Espoon nähtävyydet – Top 3

Mitä tehdä Espoossa? Tässä kolme kiinnostavaa käyntikohdetta Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Espoon nähtävyydet – Top 3

1. EMMA

Espoon modernin taiteen museo EMMA on yksi Suomen suurimmista taidemuseoista. Museo sijaitsee Espoon Tapiolassa. Museon oma kokoelma ja näyttelyt painottuvat modernismiin, nykytaiteeseen ja designiin. Esillä on kotimaisia sekä kansainvälisiä teoksia. Tähän museoon kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin!

Osoite:
Ahertajantie 5
02100 Espoo

Lue lisää: EMMA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Espoon tuomiokirkko

Espoon tuomiokirkko on rakennettu 1400-luvun lopulla, mikä tekee siitä Espoon vanhimman säilyneen rakennuksen. Kauniin harmaakivikirkon tekijää tai tarkkaa rakennusvuotta ei tunneta. Kirkossa järjestetään joka kesä Urkuyö- ja Aaria-konsertit.

Osoite:
Kirkkopuisto 5
02770 Espoo

Lue lisää: Espoon tuomiokirkko

3.  Nuuksion kansallispuisto ja Luontokeskus Haltia

Nuuksion kansallispuisto on upea luontokohde, jonne on helppo saapua kaikkialta pääkaupunkiseudulta ja kauempaakin. Nuuksiossa on runsaasti merkittyjä reittejä, jotka sopivat kaikenkuntoisille reippailijoille. Kansallispuistossa on myös makkaranpaistopaikkoja ja pienen näyttelyn sisältävä luontotupa.

Nuuksion alueella sijaitsee myös muun muassa Suomen luontokeskus Haltia, jossa esitellään suomalaista luontoa modernilla ja kiinnostavalla tavalla – paikka sopii koko perheelle ja luontokeskuksen ravintolassa voi nauttia samalla maittavan lounaan tai välipalan.

Yksi Nuuksion erikoisuuksista on Suomen eteläisin poropuisto. Puistossa on viisi kesyä poroa ja mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin. Poropuiston yhteydessä sijaitsee myös viehättävä White reindeer -kotaravintola, jossa voi nauttia kupin kahvia tai vaikkapa tunnelmallisen illallisen.

Osoite:
Luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84
02820 Espoo

Nuuksion poropuisto ja White reindeer -kota
Nuuksiontie 83
02820 Espoo

Tutustu myös muihin pääkaupunkiseudun kohteisiin Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla!

Lue lisää: Suomen Luontokeskus Haltia
Nuuksion poropuisto ja White reindeer -kota

Kuva: Ari Karttunen

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.