Lasten kanssa Bomballa – 11 vinkkiä perhelomailijan Nurmekseen

Lasten kanssa Bomballa – 11 vinkkiä perhelomailijan Nurmekseen

julkaistu , päivitetty

Poimi tästä koko perheen vinkit, jotka esittelevät Bomban uniikin tunnelman ja karjalaisen perinnemaiseman. Tätä et löydä muualta Suomesta!

Yhteistyössä: bomba.fi

1. Tule tapaamaan eläinystäviä

Paras tapa tarkkailla eläimiä on tietenkin villissä luonnossa rauhallisesti liikkuen, mutta jos etsit perheen pienimmille sopivia leppoisia eläinkokemuksia Nurmeksessa, ota suunta Kiieksen tilalle tai Mannen ratsutilalle.

Kiieksen tilalla onnistuvat kotieläintilavierailut, maastoratsastukset sekä talutusratsastukset. Eläimiä pääsee silittämään ja syöttämään vierailujen aikana – kaikkein pienimmille jo se on suuri elämys! Mannen ratsutilan ratsastuspalvelut rauhallisilla ja osaavilla opetushevosilla ja -poneilla sopivat kaiken tasoisille ratsastajille. Lapset rakastavat söpöjen ponien rapsuttamista takuuvarmasti. Palvelut onnistuvat myös englanniksi ja saksaksi.

Poniratsastusta Nurmeksessa

2. Nuoriso- ja Matkailukeskus Hyvärilä

Hyvärilässä voit kokeilla yhdessä perheesi kanssa monenlaisia aktiviteetteja, kuten hyrlinkiä, korikiipeilyä, frisbeegolfia, fussballia ja monenmoista muuta mukaansatempaavaa. Lisäksi alueella on uimaranta, hyvä leikkikenttä, golfkenttä sekä retkeily- ja vesistöreittejä. Hyvärilästä voit vuokrata SUP-lautoja, kanootteja ja muita harrastevälineitä.

Nurmes, Hyvärilä

Hyvärilässä on monta eri majoitusvaihtoehtoa, joista voit valita perheellesi juuri sopivan vaihtoehdon: leirintäalue, mökit, kartanohotelli ja lomahuoneistot. Hyvärilän alueella löydät perheesi kanssa paljon mielekästä tekemistä ja kaikki tarvittavat palvelut ovat heti käden ulottuvilla. Hyvärilästä löytyy myös Kino Hannikainen, jossa järjestetään näytöksiä viikoittain.

3. Ikolan museo

Ikolan ulkomuseo esittelee paikkakunnan maataloutta ja meijeritoimintaa hauskalla tavalla, jotta myös perheen pienimmät jaksavat tutustua Nurmeksen paikallishistorian saloihin. Näyttelyssä on myös esillä palokunnan historiaa. Museo ja sen kahvila ovat auki läpi kesäkauden, mutta suljettuina talvisin. Kesällä museoalueella laiduntaa lammaslauma, jota voi käydä katselemassa. Museon vuohet sen sijaan ovat rapsuteltavissa ympäri vuoden!

Bomballa luonto on lähellä

4. Break Sokos Hotel Bomba

Pielisen rannalla sijaitsevalta Bomban alueelta löydät perheellesi kaikenlaista tekemistä ja majoitusvaihtoehtoa: on ravintoloita, hotelli- ja mökkimajoitusta ja lomahuoneistoja. Idyllisessä karjalaiskylässä ja Break Sokos Hotel Bomban kylpylässä aika kuuluu kuin siivillä nauttiessa yhteisestä ajasta perheen kanssa. Kylpylässä lasten ja aikuisten altaat ovat vierekkäin, eli uinnin iloista voi nauttia turvallisin mielin lasten ollessa lähellä.

Kylpylän ohella Bomban alueella on kaunis uimaranta, joka sopii pienille lapsille, ja sieltä löytyy pukukopit ja WC. Eikä tekeminen lopu siihen! Lisäksi alueella on beachvolleykenttä, leikkikenttä, polkuveneitä, minigolfrata ja frisbeegolfrata, jotka tempaavat lapsetkin touhuun mukaan. Kaiken kaikkiaan Bombalta löytyy kaikenlaista puuhattavaa niin lapsille kuin aikuisille.

