Lounaisrannikon uudet teemareitit houkuttelevat matkailijoita ympärivuotisesti

Lounaisrannikon uudet teemareitit houkuttelevat matkailijoita ympärivuotisesti

julkaistu , päivitetty

Kesäsesongin ulkopuolella lounaisrannikon kylissä ja saaristossa on matkailijoille tilaa ja rauhaa. Metsähallituksen, Kemiönsaaren, Paraisten ja Salon yhteisessä Coastal Bootcamp -hankeessa on tuotettu viisi uutta teemareittiä ja virtuaaliopasta, jotka esittelevät alueen idyllisiä kohteita ja ainutlaatuista luontoa syksystä kevääseen.

Uusilla reiteillä halutaan pidentää matkustuskautta

Uusilla teemareiteillä pyritään herättämään matkustusintoa kolmen kunnan vierailukohteisiin ja Teijon ja Saaristomeren kansallispuistoihin kesäkauden ulkopuolella. Reiteillä tavoitellaan myös matkailijoiden viipymän pidentämistä sekä tukemaan yrittäjiä ympärivuotisten palvelujen kehittämisessä. Reitit on kehitetty yhteistyössä hankealueen yrittäjien kanssa.

Teemareittien virtuaalioppaissa vierailukohteet ja alueen luonto tuodaan elämyksellisesti esiin tekstien, valokuvien ja videoiden kera. Oppaat on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, kuten myös reiteistä tehdyt esitteet.

Tässä uudet reitit:

Hiljaisuuden tähtipaikat -reitillä nautitaan hiljaisuuden sesongista. Hiljaisuuden aistii parhaiten hämärässä ja pimeässä - rannikolla ja saaristossa olet valosaasteen ulottumattomissa.

Rannikon uniikit kylät -reitillä kierretään kahdeksassa lounaisrannikon kylässä, joissa nautitaan historian havinasta, elävästä kyläkulttuurista sekä rannikon ja saariston upeasta luonnosta Teijon ja Saaristomeren kansallispuistoissa. Lounaisrannikon kylät kertovat lumoavia tarinoita kaikkina vuodenaikoina.

Mathildedalin markkinat

Saarihyppelyt Saaristomerellä -reittion elämyksellinen tapa kokea maailman upein saaristo. Saaristomeren saaristo koostuu lähes kahdestasadasta asutusta saaresta, ja yhteysalukset kuljettavat asukkaita ja matkailjoita veloituksetta kymmenellä yhteyalusreitillä ympäri vuoden. Island hopping vie sinut Saaristomeren upeisiin saariin läpi vuoden, stoppaile mielesi mukaan ja löydä lempipaikkasi.

Merikotkan kierros -vesireitti lähtee Salosta ja kulkee Suomen suurimman mereisen saaren, Kemiönsaaren, ympäri. Merikotkan kierroksen voi tehdä moottori- tai purjeveneellä, kajakilla tai sup-laudalla meloen tai vaikka soutaen. Merikotka on Saaristomeren kansallispuiston tunnuseläin - tule merikotkan maisemiin kokemaan Saaristomeri, yksi Suomen kansallismaisemista.

Väriterapiaa Paraisilla

Väriterapiaa -reitillä ihastellaan aitiopaikalta, kuinka ruska hiipii rannikolle ja saaristoon. Syksy hehkuu lounaisrannikon ainutlaatuisissa kulttuurimiljöissä, upeissa puistoissa ja kansallispuistojen kauniilla reiteillä.

Teemareitteihin, virtuaalioppaisiin ja esitteisiin voi tutustua tämän sivun kautta:
Elämysreittejä lounaisrannikolla

Lähde: Metsähallitus

Kuvat: Visit Kemiönsaari / Sanna-Mari Kunttu, Visit Salo / Jasmin Yuchun, Visit Parainen / Robert Seger

Katso myös