Etelä-Karjalan piilotetut helmet – 6 + 1 vinkkiä unohtumattomalle lomalle kotimaan upeimpiin maisemiin!

Yhteistyössä: Neliapila-hanke

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty

Etelä-Karjala on ainutlaatuinen osa Suomea. Kiinnostava kulttuuri ja lumoavan kaunis luonto tekevät maakunnasta täydellisen matkakohteen erilaisille kotimaanmatkailijoille – täältä löydät upeat retkeilykohteet, idylliset maalaismajoitukset ja mitä mielenkiintoisimmat kulttuurikokemukset. Kokosimme parhaat vinkit matkallesi Etelä-Karjalaan. Aloita elämyksellisen loman suunnittelu jo tänään!

  • null

    1. Jaanan Piha

    Oletko koskaan haaveillut herääväsi ihanasta maalaisaitasta? Jaanan Piha on puutarhatila, jossa on mahdollista yöpyä suloisessa aitassa ja herätä suoraan aamiaiselle, joka on valmistettu sesongin mukaisesti puutarhan omista antamista. Tämä piilotettu helmi on oikea maalaisromantiikkaa etsivän unelma – ja tila sijaitsee vain noin neljän kilometrin päässä Kuutostieltä.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Seurustele tilan eläinten kanssa, ihastele kaunista puutarhaa, tee kävely- ja pyöräretkiä upeaan lähiluontoon tai nauti rentouttavista löylyistä. Täällä mieli lepää taatusti. Jaanan Pihalla on mahdollista viettää myös neljä päivää kestävä idyllinen aittaloma – lue lisää täältä!

  • null

    2. Ruokolahden kirkonmäki

    Saimaan rannalla keskellä luonnon rauhaa sijaitsee Ruokolahden kirkonmäki ja ulkomuseoalue, joka on mitä monipuolisin retkikohde sekä luonto- että kulttuurimatkailijalle! Lähialueen luonnossa riittää ihmeteltävää ja suosittu kummastelun aihe alueella on esimerkiksi jättimäinen Kummakivi.  

    Kirkonmäellä sijaitsee myös viehättävä kahvila Kaiku, joka on auki tilauksesta ja erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Kaikun kautta on mahdollista tilata myös monenlaisia opastuksia tai ohjelmanumeroita erilaisiin tilaisuuksiin. Lue lisää täältä!

  • null

    3. Parikkalan patsaspuisto

    Parikkalassa sijaitsee todella ainutlaatuinen ja kiinnostava ITE-taidekokonaisuus! Taiteilija Veijo Rönkkönen (1940 – 2010) teki 50 vuoden aikana Parikkalan patsaspuistoon noin 560 betonipatsasta, joiden joukosta löytyy monia erilaisia hahmoja, kuten esimerkiksi tanssijoita, lapsia ja joogaajia. Tämä ainutlaatuinen paikka sijaitsee kauniin puutarhan ympäröimänä ja puistossa on helppo liikkua eri patsasryhmiltä toisille betonilla päällystetyillä poluilla. Salaperäiset ja erikoiset patsaat vetävät matkailijan mukaan maailmaansa ainutlaatuisella tavalla – tätä taidekokemusta et halua missata.

  • null

    4. Hiitolanjoki

    Hiitolanjoki on Suomen ja Venäjän rajajoki, joka laskee Laatokkaan. Hiitolanjoen Suomen osuus on noin 9 kilometriä pitkä ja se sijaitsee Rautjärven kunnassa Etelä-Karjalassa. Hiitolanjoki on ollut muinaiskarjalalaisille tärkeä kulkuväylä ja kalastuspaikka, jota on nyt alettu entisöimään vanhaan loistoonsa. Hiitolanjoessa kutee esimerkiksi uhanalainen Laatokan lohi. Hiitolanjoen ympäristö on mitä ihanin virkistyskohde kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon rauhasta. Joen ja muinaiskarjalaisten historiasta kiinnostuneiden kannattaa harkita myös opastetulle retkelle osallistumista, jolloin alueesta saa entistä enemmän irti.

  • null

    5. Muukonsaaren retkikeskus

    Muukonsaari on ihana saari Saimaalla! Noin 4 kilometrin päässä Joutsenon satamasta sijaitseva saari tarjoaa täydelliset puitteet rentoutumiseen, sillä maayhteyttä mantereelle ei ole. Muukonsaaren retkikeskuksessa ehdit nauttia hetkestä ja hyvästä seurasta. Vuokratkaa retkikeskuksesta vaikkapa kanootit ja lähtekää rentouttavalle melontaretkelle, ja vetäytykää illaksi ulkosaunan löylyihin. Retkikeskuksessa voi myös yöpyä suloisessa mökkimajoituksessa.

  • null

    6. Saimaa-risteily Emma-aluksen kyydissä

    M/s Emman kyydissä yli Suur-Saimaan on unohtumaton kokemus! Emma on yli 100 vuotta vanha hinaaja, joka toimii nykyään tilausaluksena huvikäytössä. Laivasta löytyy kaikki tarvittava täydellisen kesäpäivän viettoon: uimataso, keittiö, sauna ja oleskelutila. M/s Emmalla on mahdollista osallistua lyhyille tai pitkille risteilyille ja laivalla on jopa mahdollista yöpyä, kun osallistut Best Guest Finlandin järjestämälle Saimaa pyörällä ja laivalla -pyöräilylomalle.

  • null

    + 1

    Tiesitkö, että voit nähdä nämä kaikki kohteet myös helposti samalla kertaa – lähde pyöräilylomalle! Best Guest Finland järjestää pyöräilylomia, joista on jokaisen helppo valita mieleisensä. Valittavana on vaihtoehtoja päiväretkistä jopa kuusi päivää kestäviin pyöräilylomiin. Suunnittelu ja majoitukset hoidetaan puolestasi ja sinun tehtäväksesi jää nauttia pyöräilystä, Etelä-Karjalan lumoavista maisemista ja kiinnostavista nähtävyyksistä omassa tahdissa oman porukan kesken. Pyöräilyloma on täydellinen vaihtoehto, kun haluat viettää elämyksellistä ja mukavaa lomaa arjen kiireet unohtaen. Katso kaikki pyöräilylomavaihtoehdot täältä!

    Kuvat: Best Guest Finland/ Best Guest Finland, Hanna Ollikainen/ Creative Kaiku, Henri Niiranen

    Yhteistyössä: Neliapila-hanke

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.