Itä-Suomen hienoimmat kansallispuistot

Itä-Suomen hienoimmat kansallispuistot tarjoavat luontoa rakastavalle matkailijalle monipuolisia maisemia – tutustua voi Kolin jylhiin vaaramaisemiin, Saimaan kirkkaisiin vesiin, jylhiin rantakallioihin tai kauniisiin saimaannorpan asuttamiin saariin. Nämä kansallispuistot ovat oivallisia kohteita myös melontaretkille!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Itä-Suomen hienoimmat kansallispuistot
  • 1. Kolin kansallispuisto

    Kun kyseessä on Itä-Suomen hienoimmat kansallispuistot, niin tämä puisto ansaitsee tulla mainituksi ensimmäisenä! Tunnettu Kolin kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa Lieksan, Kontionlahden ja Joensuun alueilla. Koli on tunnettu ylväistä maisemistaan, jotka avautuvat vaarojen huipuilta. Kolissa voi myös ihailla muun muassa Tarhapuron putousta ja retkeillä vanhojen metsien ympäröimänä. Kolin luontoa tarjoaa katseltavaa eri vuodenaikoina: kesäisin retkeilijä voi ihastella esimerkiksi hoidettuja perinnemaisemia ja kauniita kukkaisia ahoja ja talvisin Kolilla voi retkeillä upeiden tykkylumen peittämien puiden ympärillä.

    Kolista löytyy monenlaisia reittejä, jotka soveltuvat eri-ikäisille ja eritasoisille liikkujille. Kolista löytyy esimerkiksi luontopolkuja, maisemareittejä, melontareittejä, vaellusreittejä, latuja ja ratsastusreittejä. Jotkut reiteistä soveltuvat myös liikuntaesteisille.

    Lue lisää Kolista!

  • 2. Koloveden kansallispuisto

    Etelä-Savossa, Enonkosken, Heinäveden ja Savonlinnan alueilla sijaitseva Koloveden kansallispuisto on tunnettu Saimaan kirkkaista vesistä, koskemattomista ja vanhoista metsistä sekä jyrkistä rantakallioista. Kansallispuisto koostuukin isommista ja pienemmistä saarista sekä niitä ympäröivistä vesialueista. Koloveden tunnetuin nähtävyys on jylhä Ukonvuori ja sen rinteessä sijaitseva sauvakvartsilouhos. Koloveden kansallispuiston alueella voi nähdä myös 5000 vuotta vanhoja kalliomaalauksia.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Koloveden saaristossa on liikkumiskielto talvella. Alueella on kaksi merkittyä retkeilypolkua. Kolovesi soveltuu osin myös liikuntaesteisille. Koloveden kansallispuisto on hyvä kohde myös veneilijöille ja melojille. Myös pidemmän melontaretken (40 kilometriä) tekeminen on Kolovedessä mahdollista.

    Lue lisää Kolovedestä!

  • 3. Linnansaaren kansallispuisto

    Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee Etelä-Savossa. Kaunis kansallispuisto on tunnettu komeista järvimaisemista ja lukemattomista saarista. Linnansaaressa pidetään myös aktiivisesti huolta suomalaisesta perinnemaisemasta esimerkiksi kaskeamalla. Linnansaaressa elelee monenlaisia eläinlajeja, joista kuuluisin lienee uhanalainen saimaannorppa. Linnansaari onkin saimaannorpan parhaimpia elinalueita.

    Linnansaareen tutustuu helposti veneilemällä, meloen tai luistellen, mutta puistossa voi kulkea myös kävellen. Linnansaaressa on luontopolku ja lyhyitä alle kilometrin mittaisia reittejä sekä muita retkireittejä, jotka ovat pituudeltaan 2 – 7 kilometriä. Yksi lyhyemmistä reiteistä, Sammakkoniemi – Linnansaaren torppa, soveltuu kuljettavaksi myös lastenvaunuilla tai pyörätuolilla. Alueella ei kuitenkaan ole palveluita liikuntaesteisille.

    Lue lisää Linnansaaresta!

  • Kuva: Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.