Kouvolan Tykkimäki – unohtumaton kesäpäivä huvipuistossa

Kouvolan Tykkimäki – unohtumaton kesäpäivä huvipuistossa

julkaistu , päivitetty

Kymenlaaksossa liikkuessa kannattaa ehdottomasti vierailla Kouvolassa huvipuisto Tykkimäellä. Tykkimäen huvipuistoalue sisältää kaksi erillistä aluetta, joissa pääset viettämään unohtumattoman kesäpäivän koko perheen voimin. Alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot kruunaavat vierailun Tykkimällä.

Vietä huikea kesäpäivä Tykkimäen huvipuistossa

Tykkimäen huvipuiston laitevalikoima on kattava. Huvipuiston lähes 30 laitteessa kaikenikäiset pääsevät kokemaan suurta vauhdin huumaa ja monta iloista elämystä. Esimerkiksi Endeavour-laitteen huippunopeus 40 kilometriä tunnissa takaa hupia hurjimmallekin hurjapäälle. Yksi huvipuiston legendaarisimmista ja vanhimmista laitteista Taifun tarjoaa puolestaan huikeat näkymät lintuperspektiivistä koko Tykkimäen huvipuistoalueesta.

Myös perheen pienimmille on tarjolla erilaisia laitteita. Heppakarusellissa nuorukaiset pääsevät hevosajelulle ja Satujuna vie perheen pienimmät tutustumaan mielenkiintoiseen satumaailmaan. Tykkimäellä on myös vesiliukurata, johon kannattaa suunnata varsinkin kuumina kesäpäivinä viilentymään. 

Aquapark tarjoaa vesipedoille monia elämyksiä

Lisää viilennystä ja pärskettä aktiiviseen elämyspäivään tuo Aquapark-vesipuisto. Monipuolisessa vesipuistossa on kaikille erilaisia altaita ja vesiliukumäkiä. yli 100 metriä pitkässä Typhoon Tunnel -vesiliukumäessä koet vauhtia ja jännittäviä tilanteita yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Myös Multilane-vesiliukumäessä pääset kisaamaan kaveriasi vastaan.

Perheen pienimmille sopiva allas Spray Park tarjoaa vesisuihkuja ja vesitykin pärskettä. Rauhallisempaan menoon tottuneille tarjolla on 25 metrin pituinen uima-allas, jossa pääsee rauhassa polskimaan. Uimisen lomassa on myös mahdollista käydä nauttimassa löylyistä vesipuiston kahdessa saunassa. 

Fyysiset lisäaktiviteetit Actionparkista

Vajaan 10 kilometrin päässä huvipuistosta sijaitsee Actionpark, jossa pääset kuluttamaan loputkin energiasi esimerkiksi trampoliineilla hyppien ja ninjaradalla kiipeillen. 

Kaikkiin Tykkimäen kolmeen puistoon pääseminen on mahdollista myös yhdellä rannekkeella. Yhden päivän Park Hopper-rannekkeella pääset huvipuistoon, Aquaparkkiin ja Actionparkkiin. Hintaa rannekkeella on verkkokaupasta ostettuna 45 euroa (yli 120 cm) ja 39 euroa (alle 120 cm).

Pelkkä huvipuisto-ranneke maksaa kesäkaudella 2022 37 euroa (yli 120 cm) ja 30 euroa (alle 120 cm). Jos pääset huvittelemaan iltaisin, saat hupirannekkeen edullisemmin. Aquapark-päiväranneke maksaa puolestaan 22 euroa ja iltaranneke 21 euroa. Alle 90 cm pituiset pääsevät huoltajan seurassa vesipuistoon ilmaiseksi polskimaan. Eläkeläiset pääsevät uimaan huokealla 14 euron hinnalla.  Pelkkä Actionpark-ranneke maksaa 18 euroa. Kahden tunnin ranneke kustantaa 12 euroa. 

Lue lisää: Tykkimäki 

Teksti: Rasmus Nikander

Kuvat: Visit Kouvola / Anna Tkacheva, Noora Partanen

Katso myös