Anna lahjaksi matkailuelämys - viisi vastuullista joululahjavinkkiä

Anna lahjaksi matkailuelämys - viisi vastuullista joululahjavinkkiä

julkaistu , päivitetty

Vastuullisuus on nouseva trendi. Turhan tavaran sijaan yhä suositumpi tapa on antaakin lahjaksi ikimuistoinen elämys. Esittelyssä viisi vastuullista joululahjavinkkiä kotimaanmatkailun saralta.

Nauti joulun makein lahja

Joulu on herkuttelun luvattua aikaa. Herkuttelun ytimeen johdattaa opastettu näyttelykierros Fazer Experience -vierailukeskuksessa Vantaalla. Opastettu kierros soveltuu kaikille ikään katsomatta. Näyttelykierros tutustuttaa pitkän historian omaavan Fazerin toimintaan, mukaansa tempaaviin tarinoihin, laajaan tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Ja mikä makeinta – näyttelykierros huipentuu karkkimetsään!

Näyttelykierros 15,50 € / 10,50 € (aikuinen/lapsi)

Kokeile uusia luontoelämyksiä

Helsingissä, Fiskarsissa sekä Teijon ja Nuuksion kansallispuistoissa toimiva Natura Viva on puolestaan unohtumattomien luontoelämysten taikoja. Talvikaudella voit vuokrata fatbike-pyöriä Vuosaaressa ja Korpilammella, lumisina talvina lisäksi Nuuksiossa myös lumikenkiä. Tarjolla on myös monipuoliseen omin voimin luonnossa liikkumisen houkuttavia kausikortteja – vuokraamalla välineet vältyt niiden ostamiselta.

Fatbiken vuokraus 35 € / 2 h

Tutustu suomalaiseen vesiluontoon

Kotkassa sijaitseva Akvaariotalo Maretarium on huikea kohde kiehtovaan, veden alaiseen maailmaan tutustumiseksi. Maretarium tavoittelee luontotuntemuksen ja -harrastuneisuuden lisäämistä sekä luonnontutkimuksen edistämistä. Vesiluonnon ja sen asukkaiden elämään tutustumisen lisäksi kävijä saa vinkkejä ja ohjeita vesiluonnon suojeluun.  

Lahjalippu 14,50 € / 8 € (aikuinen/lapsi)

Lähde laskettelemaan tai lumilautailemaan

Pohjois-Savossa, Kuopion kupeessa sijaitseva laskettelukeskus Tahko Mountain on tunnettu monipuolisista ulkoilu- ja urheilumahdollisuuksistaan. Talvilajien ystäville Tahko Mountainilla on 24 laskettelurinnettä sekä hiihtokoulu lajin saloihin tutustumiseksi. Tahkolta löytyy myös Suomen pisimmät (1054 askelmaa) kuntoportaat, lisäksi Tahkolla on lukuisia reittejä maastopyöräilijöille sekä kuntohiihtäjille. 

Laskettelua Tahkon rinteillä.

Koko päivän rinnelippu 43 € / 30 € (aikuinen/7-12 v lapsi tai yli 65 v)

Hupia koko perheelle

Kesän mieleenpainuvimmat lomaelämykset koetaan usein huvipuistossa! Tampereen Särkänniemellä on yli 30 huvilaitetta, lisäksi alueella toimivat akvaario, Näsinneulan näkötorni, planetaario ja Koiramäen eläinpuisto. Saajalleen paljon hupia tuova lahja on myös antajalleen mieleenpainuva elämys. Lahjan elämyksellisyyttä korostaa sen käyttäminen vasta puolen vuoden päästä.

Kausikortti 139 € (norm. 159 €, ennakkohinta voimassa 31.1.2022 saakka)

Yllä olevat elämyslahjat on poimittu Sustainable Travel Finland -vastuullisuusmerkin saaneiden yritysten joukosta. Merkin saaneet yritykset täyttävät Suomi-matkailua edistävän Visit Finlandin luoman vastuullisuuskriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden.

Lähde: Visit Finland / Business Finland

Kuvat: Business Finland

Katso myös