Lasten kanssa ilmaiseksi Turussa – viisi poimintaa

Turku on monipuolinen kesämatkakohde, jossa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin. Tässä artikkelissa esittelemme vinkit Turun seudun ilmaisiin aktiviteetteihin koko perheen kanssa!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Lasten kanssa ilmaiseksi Turussa – viisi poimintaa
  • 1. Seikkailupuisto

    Turun keskustasta löytyy kutkuttava Seikkailupuisto, jonka ehdoton erikoisuus on ainutlaatuinen leikkipuistoalue. Puiston halki mutkittelee puro ja kuumia kesäpäiviä viilentää kahluuallas. Tarjolla on runsaasti erilaisia leikkivälineitä, keinuja ja kiipeilyvälineitä. Grillialueella voit nauttia omia eväitäsi, grilli on kävijöiden käytössä tapahtumien aikaan. 

    Seikkailupuiston alueelle on vapaa pääsy ja se on aina avoinna. Puiston alueella järjestetään ohjattua toimintaa, josta osa on maksutonta ja osa maksullista. Ohjattuihin toimintoihin on ilmoittauduttava etukäteen Seikkailupuiston sivujen kautta.

    Lue lisää: Seikkailupuisto

  • 2. Kuralan Kylämäki

    Kuralan Kylämäki on mielenkiintoinen koko perheen ulkoilualue, jolla on ollut asutusta jo 1500 vuoden ajan. Paikka ei ole nykyisinkään tavanomainen ulkomuseo, vaan siellä eletään 1950-luvun tavoin. 

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Historiaan tutustutaan oman tekemisen ja toiminnan kautta, useisiin esineisiin saa jopa koskea. Lisäksi on mahdollista tutustua eläimiin ja kahvitella ihanassa Omena & Kaneli kahvilassa, josta löydät myös sympaattisen vanhanaikaisen puodin.

    Kuralan Kylämäen kulttuurivirkistysalueelle on vapaa pääsy, se on avoinna ympäri vuoden ja tutustuminen on mahdollista myös omatoimisesti aukioloaikojen ulkopuolella. Kylän alueelta löytyy pöytiä ja penkkejä omien eväiden syömistä varten.

    Lue lisää: Kuralan Kylämäki

  • 3. Ekvallan esteetön uimaranta

    Turun seudulta löytyy monia ihania uimarantoja ja niistä yksi on Ekvallan esteetön uimaranta. Rannalta löytyy pukukopit, WC sekä suihkut. Rannalla sijaitseva kioski tarjoaa herkkuja ja virvokkeita, omia eväitä voi nauttia puistopöytien ääressä. Omien lelujen jäädessä kotiin ei tule hätää, sillä rannalla on tarjolla leikkivälineitä lapsille. Lisäksi löytyy pelikenttiä ja puistokuntosalilaitteet.

    Ekvallan uimarannalla on uimavalvontaa koululaisten loma-aikoina. Paikalle pääsee omalla autolla ja julkisilla.

    Lue lisää: Ekvallan uimaranta

  • 4. Tuorlan alue

    15 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta Kaarinan puolella sijaitsee kauniissa ympäristössä monipuolinen Tuorla, jossa toimii majatalo, ammattiopisto ja observatorio. Alueella on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia vaikuttavissa tammilehtomaisemissa. 

    Eri pituisia luontopolkuja on yhteensä neljä kappaletta. Yksi poluista on lasten oma luontopolku, jonka varrella on nuotiopaikka eväiden syömistä varten. Lisäksi löytyy esteetön luontopolku.

    Majatalossa toimii lounasta tarjoava ravintola, perinteikäs kahvila sekä jo yli 20 vuotta vanha lähiruoka- ja lahjapuoti. Puodissa myydään erityisesti lähellä ja luontoystävällisesti tuotettuja tuotteita.

    Lue lisää: Tuorlan luontopolut

  • 5. Nautelankoski ja Nautelankosken museo

    Liedossa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta löydät Nautelankosken, Turun läpi virtaavan Aurajoen suurimman kosken. Lehtoalueelta löytyy kosken molemmilla puolilla kulkeva luontopolku, jossa voit tutustua alueen kasveihin, eläimiin ja maiseman muodostumiseen.

    Kosken parkkipaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Nautelankosken museo, jonne jokaisella on vapaa pääsy. Museoon kuuluu päärakennuksen lisäksi muutama muoseorakennus. Kesällä museo on avoinna päivittäin ja lisäksi rakennuksessa palvelee kahvio ja museopuoti.

    Lue lisää: Liedon museo

    Teksti: Charlotta Jaatinen

    Kuva: Visit Turku

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.