaupunkiin.

– Scandic Grand Central on nähtävyys ja matkakohde jo itsessään. Olemme ylpeiltä siitä, että olemme avanneet tämän huikean hotellin valtakunnan keskeisemmälle paikalle. Hotelli palvelee laajasti kotimaisia ja toivottavasti pian myös kansainvälisiä matkustajia, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Scandic Grand Central Helsinki

Klassisen ja modernin kohtauspaikka

Huikean korkeat ja leveät huonekäytävät vievät hotellivieraat ajattoman tyylikkäisiin huoneisiin, joiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä sekä ripaus trendikkyyttä. Pehmeä, leveä vuode on huoneen keskipiste.

Alkuperäisen osan huoneissa on nostalgiaa ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Huoneissa voi istua myös leveillä ikkunalaudoilla ja nauttia näkymistä Kansallisteatterin, Ateneumin, Rautatientorin tai asemalaiturin, Kaisaniemen puiston tai jopa Linnanmäen suuntaan.

Alkuperäisen rakennuksen monumentaalisten tilojen vastapainona on uudisosan modernin rouheat huoneet. Osa huoneista tarjoaa upeat näkymät Kaisaniemen puistoon koko seinän mittaisista ikkunoista.

Staycation-majoittujat arvostavat erityisesti hotellin monipuolisuutta kuten tilavia huoneita, sviittejä, omaa saunaa huoneessa tai kylpyhuoneen reilun kokoista kylpyammetta.

Hetki ylellisyyttä ja lämpimiä kohtaamisia

– Astuessaan hotelliin sisään vieraamme kokee keskustan vilinän jäävän jykevien seinien ulkopuolelle. Hotellimme on kuitenkin eloisa kohtauspaikka, jossa matkailijat, ravintola- ja tapahtumavieraat ja vaikkapa junaa odottavat kohtaavat tunnelmallisessa Brasserie Grandissa ja Bar G:ssä sekä lämpimien päivien lähestyessä hotellin keskelle jäävän sisäpihan viihtyisillä lasi- ja ulkoterasseilla, sanoo hotellinjohtaja Satu Järvelä.

– Tavoitteenamme on, että vierailu on aina pieni irtiotto arjesta ja vieraamme voivat nauttia palan luksusta haluamallaan tavalla.

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

 • Alkuperäinen rakennus VR:n hallinto- ja toimistorakennus vuosilta 1909 ja 1936
 • Alkuperäisen osan suunnittelu Eliel Saarinen
 • Korjausrakentaminen ja uudisrakennus 2020 NCC
 • Uudisosan suunnittelu Futudesign
 • Sisustussuunnittelu Jaakko Puro, Puroplan
 • Huoneita 491, alkuperäisessä osassa 373 ja uudisosassa 118 huonetta
 • Esteettömiä moottorisängyillä varustettuja huoneita 37 kpl
 • Brasserie Grand ja Bar G yhteensä 400 asiakaspaikkaa
 • Lasiterassi sisäpihalla 70 asiakaspaikkaa
 • Juhlatila Grand Ballroom jopa 500 hengelle
 • Kokoustilat 12 kpl
 • Kuntosali, joogasali, saunat

>>Näin suomalaiset valitsevat hotellin, lue lisää täältä!

Lähde ja kuvat: Scandic

Katso myös

Näe ja koe
Näe ja koe
artikkeli

Helsingin tärkeimmät nähtävyydet – Top 5

Suunnitteletko lomaa pääkaupungissamme? Tässä Helsingin tärkeimmät nähtävyydet, jotka jokaisen kannattaa kokea! Lista on kiinnostava yhtä lailla sekä vierailijoille että paikallisille. Helsingin ikivihreät vierailukohteet kestävät aikaa ja niissä voi hyvin vierailla vaikka joka kesä uudelleen!
Helsingin ulkoilupaikat – vinkit luonnossa ulkoiluun 
Näe ja koe
artikkeli

Helsingin ulkoilupaikat – vinkit luonnossa ulkoiluun 

Kaupungin vilskeen keskellä voi olla välillä vaikeuksia löytää luontoa ja rauhaa. Helsingissä on onneksi myös monipuolisen kauniita ja rauhallisia paikkoja ulkoiluun. Tässä artikkelissa esittelemme Helsingin parhaita ulkoilupaikkoja luonnon äärellä. 
Aurinkoa ja upeita maisemia! Helsingin Instagram-ystävällisimmät terassit
Syö ja juo
artikkeli

Aurinkoa ja upeita maisemia! Helsingin Instagram-ystävällisimmät terassit

Terassikesä odottaa! Ota kauden upeimmat instakuvat näillä helsinkiläisillä kesäterasseilla jääkylmää juomaa siemaillen ja kesästä nautiskellen.  Esittelyssä Helsingin Instagram-ystävällisimmät terassit!
Retkeile Helsingin Vanhankaupunginlahdella esteettömiä pitkospuita pitkin!
Näe ja koe
artikkeli

Retkeile Helsingin Vanhankaupunginlahdella esteettömiä pitkospuita pitkin!

Helsingin Vanhankaupunginlahdelle rakennetut uusitut polut muodostavat yhdessä noin 3,5 kilometrin mittaisen esteettömän retkireitin. Vietä päivä luonnon helmassa ja lähde retkeilemään tunnelmallisia pitkospuita pitkin!