Koe ainakin nämä – Lahden tärkeimmät nähtävyydet

Lahti on kompaktin kokoinen kaupunki veden äärellä ja kotoisa matkakohde. Tsekkaa tästä artikkelista Lahden tärkeimmät nähtävyydet.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Koe ainakin nämä – Lahden tärkeimmät nähtävyydet
  • 1. Suurmäen näkötorni

    Lahden hyppyrimäet ovat kenties kaupungin tunnetuin nähtävyys. Jos myös Lahden parhaat näköalat kiinnostavat sinua, kannattaa suunnata Suurmäen näkötorniin. Suurmäen huipulta on päässyt ihailemaan hulppeita näkymiä vuodesta 1972 lähtien. Mäen huipulta voi nähdä kilometrien päähän suosiollisella säällä.

    Näkötorni on yleisölle auki aina kesäkuusta elokuun loppuun. Aikuiset pääsevät ihastelemaan näkymiä 8 euron hinnalla ja lapset pääsevät sisään 4 euron hintaan.

    Osoite:
    Suurmäenkatu 5
    15110 Lahti

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Suurmäen näkötorni

  • 2. Radio- ja tv-museo

    Radio- ja tv-museo sijaitsee Radiomäellä 150 metriä korkeiden radiomastojen juurella. Museossa kävijä pääsee tutustumaan radio- ja tv-alan historiaan aina alkuajoista asti. Menneiden aikojen suosikkiohjelmiaan pääsee katselemaan Mediatunnelissa. Radiomuseossa käydessään kannattaa myös vilkaista näkymiä Radiomäeltä alas kaupunkiin ja Vesijärvelle.

    Sisäänpääsy aikuisilta kustantaa 10 euroa. Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät maksavat sisäänpääsystä 8 euroa. Muut pääsevät vierailemaan museoon ilmaiseksi.

    Osoite:
    Radiomäki, Radiomäenkatu 37
    15100 Lahti

    Lue lisää: Radio- ja tv-museo

  • 3. Sibeliustalo

    Sibeliustalo on todennäköisesti Lahden kuuluisin rakennus. Vuoden 2000 keväällä valmistunut rakennuskokonaisuus koostuu neljästä osasta: suuresta salista, punatiilisestä entisestä puusepäntehtaasta, kongressisiivestä ja Metsähalli-lämpiöstä. Pääsalin ulkopinta on lasia Sibeliustalon tiilinen osa on rakennettu jo vuosina 1907–1908. Konsertti- ja kongressitalossa järjestetään vuosittain lukuisia merkittäviä konsertteja ja tilaisuuksia.

    Osoite:
    Ankkurikatu 7
    15140 Lahti

    Lue lisää: Sibeliustalo

  • 4. Vesijärven satama

    Sibeliustalon välittömässä läheisyydessä sijiaitsee Vesijärven satama. Satama tarjoaa kävijälle monipuolista nähtävää ja koettavaa.

    Runsaan ravintolavalikoiman ansiosta pääset nauttimaan erilaisista herkuista kauniiden näköalojen kera. Muun muassa Piano Paviljongin näkymät ovat huikeat.

    Taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille satamassa sijaitsee puuarkkitehtuuripuisto. Modernia puuarkkitehtuuria sisältävässä puistossa kannattaa ehdottomasti käydä satamassa vieraillessa.

    Osoite: Satamakatu 7 Lahti

    Lue lisää: Vesijärven satama

  • 5. Pik­ku-Ve­si­jär­ven­puis­to

    Kaupunkilaisten keskuudessa suosittu Pikku-Vesijärvenpuisto on hyvä paikan virkistäytymiseen. Puistossa sijaitsee kaupunkiluontopolku Lehmusreitti, jonka voit kiertää opasteita seuraten.

    Voit istahtaa suurille ruohoalueille ja nauttia eväät. Puistossa sijaitsevat vesiurut tuovat paikalle paljon ihmisiä ihastelemaan hienoa esitystä. Musiikki soi ja vesisuihkut tanssivat sen mukana. Varsinkit syksyllä vesiurut ovat hienot, valaistuksen tuodessa lisää tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

    Osoite: Kariniemenkatu 15140 Lahti

    Lue lisää: Pikku-Vesijärvenpuisto

    >>Tutustu myös Lahden muihin ulkoilupaikkoihin

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.