Järvenpää – 3 kohdevinkkiä matkailijalle

Järvenpään kaunis luonto on inspiroinut monia kuuluisia suomalaisia taideteoksia. Kokosimme kolme kohdetta, joita Järvenpää tarjoaa kotimaanmatkailijoille. 

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Järvenpää – 3 kohdevinkkiä matkailijalle
  • 1. Vanhankylän kartano

    Vanhankylän kartano eli Uusi Vanhis on peräisin oleva kartano kauniin Tuusulanjärven rannalla. Vierailu kartanolla on oivallinen tapa nauttia monia taiteilijoita inspiroineesta Tuusulanjärvestä ja kartanon rennosta tunnelmasta. Vanhankylän kartanossa palvelee myös viehättävä kahvila-ravintola. 

    Kartanon pihapiiriin kuuluu myös kaksi rantasaunaa, joita voi varata omaan käyttöön. Kartanon läheisyydessä sijaitsee leirintäalue, ja alueella voi myös majoittua mökeissä.   

    Osoite:
    Stålhånentie 4 
    04400 Järvenpää 

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Vanhankylän kartano 

  • 2. Järvenpään taidemuseo

    Mikäli haluaa tutustua enemmän Tuusulanjärven taiteilijoiden teoksiin, kannattaa suunnata Järvenpään taidemuseoon. Museon omat kokoelmat nimittäin koostuvat pääosin Tuusulanjärven rannalla asuneiden kuvataiteilijoiden Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) ja Eero Järnefeltin (1863–1937) töistä. Museon kokoelmat ovat laajat ja sisältävät monipuolisesti erilaisia töitä, kuten maisemia, muotokuvia ja luonnoksia 

    Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. 

    Osoite:
    Kirjastokatu 8 
    04400 Järvenpää 

    Lue lisää: Järvenpään taidemuseo 

  • 3. Lemmenlaakso

    Lemmenlaakson luonnonsuojelualue sijaitsee Keravanjoen rannalla Järvenpäässä. Kauniissa, jääkauden muovaamassa jokilaaksossa riittää ihmeteltävää: alueen luonto on lehtoa, jossa viihtyvät monenlaiset kasvi- ja eläinlajit. Luonnonsuojelualue on esimerkiksi harvinaisen liito-oravan koti. 

    Lemmenlaaksoon järjestetään toisinaan myös opastettuja kierroksia. Nälän yllättäessä voi eväitä syödä nuotiopaikalla laavun alla.  

    Osoite:
    Lemmenlaakso 
    04430 Järvenpää 

    Lue lisää: Lemmenlaakso

  • Haluatko tutustua suomalaistaiteilijoiden koteihin upean Tuusulanjärven rannalla? Tutustu myös artikkeliin Tuusulanjärven kohteet!

    Kuva: Ira Matilainen

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.