Täydellinen seikkailuloma! Parhaat vinkit junamatkailuun Suomessa

Junamatkailu on leppoisaa! Suomen raideverkosto on kattava, joten kotimaan lukemattomat helmet ovat helposti saavutettavissa ympäri Suomen. Junalla matkustaessa säästyy itse ajamisen aiheuttamalta väsymykseltä, jalkoja voi lepuuttaa aina halutessaan ja omia eväitäkään ei tarvita, kun matkustaa junassa, jossa on ravintolavaunu. Nappaa tästä parhaat vinkit junamatkailuun Suomessa!

Matkusta

Julkaistu , päivitetty
Täydellinen seikkailuloma! Parhaat vinkit junamatkailuun Suomessa

Suunnittele ajoissa!

Suunnittelitpa sitten kaupunkilomaa tai pidempää junaseikkailua, reissu kannattaa suunnitella mahdollisimman ajoissa, sillä lippujen hinnoissa voi tällöin säästää pitkän pennin. Tuntuvan alennuksen lippuun saa VR:n säästölipulla, joita on myynnissä aina rajoitettu määrä. Myös VR:n Veturi-ohjelmaan kuuluvat voivat löytää edullisia junalipputarjouksia. Säästölippuja ja normaalihintaisia junalippuja voi ostaa VR:n verkkokaupasta, VR Mobiili-apin avulla, palveluasemien lipunmyynnistä ja automaateista, VR:n asiakaspalvelusta ja R-kioskeista.

Käytä junamatka hyödyksi

Kun kädet on vapautettu ajamisesta ja kiireestä, ehtii junamatkalla tehdä kaikki ne asiat, joihin ei muka aikaisemmin ole ollut aikaa. Lue kirja, katso elokuva, valitse teetätettävät kuvat edelliseltä lomamatkalta, kuuntele podcastia tai meditoi keskittymällä maisemien katseluun. Junassa ehtii!

Junalla matkustaa kätevästi koko perhe

Myös lapset matkustavat junassa mukavasti. InterCity-junista löytyy lasten leikkipaikat sekä palveluvaunu, josta löytyy esimerkiksi perhehytti ja wc-tilat, josta löytyy lastenhoitotilat, potta sekä tuttipullonlämmitin. Juna on lapsille usein mieluisin matkustusmuoto, kun jalkoja saa lepuuttaa eikä tarvitse istua koko aikaa paikoillaan niin kuin bussissa, autossa tai lentokoneessa. Myös pitkillä junamatkoilla palveleva ravintolavaunu helpottaa lasten kanssa matkustamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yöjuna on kätevä ja mukava tapa liikkua pitkiä matkoja

Silmät kiinni ruuhka-Suomessa ja aamulla herätyskello soi Lapissa! Yöjunalla pääsee helposti pitkänkin matkan, esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle. Yöjunassa on monia etuja esimerkiksi lentokoneeseen verrattuna: hyttiin mahtuu kaikki tarvittavat tavarat samalla kerralla ja matka sujuu mukavasti omassa rauhassa omassa hytissä. Yöjunan kyytiin voi halutessaan varata mukaan myös auton. Auton voi kuormata junan kyytiin Pasilassa, Tampereella, Turussa, Oulussa, Rovaniemellä, Kemijärvellä sekä Kolarissa. VR:n sivuilta voi tarkistaa tarkemmat tiedot yöjunien aikataulusta sekä autojunamatkustamisesta.

Matkustaa voi myös lemmikin kanssa

Mikäli haluat matkustaa vaikka koiran tai kissan kanssa, on juna varmasti mukavimpia tapoja matkustaa. Kyyti on tasaista ja sinulla on mahdollisuus antaa huomiosi lemmikille, kun sinun ei tarvitse keskittyä ajamiseen. Lemmikkipaikkoja löytyy kaikista junista ja joistakin junista voi varata lemmikille jopa oman ikkunapaikan! Lemmikin perusmaksu junassa on 5 euroa.

Yhdistä junamatka bussiin tai muuhun kyytiin

Ajattele luovasti ja yhdistä juna myös muihin matkustusmuotoihin! Junaan voi auton lisäksi ottaa mukaan esimerkiksi polkupyörän. Lähiliikenteessä pyörää voi kuljettaa maksutta ja kaukoliikenteessä polkupyörän kuljettaminen maksaa 5 euroa. Lisäksi esimerkiksi moniin kansallispuistoihin pääsee mukavasti retkeilemään junan ja bussin yhdistelmällä. Helposti juna- ja bussiyhteydellä saavutettavia kansallispuistoja ovat esimerkiksi Repoveden, Nuuksion, Kolin, Sipoonkorven, Kurjenrahkan sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistot.

Kuvat: VR Group

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.