Katse kohti Tuusulaa – 3 kohdetta matkailijalle

Kiinnostavaa kulttuuria ja lumoavaa suomalaista maisemaa – niistä on Tuusula tehty. Tutustu ainakin näihin kolmeen kohteeseen!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Katse kohti Tuusulaa – 3 kohdetta matkailijalle
  • 1. Lottamuseo

    Upean kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Lottamuseon tarkoitus on tallentaa lottien historiaa ja tutkia naisten vapaaehtoistoimintaa. Kauniissa sinisessä kartanossa sijaitsevan museon päänäyttely on nimeltään Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi. Näyttely tarkastelee Lotta Svärd -järjestön historiaa, ja sen lähtökohtana ovat lottien omat kokemukset. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia.

    Museon yhteydessä palvelee Lottakanttiini, jossa voi museovierailun ohessa nauttia kahvilan herkullisista antimista.

    Osoite:
    Syväranta Rantatie 39
    04310 Tuusula

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Lottamuseo

  • 2. Sarvikallio

    Sarvikallio on kaunis luontokohde Tuusulanjärven rannalla, josta monet Tuusulanjärvellä asuneet taiteilijat saivat inspiraatiota. Esimerkiksi Eero Järnefelt ihastui paikan jylhiin maisemiin, ja nimitti Sarvikalliota pikku-Koliksi. Sarvikallio onkin Tuusulanjärven rantojen korkein kohta, ja se ulottuu jopa 25 metrin korkeuteen järven pinnasta.

    Mikäli käy tutustumassa Tuusulanjärven kulttuurikohteisiin, kannattaa ehdottomasti myös poiketa Sarvikalliolla nauttimassa kauniista suomalaisesta maisemasta.

    Pysäköinti:
    Sarvikalliontie 39
    04300 Tuusula

    Lue lisää: Sarvikallio

  • 3. Taidekeskus Kasarmi

    Tuusulan Hyrylässä sijaitseva taidekeskus Kasarmi sijaitsee vuodelta 1915 peräisin olevissa venäläisissä kasarmirakennuksissa. Rakennus suunniteltiin alun perin sotilassairaalaksi, ja se on toiminut Tuusulan taide- ja kulttuurikeskuksena vuodesta 2002. Tuusulan kunta omistaa museon, ja sen omiin kokoelmiin kuuluu pääosin kotimaista taidetta, johon sisältyy esimerkiksi maalaustaidetta, veistostaidetta, grafiikkaa, tekstiilitaidetta ja valokuvia. Taidekeskuksessa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä.

    Osoite:
    Jääkärinpolku 2
    04300 Tuusula

    Lue lisää: Taidekeskus Kasarmi

  • Katso myös vinkkimme Tuusulanjärven taiteilijakoteihin!  

    Kuva: Riikka Krenn

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.