Matkamessut siirretty tammikuulle 2023 – korona estää odotetun tapahtuman jo kolmatta kertaa

Matkamessut siirretty tammikuulle 2023 – korona estää odotetun tapahtuman jo kolmatta kertaa

julkaistu , päivitetty

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma on jouduttu siirtämään koronatilanteen vuoksi jo kolmatta kertaa. Seuraavat matkamessut järjestetään tammikuussa 2023.

“Licence to Travel” ei toteudukaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet pääkaupunkiseudulla kolmen viikon ajaksi 28.12.–17.1.2022. Rajoitusten ja vaikean epidemiatilanteen vuoksi Matka 2022 -messut on päätetty siirtää ja järjestää seuraavan kerran vuoden kuluttua. Matkamessujen uusi ajankohta on 19.-22.1.2023. Siirtopäätös tehtiin yhdessä messujen toimeksiantajan Suomen Matkailualan liitto ry SMALin kanssa.

– Toivomme, että jatkuvasti etenevä rokotekattavuus ja epidemian vähittäinen väistyminen tuovat jo lähikuukausina helpotusta niin matkailualan yrityksille kuin tapahtuma-alalle, ja pääsemme taas kohtaamaan messuilla. Tätä toivovat saamamme palautteen perusteella myös Matkamessujen messuvieraat, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailualan tilanne ehti jo hetken näyttää valoisammalta, ja kansainvälisen matkailun avautumista odotettiin myös messujen Licence to Travel -teeman kautta. Messujen siirtopäätös on jo kolmas lajiaan. Vuoden 2021 messut siirrettiin ensin tammikuulta toukokuulle, sitten suoraan vuoteen 2022 ja nyt vielä kerran kokonaisella vuodella eteenpäin.

– Matkamessut on perinteisesti käynnistänyt matkailuvuoden näyttävästi, ja pandemian kurittamalla matkailualalla oli tapahtumalle tällä kertaa entistäkin suuremmat odotukset. Viranomaispäätös on takaisku itse messutapahtumalle, mutta myös kovia kokeneen kansainvälisen matkustuksen elpymiselle, tuskailee SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Myös Caravan-messut siirtyvät

Matkamessujen kaltaisen suuren ja kansainvälisen tapahtuman valmistelujänne on pitkä, joten päätökset on tehtävä hyvissä ajoin. Jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen ruokkii epävarmuutta ja on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että messuille osallistuville yrityksille. Messukeskus haluaa toimia vastuullisesti ja varmistaa kaikille asiakkailleen mahdollisuuden täysipainoiseen valmistautumiseen, kaupalliseen onnistumiseen ja turvalliseen osallistumiseen.

Matkamessujen kanssa samaan aikaan järjestettävät Caravan-messut siirtyvät niinkään ja järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2023.

Yleisömessujen siirtymisestä huolimatta matkailun ammattilaisille suunnattu kansainvälinen Matka Workshop Day järjestetään virtuaalitapahtumana.

Lähde ja kuva: Messukeskus

Katso myös