Historiallinen Savonlinna – 3 suosittua nähtävyyttä!

Saimaan rannalla sijaitseva Savonlinna ihastuttaa historiallaan ja kulttuurillaan. Näihin kolmeen suosittuun kohteeseen on helppo tutustua, sillä ne sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Historiallinen Savonlinna – 3 suosittua nähtävyyttä!
  • 1. Olavinlinna

    1400-luvun lopulla rakennettu Olavinlinna on Savonlinnan merkittävin nähtävyys ja Savonlinnan oopperajuhlien näyttämö. Komea linna kätkee sisäänsä monia taisteluita ja mielenkiintoisia tarinoita.

    Linnaan voi tutustua perusnäyttelyiden avulla: Olavinlinnan perusnäyttely kertoo Olavinlinnan historiasta, ja “Jos muurit osaisivat kertoa – poimintoja linnan vaiheista” -näyttely kertoo linnan vaiheista, sen puolustuskäytöstä ja elämästä linnassa.  Lisäksi kesäaikaan Olavinlinnan Pikku Herttuan Sali -työpajassa voivat etenkin lapset eläytyä elämään linnassa esimerkiksi pukeutumalla aikakauden vaatteisiin, tekemällä historiallisia karttapelipelejä tai kutomalla pystykangaspuilla.

    Olavinlinnan historiasta kertovaan perusnäyttelytilaan pääsee myös pyörätuolilla tai rollaattorilla, minkä lisäksi liikuntarajoitteiset voivat tutustua linnan yläkerroksiin esittelyfilmin avulla.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Vierailun päätteeksi voi museokaupasta hakea itselle tai tuliaisiksi matkamuistoja, ja kesäkuukausina Olavinlinnan yhteydessä toimii myös ravintola.

    Osoite:
    Olavinlinna
    57130 Savonlinna

    Haluatko tietää lisää Olavinlinnasta? Tutustu artikkeliimme!

    Lue lisää: Olavinlinna

  • 2. Riihisaari

    Riihisaari on Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus, joka toimii kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla alueella vanhassa kruunun jyvämakasiinissa (1852) kauniin luonnon ympäröimänä. Riihisaarella toimivat yhteistyössä Savonlinnan maakuntamuseo ja Metsähallitus. Perusnäyttelyn lisäksi Riihisaarella on vaihtuvia kulttuurihistoriallisia näyttelyitä ja taidenäyttelyitä. Kesäisin Riihisaaren laiturilla voi tutustua vanhoihin höyrylaivoihin, kuunari Salamaahan (1874) ja tervahöyry Mikkoon (1914).

    Riihisaari on koko perheelle sopiva retkikohde, sillä museon näyttelyissä on yleensä aina pyritty huomioimaan myös perheen pienempien näkökulma. Riihisaaressa järjestetään vuosittain myös monia mielenkiintoisia tapahtumia, joissa monissa on tarjolla myös lapsille sopivaa ohjelmaa.  Riihisaarella toimii myös museokauppa, josta voi ostaa monipuolisesti erilaisia matkamuistoja.

    Osoite:
    Riihisaari
    57130 Savonlinna

    Lue lisää: Riihisaari

  • 3. Wanha Savonlinna

    Savonlinna alkoi aikoinaan rakentua Olavinlinnan ympärille. Kaupunki on perustettu 1639 ja kaupungin vanhin katu on nimeltään Linnankatu. Savonlinnan ensimmäiset asukkaat olivat pääosin linnoituksessa palvelleita ihmisiä, kuten linnanrakentajia ja käsityöläisiä. Nykyään idyllinen vanhakaupunki on arvostettu asuinalue, joka hurmaa puistokaduilla ja vanhoilla puutaloilla.

    Matkailija voi nauttia alueen ainutlaatuisesta tunnelmasta myös useissa ravintoloissa, gallerioissa ja toinen toistaan viehättävimmissä käsityöläisputiikeissa.

    Osoite:
    Linnankatu
    57130 Savonlinna

    Lue lisää: Wanha Savonlinna

  • Kuva: Pixabay, Jackmac34

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.