“Suomen övereimmät rannat, räävittömimmät maisemat ja friikeimmät paikat” – näin lupaa Madventuresin Suomi-opas

“Suomen övereimmät rannat, räävittömimmät maisemat ja friikeimmät paikat” – näin lupaa Madventuresin Suomi-opas

julkaistu , päivitetty

Maapallon moneen kertaan kiertäneet Suomen kenties tunnetuimmat travellerit Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff ovat kääntäneet katseensa kotimaahan. Syksyllä ilmestyy Madventuresin Suomi-opas, jossa he keräävät kokemuksensa omatoimimatkaajan tietopaketiksi.

Suomi on mainettaan parempi matkailumaa

Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff näyttävät syksyllä ilmestyvässä uudessa Madventures-matkaoppaassa, että elämme mainettaan paremmassa maailmanluokan reissumaassa. Kotimaanmatkailun trendi on ollut viime vuosina selvässä kasvussa. Tänä kesänä lomamatkat suuntautuvat suurella todennäköisyydellä ainoastaan kotimaan kohteisiin ja lähistölle, ja koronapandemia saattaa muuttaa matkailutottumuksiamme pysyvästikin.

Nelosen Madventures Suomi -tv-sarjassa kaksikko etsii Suomen alueella asustavia urbaaneja ja ruraaleja heimoja Turun saaristosta Lemmenjoelle. Kaiken tämän kotimaan kierroksen aikana näkemänsä, kokemansa ja kuulemansa Rantala ja Milonoff kokoavat nyt myös uuden ajan omatoimimatkaajan tietopaketiksi, informatiiviseksi ja elämykselliseksi tietokirjaksi.

– Suomessa on lukematon määrä erilaisia todellisuuksia ja paikkoja, joita emme tavallisesti huomaa. Eksoottinen todellisuus voi löytyä viereisestä korttelista, jos olemme vain valmiita katsomaan asioita uudella tavalla ja valmiita hyppäämään oman kuplamme ulkopuolelle, Madventures-kaksikko toteaa.

Aina ei tarvitse lähteä kauas

Tuleva Madventuresin Suomi-opas näyttää maakuntien, kaupunkien ja kylien oudoimmat tapahtumat, käymisen arvoiset kuppilat ja vaikuttavimmat luonnonkohteet. Kirjan tarkoitus on vastata esimerkiksi siihen, miten pitkän perutun Barcelonan viikonlopun voi muuntaa vielä paremmaksi elämykseksi kotimaassa.

Matkaopas lupaa paljastaa ”Suomen parhaat ja övereimmät rannat, räävittömimmät maisemat, friikeimmät paikat, hiljaisimmat ihmiset ja kauneimmat tiet”. Milonoff ja Rantala selvittävät muun muassa sen, kuinka päästä saarireissulle, jos ei omista venettä tai mihin suunnata, jos haluaa kotimaassa villieläinsafarille. Madventures Suomi – Matkaopas ilmestyy Johnny Knigan kustantamana lokakuussa 2020.

Lähde ja kuva: Johnny Kniga

Katso myös