Etelä-Karjalasta kajahtaa – Lappeenrannan parhaat nähtävyydet

Etelä-Karjalan ylpeys Lappeenranta tarjoaa kävijälle paljon ihastelemisen aihetta. Tässä artikkelissa esittelemme hyviä vinkkejä nähtävyyksistä ja vierailukohteista Lappeenrannassa. 

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Etelä-Karjalasta kajahtaa – Lappeenrannan parhaat nähtävyydet
  • Lappeenrannan linnoitus

    Vuonna 1649 perustetun Lappeenrannan kulttuurihistoriasta kertoo vahvasti kaupunkiin rakennetut linnoitukset. Aikoinaan kaupunki oli Suomen tervakaupan ydin ja hyvien kulkuyhteyksien kautta helposti saavutettavissa. Lappeenrannan linnoittamisen aloittivat ruotsalaiset 1700-luvun alkupuoliskolla. Myöhemmin venäläiset saapuivat linnoittajiksi.

    Alueella on paljon merkittäviä rakennuksia, kuten pääportin vartiorakennus, joka toimii nykyisin Ratsuväenmuseona ja Etelä-Karjalan taidemuseo. 1800- luvulla rakennettuja puurakennuksia on myös paljon ja myöhemmin 1900-luvun alkupuolella alueelle rakennettiin sotilaskasarmit.

    Vierailija pääsee siis nauttimaan monipuolisesti historiasta, kulttuurista, kahviloista ja piknik-paikoista.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Lappeenrannan linnoitus

  • Raatihuone

    Hienoista rakennuksista puheen ollen, Lappeenrannan Raatihuone on pakko mainita. Vuonna 1829 rakennettu rakennus on Suomen vanhin raatihuone. Lappeenrannan kirkon jälkeen raatihuone oli ensimmäisiä yleisiä rakennuksia Lappeenrannassa. Vuoden 1940 pommitukset vaurioittivat pahasti raatihuonetta, mutta jälkeenpäin se on kunnostettu entiseen loistoonsa. 

    Kesällä raatihuoneen sisätiloihin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Tämäkin kohde on kulttuurihistoriallisesti tärkeä ja täten ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde Lappeenrannassa. 

    Osoite: 
    Raastuvankatu 7 
    53100 Lappeenranta 

    Lue lisää: Raatihuone

  • Saimaan kanava

    Vuonna 1856 avattu Saimaan kanava on historiallisesti Suomen merkittävin kanava. Kanava kulkee Saimaalta Viipurin kautta Suomenlahdelle ja pituutta kanavalle kertyy 43 kilometriä. Kanava on historian saatossa ollut varsinkin teollisuuden kannalta hyvin tärkeä kulkureitti. 

    Erikoista kanavassa on se, että puolet kanavasta on Venäjän alueella. Vuonna 2012 kanavan alueesta tehtiin 50 vuoden vuokrasopimus ja Suomi toimii tässä vuokraajana. Matkailijan on mahdollista päästä tutustumaan kanavaan tarkemmin muutaman tunnin pituisilla kanavaristeilyillä tai pidemmillä Viipurin risteilyillä. Matka Viipuriin vie reilut viisi tuntia. 

    Lue lisää: Saimaan kanava

  • Galleria Pihatto

    Kaupungin keskustassa sijaitseva Galleria Pihatto tarjoaa taide-elämyksiä vierailijoilleen. Tarjolla on näyttelyitä ja taideteoksia sisä- ja ulkotiloissa. Vanhat rakennukset luovat tunnelmaa ja teokset päästävät vierailijan uppoutumaan taiteen maailmaan. 

    Taidegallerian näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Galleriaa on myös mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön, muun muassa juhlien järjestämiseen. Taiteen ja kulttuurinnälkäiselle tämä kohde on oivallinen vaihtoehto Lappeenrannassa vieraillessa!

    Osoite: 
    Valtakatu 80 
    53130 Lappeenranta 

    Lue lisää: Galleria Pihatto

  • Kuva: Istockphoto

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.