Tältä näyttää Joensuun täysin uudistunut Hotelli Kimmel

Tältä näyttää Joensuun täysin uudistunut Hotelli Kimmel

julkaistu , päivitetty

Joensuun tunnetuin hotelli sai täyden kasvojenkohotuksen. Tässä artikkelissa esittelyssä uudistunut Hotelli Kimmel!

Takana 40 vuoden värikäs historia

Joensuulainen Original Sokos Hotel Kimmel on kokous- ja tapahtumahotelli Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 237 huonetta, Bistro Heili, viihderavintola Las Palmas, juhlasali, 12 kokoustilaa sekä saunaosasto. Uudistunut hotelli Kimmel henkii nykykarjalaista luksusta monipuolisine tapahtumatiloineen ja tyylikkäine huoneineen. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Hotelli Kimmelillä on takanaan yli 40 vuotta värikästä hotellihistoriaa. Hotelli sai syksyllä 2021 laajan uudistuksen, jonka myötä sen tiloja modernisoitiin.

– Oman lisänsä tapahtumatalo Kimmelin toimintaan tuovat viereinen Sirkkalan puisto festivaaleineen, Joensuun kaupungin vireä tapahtumatarjonta, yhteistyökumppaniemme tuottamat Uumen-palvelut sekä usean kansallispuiston läheisyys, kertoo hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo.

Hotelli Kimmel, Joensuu

Pielisjoen kimalteesta nimensä saanut hotelli Kimmel avattiin näyttävin menoin huhtikuussa 1977. Noihin aikoihin suomalaiset matkasivat Keihäsmatkojen kyydissä etelään, bisneslounaat olivat pitkiä ja juhlat isoja. Kimmelistäkin kehkeytyi heti hulppeiden tapahtumien talo; sen sambakarnevaalit ja viihdekonsertit tunnettiin koko maakunnassa. Juhlasaleissa pidettiin karhunkaatajaisia, vuosikokouksia ja mitalijuhlia. Myös arvovieraat viihdetähdistä presidentteihin löysivät tiensä ikoniseen hotelliin. Metsästysretkien lomassa Kimmelissä majoittuneen presidentti Kekkosen suosikkiateriasta eli kyljyksistä tuli niin suosittu, että se nostettiin aikanaan ravintolan menullekin.

Uuden ajan tapahtumatalo

Kimmel sopii myös kokous- ja tapahtumapaikaksi. Kimmelin uusi kokousosasto koostuu hauskoista, eri tarkoituksiin muunneltavista kokoustiloista, joiden ikkunoista avautuu näkymä Pielisjoelle.

– Kimmelin iso vahvuus on sen sijainti samanaikaisesti kaupungin keskustassa ja pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä, toteaa hotellin sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava helsinkiläisarkkitehti Jaakko Puro Puroplan & Jaakko Puro Oy:stä.

–  Uudistuksessa olen halunnut tuoda luonnon esiin monin tavoin, muun muassa vuolukiveä, nahkaa ja puuta käyttämällä sekä lisäämällä runsaasti valoa joka tilaan.

Hotelli Kimmel, Joensuu

Kekseliäät valaisuratkaisut lukuisine designvalaisimineen tuovat luksuksen tuntua koko taloon, katseenvangitsijana hotelliaulan pallomainen Van Roonin valaisin. Osa seinävalaisimista on Puron suunnittelemia ja vastaanottotiskin takaa löytyvä taideteos ”Pielisjoki” hänen maalaamansa.

Tapahtumatoteutuksissa vain taivas on rajana. Sitä kuvastaa myös luova kokoustila Urhon valaisuksi sommiteltu tähtitaivas. Kimmelissä onnistuvat niin kokoukset, juhlat, seminaarit, perheillalliset kuin nyt myös autonäyttelyt.

Hotellin yhteydessä toimii tyylikäs ravintola, Bistro Heili. Bistron mestarit tarjoilevat klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet. Juomakattauksen ydintä ovat laatuviinit, Honkavuoren Panimon oluet, Arctic Blue Ginin juomat sekä Kontiomehun alkoholittomat kuohuvat.

Hotellin ravintola

Sviittejä ja Superior-huoneita juhlavieraille ja staycation-lomiin

Uudistuksessa hotelliin sisustettiin 60 ylellistä Superior-tason huonetta, osa niistä omalla saunalla. Kattokerroksesta löytyy peräti 70-neliöinen parvekkeellinen sviitti sekä teemahuone Havina. Uusien huoneiden sisustuksessa käytetyt murretut, vahvat värit ilmentävät pohjoiskarjalaista identiteettiä tuoden samalla lämpöä sisustukseen. Hulppeat huoneet täydentävät tapahtumavieraan kokemuksen ja tarjoavat tyylikkään tukikohdan staycation-lomiin ja hääöihin.

– Nyt tehdyllä uudistuksella tähtäämme koko Suomen merkittävimpien tapahtumatalojen joukkoon sekä halutuksi bisnesmatka- ja staycation-kohteeksi. Uudessa Kimmelissä elämyksellisyys, paikallisuus, luonto ja vieraanvaraisuus ovat vahvasti läsnä – juuri ne asiat, joita nykymatkailija arvostaa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

Hotelli Kimmel, Joensuu

 

FAKTAT

Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu

237 huonetta, joista

  • 60 Superior-tason huonetta, näistä seitsemän omalla saunalla
  • kaksi juniorsviittiä porealtaalla
  • 70 m2 sviitti omalla parvekkeella, joki- ja puistonäkymällä sekä saunalla
  • teemahuone Havina parvekkeella ja luontoteemalla

Ravintolat:

  • Bistro Heili baareineen, avoinna joka päivä lounaasta iltaan
  • iltaravintola Las Palmas, avoinna pe-la klo 20–01. Upea artistikattaus, syksyllä 2021 lavalle nousevat mm. Neljä Ruusua, Suvi Teräsniska, Kotiteollisuus ja Erika Vikman

Kokous- ja juhlatilat

  • 400 hengen juhlasali Sirkkala
  • 8 muunneltavaa kokoustilaa (10–600 hlöä), mahdollisuus myös autonäyttelyihin ulkoseinät avaamalla
  • 4 lasikabinettia pieniin kokouksiin

Sauna- ja uima-allasosasto

  • uudistetaan 2021–2022

>>Lasten kanssa Joensuuhun? Lue tästä lisää!

Lähde ja kuvat: Sokos Hotels

Katso myös