Poimi pyöräilijän parhaat reittivinkit Suomen jokaiseen maakuntaan

Poimi pyöräilijän parhaat reittivinkit Suomen jokaiseen maakuntaan

julkaistu , päivitetty

Tänä kesänä kannattaa lähteä pyöräretkelle: se on hauska ja koronan kannalta turvallinen tapa viettää aikaa ja tutustua paremmin omaan lähiseutuun. Esittelyssä pyöräilijän parhaat reittivinkit Suomen jokaiseen maakuntaan! Valittavana on niin lyhyitä retkiä kuin pidempiä, parin päivän reissureittejä. Myös maastopyöräilyyn ja perheille sopivia reittejä löytyy listalta.

Pyöräily on kesän hitti

Pyöräretkien suosio kasvaa tänä kesänä reippaasti, uskotaan Pyöräliitossa. Pyöräily kun on koronan kannalta hauska ja turvallinen tapa retkeillä ja matkailla omilla lähiseuduilla. Pyöräretkelle voi lähteä hyvin myös yhdessä koko perheen kanssa.

Pyöräliitto on listannut kesän retkeilijöiden avuksi hyviä ja kiinnostavia reittejä jokaisesta Suomen maakunnasta. Valittavana on niin lyhyitä retkiä kuin pidempiä reittejä ja jopa useamman yön retkiä. Myös maastopyöräilyä varten on listattu hyviä kohteita.

– Koronakriisin jälkeen moni matkailee kesällä kotimaassa ja pyöräily on hauska tapa tutustua paremmin myös lähiseutuihin. Hyviä ja monipuolisia pyöräreittejä löytyy kaikista Suomen maakunnista, sanoo Matti Koistinen Pyöräliitosta.

Vähemmän tunnetut reitit kiinnostavat

Suomalaisessa pyörämatkailussa on monia suosikkiseutuja, kuten Ahvenanmaa ja Turun saaristo rengasreitteineen, mutta näiden lisäksi on monia muitakin hienoja pyöräretkiin sopivia alueita. Yksi nouseva kohde on esimerkiksi Kotkan-Haminan seutu, jossa on viime vuosina panostettu pyöräilyreittien esille tuomiseen. Alueen pyöräreitit ihastuttavat luonnollaan, mutta myös historiallaan.

– Pyöräreittien varrella on paljon erilaisia historiakerroksia. Kymijoki on ollut Suomessa rajajokena vuosikymmeniä ja välillä täällä on oltu Venäjän ja välillä Ruotsin puolella. Pyöräretkillä voi siis tutustua myös kiinnostaviin historian merkkeihin, sanoo Kari Taimisto seudun matkailukehityksestä vastaavasta Cursor Oy:stä.

Kotkan-Haminan alueen reiteistä kiinnostavia ovat esimerkiksi Salpalinjan reitti, jossa voi tutustua Talvisodan jälkeen rakennettuihin panssariesteisiin sekä Aleksanterin reitti, jossa voi piipahtaa keisarin majalla. Myös noin 25 kilometrin mittainen Museotie Haminasta Virolahdelle on mieleenpainuva: mutkikas ja mäkinen. Toivottavasti nämä pyöräilijän parhaat reittivinkit Suomen jokaiseen maakuntaan innostivat sinua ja saavat sinut pyörän selkään!

> Katso reitit Pyöräliiton verkkosivuilta

Lähde ja kuva: Pyöräliitto

Katso myös