Tiesitkö, että Suomesta löytyy näin paljon pieniä elämystarjoajia? 500 ideaa lomatekemiseksi

Tiesitkö, että Suomesta löytyy näin paljon pieniä elämystarjoajia? 500 ideaa lomatekemiseksi

julkaistu , päivitetty

Kotimainen elämyssivusto Doerz on koonnut 500 paikallista lomaideaa selattavaksi ja varattavaksi yhdelle sivulle.

Viidensadan paikalliselämyksen valikoima yhdellä sivulla

Kesä 2020 on erilainen. Tänä vuonna lomalaiset eivät lennäkään etelään, vaan katseet kääntyvät vahvasti kotimaahan. Vaikka matkustusrajoitukset vähitellen höllentyvät, ollaan vielä kaukana normaalista. Suomalaismatkailijoista valtaosa suunnittelee viettävänsä lomaa kotimaassa, mutta moni törmää vaikeuksiin yrittäessään löytää mielekästä tekemistä.

 – Paikallispalvelujen kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen on jo ennen koronaa ollut yksi kotimaanmatkailun ongelmakohdista. Tarjontaa on, mutta se on hajanaista ja vaikeasti löydettävissä, sanoo Doerzin perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Virtanen.

Doerz on kotimainen jakamistaloutta hyödyntävä elämysalusta, jonka kautta paikallisia palveluja voivat tarjota sekä yrittäjät että yksityishenkilöt.

 – Alustallamme oli jo valmiiksi valtava määrä erilaisia paikallispalveluja lähes kaikista Suomen kolkista. Kesän kunniaksi kokosimme ne yhdelle sivulle selattavaksi ja varattavaksi. Suomi on täynnä upean uniikkia tekemistä ja persoonallisia ideoita, sanoo Virtanen.

Doerzin Suomi-sivulle listattu elämystarjonta kattaa kesätekemistä laidasta laitaan. Mukana on paljon erilaisia kaupunkikierroksia ja juuri nyt erityisessä suosiossa olevia luontoretkiä. Mukaan mahtuu myös lammasjoogaa, lasten merirosvoristeilyjä, mehiläissafareja ja opastettuja valokuvausretkiä tai kirpputorikierroksia – mitä erikoisempaa, sen parempaa, sillä suomalaiset tunnetusti rakastavat kuriositeetteja ja uuden löytämistä.

Paikallispalveluiden käyttäminen auttaa poikkeusajan ylitse

Korona-aika toi mukanaan ilmiön, jossa monet suomalaiset innostuivat tukemaan pienyrittäjiä ja kohdistamaan ostoksensa nimenomaan paikallisiin palveluihin. Niiden käyttäminen laajassa mittakaavassa on edelleen tärkeää. Monelle matkailutoimijalle kevät 2020 on ollut kohtalokas. Doerz itse kuuluu matkailualan harvalukuisiin koronakauden menestyjiin.

  – Meillä, kuten kaikilla muillakin matkailualan toimijoilla, koettiin maalis-huhtikuussa dramaattinen droppi. Onnistuimme kuitenkin kääntämään suunnan nopeilla toimenpiteillä ja toukokuu olikin yhtäkkiä koko historiamme paras kuukausi. Teimme ennätyksen sekä verkkosivuston kävijämäärän että myynnin osalta. Oman onnistumisemme siivittämänä tuore Suomi-sivu on tavallaan myös meidän tapamme antaa vetoapua muille matkailualan toimijoille ympäri maata. Ala on pienyrittäjävoittoista ja erityisesti heille voimme olla avuksi, sanoo Virtanen.

Lue lisää: www.doerz.com/suomi

Lähde: Doerz

Katso myös