Uutta karavaanareille – ensimmäinen BestPark-matkaparkki Rovaniemelle

Uutta karavaanareille – ensimmäinen BestPark-matkaparkki Rovaniemelle

julkaistu , päivitetty

BestPark-matkaparkki on uudenlainen vaihtoehto matkailuajoneuvoilla liikkuvien yöpymispaikaksi. Suunnitelmat viidenkymmenen uuden matkaparkin avaamisesta ympäri Suomen konkretisoituvat ensimmäisen kohteen myötä, kun BestPark Napapiiri avaa ovensa matkailijoille joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä.

Best Park tuo uudenlaisen karavaanarikonseptin Suomeen

BestPark-matkaparkki on uudenlainen vaihtoehto matkailuajoneuvoilla liikkuvien yöpymispaikaksi. Joustaville matkaparkeille on tutkimusten perusteella selkeä tarve, sillä harrastajamäärien kasvusta, lisääntyneestä rahankäytöstä ja sesongin pidentymisestä huolimatta leirintäalueiden tarjonta ja kapasiteetti Suomessa on vähentynyt.

BestPark-matkaparkit tarjoavat karavaanarien kaipaaman vaihtoehdon leirintäalueiden ja puskaparkkien lisäksi: konseptin kuuluvat matkaparkit ovat helposti netistä varattavissa olevia turvallisia ja luvallisia yöpymispaikkoja, jotka sijaitsevat hyvien palvelujen äärellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rovaniemen jälkeen seuraavat BestPark-matkaparkit avautuvat Akaassa Toijalan sataman alueella sekä Perhon kunnassa elokuussa 2020.

Visualisointikuva BestPark-matkaparkista

Tavoitteena vahva laajentuminen

Perustettavien matkaparkkien taustalla on Suomen matkailuajoneuvokaupan johtaviin toimijoihin kuuluva Best-Caravan. Tavoitteena on rakentaa vuoteen 2024 mennessä jopa viisikymmentä uutta BestPark-matkaparkkia matkailullisesti merkittäviin kohteisiin kaupunkien keskustoihin, hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja paljon matkailijoita kerääviin keskuksiin.

Matkaparkit pyörivät paikallisvoimin BestPark-isäntien toimesta. Perustettavat matkaparkit tuovat matkailutuloa lähialueilleen noin 35 miljoonaa euroa vuodessa.

Ensimmäisenä kohteena Rovaniemi

Rovaniemelle heinäkuun lopussa avautuva BestPark Napapiiri sijaitsee hyvällä paikalla suosiotaan kasvattavan auto- ja lähimatkailun näkökulmasta: vieressä sijaitseva Joulupukin Pajakylä napapiirin rajalla on tunnettu välietappi matkalla pohjoisempaan Lappiin ja aina Norjaan ja Jäämerelle ulottuvalle caravan-matkalle. Kesäaikaan keskiyön aurinko kultaa maiseman, ja lähiympäristöstä nauttiminen käy esimerkiksi vuokrapyöräillen tai jokiristeillen.

Alueelta löytyy kauppojen lisäksi useampi ravintola. Näkemistä ja tekemistä on runsaasti. Päiväretki Rovaniemen keskustan palveluiden pariin tai Ranuan eläinpuistoon onnistuu kätevästi bussilla tai omalla autolla. Talvella on mahdollista nauttia porojen ja Husky-koirien lisäksi revontulista ja alueen luonnosta vuokraamalla esimerkiksi moottorikelkan tai lumikengät. Laskettelu, hiihto, avantouinti, saunominen ja kalastaminen ovat muita esimerkkejä alueen ympärivuotisista mahdollisuuksista.

Lähde ja kuvat: BestPark

Katso myös