5. Raesärkät

Kumpuilevien harjumaisemien kätköistä löydät Raesärkät, jotka tarjoavat kauniin päiväretkikohteen sinulle ja perheellesi. Alue soveltuukin hyvin lapsiperheiden retkeilyyn, sillä reitin varrelta löytyy useampi taukopaikka lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Alueella on myös tulentekopaikkoja ja käymälöitä.

Nurmes, Raesärkät

Raesärkkien polku on vanha kärrytien pohja, jonka tasaisella pinnalla perheen pienimpienkin on helppo tassutella itse! Myös rattaiden tai vaunujen kanssa reitin kulkeminen onnistuu mainiosti. Kirkasvetiset järvet ja alueen monipuolinen lajisto takaavat sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen päivän luonnossa.

6. Rantaraitti

Nurmeksen hieno Rantaraitti antaa tilaisuuden reippailla lähtemättä kauas keskustasta. Rantaraitti kulkee Vanhan Kauppalan ympäri ja matkan varrella on uimaranta, leikkikenttiä ja näkymät Pieliselle ja Nurmesjärvelle.

7. Joukonpolku

Kaunis rantapolku lintutornille Nurmeksen Vinkerlahdella johdattaa myös lapsiperheet ja lastenrattailla kulkevat turvallisesti jännittävälle Lintutornille, josta voi havainnoida luonnon elämää tai katsella maisemia. Lyhyen polun jaksavat perheen pienimmätkin kävellä itse. Lähtöpaikalla on Vinkerlahden pienvenesataman parkkipaikka ja Tyttöjen puisto. Lue lisää Nurmeksen luontokohteista!

Nurmes, Joukonpolku

8. Pura energiaa leikkikentällä

Kaikkein pienimmille tavallinen leikkikenttäkin on suuri seikkailu. Nurmeksessa on useita leikkikenttiä lapsille, joista voit nähdä listauksen Nurmeksen verkkosivuilta. Kylillä on kuultu huhua, että Porokylänkoulun leikkikenttä olisi Nurmeksen paras leikkikenttä. Muutama vuosi sitten remontoitu leikkikenttä tarjoaakin monipuolisesti erilaisia leikkimahdollisuuksia, jossa perheen pienimmät tutkimusmatkailijat jaksavat seikkailla vähän pidempäänkin.

9. Uimarannat

Veden ympäröimässä Nurmeksessa sinun ei tarvitse liikkua pitkälle löytääksesi täydellistä paikkaa, jossa voit pulahtaa pakoon kesäpäivän kuumuutta. Nurmeksessa onkin uintimahdollisuuksia miltei joka kulman takana. Mukavimmat ja lapsiystävällisimmät uimarannat lapsiperheille löytyvät Nurmeksen satamasta, Bombalta ja Kairikolta.

Sataman uimarannalta löydät pukukopit, WC:n, suihkun ja kioskin, josta saat sinulle ja perheellesi virvokkeita päivän rientoihin. Uimarannan ympäriltä löydät muun muassa pienvenesataman, lenkkeilypolun ja leikkikentän. Kairikon rauhallisemman uimarannan löydät Tuomaankadun päässä.

Vinkki! Myös perheen karvaiset kaverit tarvitsevat viilennystä kuumina kesäpäivinä! Koirien uittamiseen soveltuvat Vinkerrannan pienvenesataman uimaranta Vajatiellä sekä Nahkimon uimaranta Hurtantiellä.

Nuotiotunnelmaa Nurmeksessa

10. Tunnelmointia nuotiopaikoilla

Nurmeksesta löytyy paljon tulentekopaikkoja, joissa voit paistaa makkaraa, tikkupullaa, vaahtokarkkeja tai mitä tahansa mieleesi juolahtaa. Lähtekää vaikka vain viettämään iltaa tunnelmallisella nuotiolla Pielisen rannalla! Parhaimmat makkaranpaistopaikat löytyvät Break Sokos Hotel Bomban Kalevanhovin edustalta, Kotilanvaaralta ja Ellun kodalta.

11. Talven parhaat pulkkamäet

Pielisen Karjala on varsin lumivarmaa seutua, ja lasten talvitouhuihin kuuluvat täällä tietenkin mitä erilaisimmat lumileikit. Nurmeksen parhaat pulkkamäet löydät Kotilanvaaralta ja Bomban alueelta. Pipo päähän ja menoksi!

Yhteistyössä: bomba.fi

Kuvat: Pikes, Jarno Artika

Katso myös