Käsityömatkailija löytää kiinnostavia kohteita ympäri Suomen

Taitojärjestön laaja verkosto tarjoaa käsityömatkailijalle monta kiinnostavaa vierailukohdetta ja loistavan mahdollisuuden samalla tukea kotimaista käsityöyrittäjyyttä sekä hankkia paikallisten taitajien tuotteita. Kierrä vaikka koko Suomi ja tutustu käsityön laajaan kirjoon! Tässä poimintoja kiinnostavista käsityökohteista.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Käsityömatkailija löytää kiinnostavia kohteita ympäri Suomen

  • Kenkävero / Taito Itä-Suomi

    Pursialankatu 6, Mikkeli
    www.kenkavero.fiwww.taitoitasuomi.fi

    Saimaan rannalla sijaitsevasta Kenkävero tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kesäaikaan upea puutarha pioneineen, Taito Shopin monipuolinen tuotevalikoima, ateria tai kahvihetki pappilaravintolassa – valitse tai nauti kaikesta.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
  • CraftCorner / Taito Etelä-Suomi

    Eteläesplanadi 4, Helsinki
    www.taitoetelasuomi.fi

    Espan puiston kulmilla CraftCornerissa tapahtuu koko ajan: samassa osoitteessa toimivat yhdessä Taito Etelä-Suomi, Taito Galleria ja Unioinin26-osuuskunta. CraftCornerissa ovat tarjolla kiinnostavat kädentaitojen näyttelyt ja kurssit sekä tietysti monenlaiset taidokkaat kädentaitajien tuotteet.

  • Kankuritalo / Taito Keski-Pohjanmaa

    Mannerheiminaukio 3, Kokkola
    www.taitokeskipohjanmaa.fi
    Jos tiesi vie länsirannikolle, älä jätä väliin Kokkolan Kankuria. Myymälästä löydät muun muassa ihanat materiaalit ja keskipohjalaisia erityistuotteita. 
    Jos innostut oikein kovasti, vieraile myös Kalajoella Pikku Kankurissa, Raahentie 1.

  • Herra Hakkaraisen talo / Taito Satakunta

    Marttilankatu 10, Sastamala
    www.herrahakkaraisentalo.fiwww.taitosatakunta.fi

    Sastamala on vanhojen kirjojen ja Mauri Kunnaksen kirjojen ystävien ehdoton käyntipaikka. Herra Hakkaraisen talo kiehtoo kaikenikäisiä: kun lapset tutustuvat Kunnaksen kirjojen maailmaan leikkien, voivat aikuiset tutkia Ihanien tavaroiden kaupan valikoimaa, jossa on nimensä mukaisesti kaikkea ihanaa.

  • Taitokortteli / Taito Pohjois-Karjala

    Koskikatu 1, Joensuu
    www.taitokortteli.fi • www.taitopohjoiskarjala.fi
    Joensuuhun matkaavalle on tiedossa oikea helmi, Taitokortteli. Putiikkeja riittää joka lähtöön ja ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai kahvit Kauppaneuvoksen kahvilassa. Älä myöskään unohda käydä tutustumassa Taito Shopin Karjala-mallistoon.

  • Taito Keski-Suomi ja Suomen käsityön museo

    Kauppakatu 25, Jyväskylä
    www.taitokeskisuomi.fiwww.craftmuseum.fi

    Matkustat sitten Suomea pitkittäin tai poikittain, on keskellä Suomea Jyväskylässä kässäihmisille aivan ohittamaton kohde: samassa osoitteessa vieri vieressä 
    Taito Shop ja Suomen käsityön museo museokauppoineen. Mahtavat näyttelyt ja monipuoliset tuotteet samalla käynnillä – mitä muuta voi toivoa?

  • Taito Shop Maakari / Taito Pohjois-Pohjanmaa

    Rautatienkatu 11 B, Oulu
    www.taitopohjoispohjanmaa.fi
    Jos saavut Ouluun junalla, kannattaa suunnata ensimmäiseksi Taito Shop Maakariin, joka on ihan aseman vieressä. Täältä löydät muun muassa Lovin tuotteet ja
    Louhittaren Luolan ihanat langat. Ostosten jälkeen voi vielä istahtaa kahvilaan nauttimaan kahvit makoisten leivonnaisten kera.

  • Loftet / Taito Österbotten

    Raastuvan katu 28, Vaasa
    www.loftet.fi 
    Käsityön talo Loftet toimii 1860-luvulla rakennetussa viehättävässä puutalossa Vaasan keskustassa. Saman katon alla voit tehdä ostoksia kauniissa Taito Shopissa ja nauttia herkullisen lounaan tai kahvit ihastuttavassa ravintolamiljöössä.

  • Kaarakan taitokeskus / Taito Etelä-Pohjanmaa

    Sahalankatu 3, Seinäjoki
    www.taitoep.net

    Taito Shop Rustoopuori on täynnä Etelä-Pohjanmaan käsityöhelmiä, kauniita lahjaideoita ja houkuttelevia materiaaleja sekä tee-se-itse -tarvikepaketteja. Paikallinen osaaminen ja lempeät luonnonmateriaalit näkyvät vahvasti myymälän valikoimassa.

