Hiihtolomat piristävät kotimaan matkailua

Hiihtolomat piristävät kotimaan matkailua

julkaistu , päivitetty

Tuoreen tutkimuksen mukaan suunnitelmallisesti hiihtolomaa viettävistä 69 prosenttia aikoo matkustaa kotimaassa, 89 prosenttia liikkua tai urheilla, ja yli 26 prosenttia polskia lomallaan uimahallissa tai kylpylässä.

Hiihtoloma tuo koronarajoitusten höllentyessä kipeästi kaivatun piristysruiskeen kotimaiselle matkailulle. Hiihtolomalaisten lomanvietosta hyötyvät suuret kaupungit, mutta myös aktiivista liikuntalomaa suunnittelevia on paljon. Lappi ja hiihtokeskukset nousevat erityisesti esiin suunniteltuina matkakohteina. Tutkimuksen mukaan myös mökkeily kiinnostaa.

”Hiihtoloma viittaa nimensä mukaisesti ulkoliikuntaan, ja perinteisesti moni kokee hiihtoloman juuri aktiivisuuslomana. Koronapandemian vuoksi ihmiset ovat joutuneet viettämään pitkiä aikoja neljän seinän sisällä ja ainakin osittain eristyksissä. Tämä varmasti osaltaan vahvistaa ihmisten halua liikkua”, toteaa tutkimusjohtaja Kirta-Maria Haapasalo Crowst Oy:sta.

Enemmistö hiihtoloman suunnittelijoista aikoo matkustaa kotimaassa henkilöautollaan, ja noin joka neljäs aikoo matkustaa Suomessa bussilla, junalla tai lentokoneella. Henkilöautoilu korostuu lapsiperheissä. Halu liikkua hiihtolomalla nousee vahvasti esiin kyselyn kokonaistuloksissa: lomaa suunnitelleista vastaajista jopa 89 prosenttia aikoo liikkua tai urheilla. Kiinnostus ulkoilmassa tapahtuvaa liikuntaa kohtaan on korkeampi sisätiloissa tapahtuvaan liikuntaan verrattuna.

Kyselyn tulosten perusteella hiihtolomaa suunnittelevat varaavat myös aikaa muuhun kuin liikuntaan. Erityisen vahvasti esiin nousee ihmisten halu päästä ruokailemaan ravintoloihin. Vastaajista noin 42 prosenttia aikoo käydä ruokaravintolassa hiihtolomaviikolla.

Crowst Oy toteuttamaan tutkimukseen vastasi 1 200 ihmistä ympäri Suomen ajalla 1-2.2.2022.

Lähde ja kuva: Crowst Oy

Katso myös