Kotimaan upeat saunat! Seitsemän erikoista kohdetta

Suomi – luvattu saunojen maa! Vaikka kotoa löytyisikin oma sauna, kannattaa kotimaan matkoilla nauttia myös vähän erikoisemmista löylyistä. Esittelyssä kotimaan upeat saunat!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Kotimaan upeat saunat! Seitsemän erikoista kohdetta
  • Kotimaan upeat saunat: Kotiharjun sauna

    Kotiharjun sauna, Helsinki

    Elävää kaupunkikulttuuria keskellä Helsinkiä! Kotiharjun saunassa voi nauttia perinteisestä tunnelmasta Helsingin ainoassa puulämmitteisessä korttelisaunassa. Kotiharjussa on saunottu jo pitkään – sauna on nimittäin ollut paikallaan vuodesta 1928 asti.

    Kotiharjun saunassa on yleinen puoli naisille ja miehille sekä tilaussauna, jonka voi varata yksityistilaisuuksiin. Löylyjen välissä voi vilvoitella kadunvarressa Kallion katuelämää katsellessa.

    Osoite:
    Harjutorinkatu 1
    00500 Helsinki

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Kotiharjun sauna

  • null

    Rajaportin sauna, Tampere

    Tamperelaiset ovat saaneet nauttia Rajaportin löylyistä jo yli sadan vuoden ajan. Rajapirtin sauna on Suomen vanhin julkinen sauna – se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1906! Saunalla on ollut vuosien saatossa useita pitäjiä ja sen historiaan on mahtunut myös aikoja, jolloin se ei ole ollut käytössä. Nykyisin saunan toiminnasta vastaa Pispalan saunayhdistys ry.

    Saunassa ihmisiä viehättää paikan ainutlaatuinen vanhanajan tunnelma, sillä paikka on säilynyt lähes alkuperäisessä ilmeessään. Hauskuus ei lopu myöskään saunan jälkeen, sillä paikassa palvelee myös kahvila ja viihtyisä kesäterassi. Myös hierontaa ja energiahoitoja on mahdollista saada.

    Osoite:
    Pispalan valtatie 9
    33250 Tampere

    Lue lisää: Rajaportin sauna

  • Saunalautta, Vuokatti

    Vuokatin Vesiurheilukeskuksessa sijaitsee mielenkiintoinen saunalautta. Sauna on nimittäin rakennettu maailman suurimman kelluvan skeittirampin yhteyteen. Tämä kohde on ehdoton vierailukohde skeittauksesta kiinnostuneille!

    Saunalautta valmistui alunperin lumilautailija Roope Tonterin sponsorikuvauksia varten ja myöhemmin se siirrettiin Vuokatin Ahvenuksenlammelle. Skeittisaunalautan suunnitteli Vuokatin Vesiurheilukeskuksen yrittäjä Jaakko Tossavainen.

    Osoite:
    Vuokatintie 22
    88610 Vuokatti

    Lue lisää: Vuokatin Vesiurheilukeskus

  • Saunagondoli, Ylläs

    Löylyjen heittäminen saunagondolissa Ylläksen upeissa maisemissa on taatusti unohtumaton kokemus.

    Saunagondolin kierros on noin 20 minuutin mittainen ja se alkaa Ylläksen huipulta. Saunagondoliin mahtuu kerrallaan neljä saunojaa. Ylläksen huipulta on mahdollista vuokrata vielä huikeat näkymät omaava 12 hengen sauna.

    Osoite:
    Iso-Ylläksentie 44,
    95980 Ylläsjärvi

    Lue lisää: Saunagondoli

  • null

    Original SkySauna, Helsinki

    Saunagondolin kyytiin pääsee myös pääkaupungissa! Helsingin Kauppatorin läheisyydessä sijaitsevassa Skywheelissä voi nauttia ainutlaatuisista löylyelämyksistä jopa 40 metrin korkeudessa.

    Vuonna 2016 avattuun Gondoliin mahtuu kerrallaan noin 4-5 saunojaa. Saunominen sopii myös useammalle henkilölle, sillä saunojia voi vaihtaa kierrosten välissä. Alhaalla kierrosten välissä voit nauttia poreammeen lämpimästä syleilystä. Helsingistä et löydä parempia näkymiä varsinkaan saunanlauteilta.

    Osoite:
    Katajanokanlaituri 2
    00160 Helsinki

    Lue lisää: Original SkySauna

  • Tamminiemen sauna, Helsinki

    Kun kyseessä on kotimaan upeat saunat, niin tämä kohde on pakko mainita! Tamminiemen sauna on hyvin erityinen Suomen ja maailman historiassa! Tamminiemi toimi aikaisemmin Suomen presidenttien asuntona, jonka viimeiseksi asukiksi jäi Suomen pitkäaikaisin presidentti Urho Kekkonen. Nyttemmin Tamminiemi on museoitu ja sekä talossa että saunassa voi nyttemmin vierailla.

    Istu siis alas lauteille ja nauti historiallisesta tunnelmasta – tässä saunassa on nimittäin kestitetty valtionjohtajia ja tehty tärkeitä päätöksiä.

    Ikimuistoinen saunareissu ei tule toki ilmaiseksi, sillä ilta Tamminiemessä kustantaa vajaat 4000 euroa.

    Osoite:
    Seurasaarentie 15
    00250 Helsinki

    Lue lisää: Tamminiemi

    >>Koe Helsingin saunaelämykset ja monet muut hauskat kokemukset paikallisten kanssa! Lue lisää täältä

  • Jätkänkämpän savusauna, Kuopio

    Kylpylähotelli Rauhalahden läheisyydessä sijaitsee kiiinnostava saunakohde – Jätkänkämpän savusauna. Tämä jättimäinen savusauna sijaitsee Kuopiossa – saunaan mahtuu kerralla jopa 60 saunojaa! Perinteikkäiden löylyjen jälkeen voi pulahtaa raikkaaseen järviveteen mihin vuodenaikaan tahansa.

    Jätkänkämpän savusauna voi olla osa pidempää juhlatilaisuutta, sillä talossa on mahdollista myös ruokailla. Talvella vierailija pääsee pulahtamaan Kallaveden avantoon.

    Osoite:
    Katiskaniementie 8
    70700 Kuopio

    Lue lisää: Jätkänkämppä

  • Kotimaan upeat saunat: Löyly

    Löyly, Helsinki

    Kuuluisa design-sauna valmistui vuonna 2016, mutta siitä on muodostunut nopeasti tärkeä osa helsinkiläistä kaupunkikulttuuria ja se onkin monen kotimaisen ja ulkomaalaisen turistin must see -listalla Helsingissä vierailtaessa.

    Löyly on viihtyisä sauna-ja ravintolakokonaisuus, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta meren rannalla. Ravintolan ja saunan aukioloajat ovat laajat, joten Löylyssä onnistuu helposti myös pidempikin illanvietto.

    Osoite:
    Hernesaarenranta 4
    00150 Helsinki

    Lue lisää: Löyly

  • Esittelyssä oli kotimaan upeat saunat. Suosittelemme varmistamaan kohteiden ajantasaiset aukiolotiedot suoraan kultakin saunalta ennen vierailuasi.

    Teksti: Ira Matilainen

    Kuvat: Laura Vanzo, Visit Tampere/ Jussi Hellstén, Helsinki Marketing/Laura Vanzo, Visit Tampere/Nikke Alin, Visit Finland/Pekka Keränen, Löyly, Royal Restaurants

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.