  • Taito Shop Turku / Taito Varsinais-Suomi

    Vanha Suurtori 3, Turku
    www.taitovarsinaissuomi.fi

    Turun sydämessä, historiallisen korttelin ihanassa ympäristössä on oikea käsityöparatiisi. Brinkkalan talon Taito Shopista voit poimia matkaan valtakunnallisia alan huipputuotteita sekä kiinnostavia varsinaissuomalaisten osaajien tuotteita. Taito Shopin vieressä on myös huokutteleva kässästudio, johon voit piipahtaa kässäilemään ilman ajanvarausta. Kesällä Taito Shopin vieressä myös Palonin kesäkauppa. 

  • Gullkrona / Taito Åboland

    Rantatie 16 ja Gullkrona Kesäpuoti Sattmark 1, Parainen
    www.gullkrona.fiwww.taitoaboland.fi
    Gullkronan puodeista löydät viehättävät saaristolaiskäsityöt ja merellisen matkamuistot. Gullkronan pienestä kesäpuodista Sattmarkissa on kiva, paikallinen valikoima,
    joka eroaa keskustan myymälästä. Poikkea siis molemmissa!

  • Käsityöntalo Verkaranta ja Taito Shop Tampere

    Taito Pirkanmaa
    Vuolteentori 2 & Hatanpään valtatie 4, Tampere
    www.taitopirkanmaa.fi
    Mansessa käydessä löydät langat Verkarannasta ja käsityötuotteet Taito Shopista. Verkarannan valoisassa yläaulassa on esillä vaihtuvia käsityönäyttelyitä ja sieltä löydät myös kauniit työpajatilat käydä vaikka kutomassa omat matot.

  • Taito Shop Rovaniemi / Taito Lappi

    Valtakatu 21, Rovaniemi
    www.taitolappi.fi
    Lahja- ja käsityömyymälä Taito Shop Rovaniemi tarjoaa pohjoista muotoilua ja arktista designia sekä erilaisia materiaaleja ja tarvikkeita käsityön harrastajille. Valikoimista
    löytyy kauniita arkipäivän asioita, koruja, lahjatavaroita ja laadukkaita käsitöitä ihanien materiaalien ja tekemispakettien lisäksi.

  • Taitokeskus Mänttä / Taito Pirkanmaa

    Itätorikatu 4, 35800 Mänttä
    https://www.taitopirkanmaa.fi/Kaesityoekeskukset/mantta

    Taitokeskus Mänttä sijaitsee Mäntän kuluuttuurikeskittymässä ja kesänäyttelyissä esitellään monipuolisesti ja vaihtelevasti Suomalaisen muotoilun ja kädentaitojen osaajia. Tänä kesänä Mäntän näyttelyssä saadaan katsaus Merja Palinin luontoaiheisiin kangaskuoseihin.

  • Kainuun Pirtti / Taito Kainuu

    Linnankatu 10, Kajaani
    www.taitokainuu.fi
    Kainuun Pirtillä on pitkät perinteet kainuulaisen käsityötaidon ylläpitäjänä. Paikalliset mallit ovat matkanneet vuosien saatossa jopa kansainvälisiin hoveihin asti,
    kun Tanskan kuningatar tilasi matot Kainuun Pirtistä.

  • Taito Ylä-Savo

    Savonkatu 19, Iisalmi
    www.taitoylasavo.fi
    Taito Ylä-Savolla on kiinnostava paikalliskäsitöiden mallisto, mikset antaisi kotipaikan näkyä myös käsitöissä?
    Yhdistyksen AnnaQ-mallistosta löytyy ryijy moneen makuun. Ryijyt syntyvät kunnioituksesta Halosen taiteilijasuvun käsityöperintöä kohtaan.

  • Tasihinin talo / Taito Etelä-Suomi

    Kauppakatu 25, Lappeenranta
    www.taitoetelasuomi.fi

    Taito Shop Lappeenrannan tuotteissa on aistittavissa lämmin tunnelma ja aitous, jota luonnonmateriaalit ja tarinat tukevat. Tuotteissa näkyy myös paikallisuus, perinteet ja niiden soveltaminen nykypäivään.

  • Taito Shop Savonlinna

    Puistokatu 7, 57100 Savonlinna
    https://www.taitoitasuomi.fi/taito_shop_savonlinna

    Myymälämme sijaitsee kaupungin keskustassa Puistokadulla aivan Saimaan rannalla kauniissa puutalossa.
    Tuotevalikoimaamme kuuluvat mm.Ebba Masalin opetustaulutuotteet, Savonlinna-tuotteet, Lapuan Kankureiden huovat ja pyyhkeet ja elintarvikkeita lähialueen tuottajilta.
    Kesäisin meillä voit vierailla Studio Jukka Rintalan kesänäyttelyssä.

    Taitoliitto ja alueelliset taitoyhdistykset muodostavat valtakunnallisen Taitojärjestön. Taitojärjestö on aktiivinen käsityöpalveluiden tuottaja ja kehittäjä, joka edistää käsityökulttuuria taitona ja elinkeinona. Koko maassa toimivan Taitojärjestön verkostoon kuuluu 17 taitoyhdistystä ja niiden noin sata kiinteää toimipaikkaa.

    Teksti ja kuva: Taitoliitto

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.