Saitko yllättävän parkkilaskun? Näin vältyt pysäköintisovellusten sudenkuopilta

Saitko yllättävän parkkilaskun? Näin vältyt pysäköintisovellusten sudenkuopilta

julkaistu , päivitetty

Erilaisten pysäköintisovellusten yleistyminen helpottaa autoilijan elämää monilla tavoilla, mutta parkkimaksujen automatisointi on tuonut tullessaan myös yllättäviä ongelmia. Näin vältyt pysäköintisovellusten sudenkuopilta!

Inhimillinen unohdus voi johtaa yllättävään lisälaskuun

Puhelimien pysäköintisovellukset ovat tuoneet helpotusta autoilijoiden elämään, mutta niiden käyttämisessä voi ilmetä myös ongelmia. Esimerkiksi auton vaihtaessa omistajaa on vanha rekisterinumero muistettava poistaa sovelluksesta tai eteen voi tulla yllättävä lasku.

Pysäköintiä helpottamassa on useita eri mobiilisovelluksia, joiden avulla pysäköintiaikaa on helppo maksaa niin julkisilla katuverkoilla kuin yksityisillä pysäköintialueilla ja parkkihalleissa. Sovellusten ansiosta enää ei tarvitse etsiä maksuautomaatteja ja niihin kelpaavia maksuvälineitä.

Sovellusten hyvä puoli on myös se, että pysäköintimaksun voi keskeyttää, jos pysäköintitarve päättyykin aiottua aiemmin. Vastaavasti aikaa voi tarvittaessa jatkaa sovelluksen välityksellä käymättä auton luona.

– Koska sovelluksiin voi syöttää valmiiksi useamman ajoneuvon rekisteritunnuksen, niin pysäköintiä aloitettaessa on syytä olla tarkkana, että valitsee oikean rekisteritunnuksen. Myös pysäköintialueen valinnassa voi tulla virheitä, sillä sovellus saattaa ehdottaa väärää aluetta. Seurauksena voi tuulilasissa odottaa pysäköintivirhemaksu, vaikka olisikin mielestään pysäköinnistä maksanut, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Kameratunnistus ei tiedä, kuka autoa todellisuudessa ajaa

Toinen sudenkuoppa piilee sovellusten tarjoamassa rekisterikilven kameratunnistuksessa. Jos kameratunnistus on aktivoituna tietylle rekisterinumerolle, niin pysäköintialueelle sisään ajettaessa pysäköinti alkaa ja poistuessa päättyy automaattisesti. Veloitus menee suoraan sovellukseen syötetyn luottokortin kautta.

Yhä useammissa parkkihalleissa käytössä oleva toiminto on kätevä, sillä sen ansiosta kuljettajan ei tarvitse pois lähtiessään käydä erikseen maksuautomaatilla. Kamera ei tunnista kuljettajaa, eikä pysty yksilöimään maksua henkilön kautta.

– Ongelmaksi muodostuu se, jos autoa vaihtaessaan unohtaa poistaa sovelluksesta vanhan rekisterinumeron. Tällöin auton seuraava omistaja voi pysäköidä edellisen omistajan piikkiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi, Tolvanen huomauttaa.

Pysäköinnin alkamisesta tulee kyllä push-viesti puhelimeen, mutta jos on estänyt push-viestit tai poistanut koko pysäköintisovelluksen poistamatta sovellustiliä, niin pysäköinnin huomaa mahdollisesti vasta seuraavasta luottokorttilaskusta.

– Ihmiset, jotka pysäköivät harvoin maksullisilla pysäköintialueilla saattavat hyvin unohtaa kerran ladatun sovelluksen olemassaolon ja siten voi tulla ikäviä yllätyksiä, Tolvanen sanoo.

Muista ainakin nämä

  • Jos vaihdat autoa, muista päivittää kaikkien parkkisovellusten tiedot.
  • Jos autoa käyttää useampi henkilö, on maksukortin tiedot vaihdettava manuaalisesti, jollei omistaja halua maksaa muiden parkkimaksuja.
  • Parkkisovellusten push-viestit kannattaa sallia, jotta saat ajantasaisen tiedon pysäköintitapahtumista.
  • Seuraa tiliotettasi ja varmista, että turhia luottokorttimaksuja ei mene.

Lähde: Autoliitto

Kuva: Pixabay

Katso myös

Syysloma matkailuautolla – poimi tästä parhaat vinkit!
Matkusta
artikkeli

Syysloma matkailuautolla – poimi tästä parhaat vinkit!

Värikylläiset puut, keltaiseen taipuvat viljapellot ja aamusumussa heräilevät järvet – monelle syksy on kauneinta matkailuaikaa. Vietä nautinnollinen syysloma matkailuautolla! Matkailuautolla paikkaa voi vaihtaa vaikka joka päivä mutta harrastusvälineet ja muu tarpeellinen pakataan vain kerran.
Kangasala on kaupunki täynnä kulttuuria - 4 kiinnostavaa kohdetta!
Näe ja koe
artikkeli

Kangasala on kaupunki täynnä kulttuuria – 4 kiinnostavaa kohdetta!

Suhteellisen pieni Kangasala on todellinen yllättäjä, sillä se sijaisee idyllisen maalaismaiseman ympäröimänä ja tarjoaa silti paljon kiinnostavaa nähtävää esimerkiksi autoilun ystäville ja kulttuurinnälkäisille. Nappaa tästä vinkit Kangasalalle!
Kesätekemistä Kiteellä! Katso tästä 10 vinkkiä lapsiperheelle
Näe ja koe
artikkeli

Kesätekemistä Kiteellä! Katso tästä 10 vinkkiä lapsiperheelle

Mitä tehdä Kiteellä lasten kanssa? Pohjois-Karjalassa sijaitseva Kitee on mainio kohde myös lapsiperheille ja tekemistä riittää kaikkina vuodenaikoina. Tässä artikkelissa esittelemme erilaista kesätekemistä Kiteellä!
Mama´s Classics klassikkoautotapahtuma
Näe ja koe

Mama´s Classics klassikkoautotapahtuma

Mama’s Classics on toukokuun loppupuolella ajettava, koko perheen autoilutapahtuma joka…