Löydä parhaat reippailureitit – esittelyssä kolme kirjaa retkien suunnitteluun

Näe ja koe

Julkaistu
Löydä parhaat reippailureitit – esittelyssä kolme kirjaa retkien suunnitteluun
  • Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas 1 - Luontokohteita Helsingistä länteen, Raija Hentman

    Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas osat 1 & 2

    Raija Hentmanin kirjoittamat Uudet Etelä-Suomen retkeilyoppaat ovat erittäin informatiivisesti kattavia teoksia. Pitkän uran retkeilyn ja vaelluksen parissa tehnyt Hentman on kerännyt kirjoihinsa valtavasti tietoa Etelä-Suomen alueen luontokohteista. 

    Etelä-Suomen alueella liikkumisesta kiinnostuneet retkeilijät saavat kattavan tietopaketin Hentmanin oppaista. Retkeilyopas osa 1 esittelee Etelä-Suomen länsipuoliskon luontokohteita. Kohteita kirjassa on kokonaisuudessaan ruhtinaalliset 148 kappaletta. Kohdekuvaukset ovat hyvin laajoja on sitten kyseessä luontopolku, virkistysalue tai historiallinen kohde kuten linna. Kohteista kerrotaan yksityiskohtaisesti ja niiden vaativuutta kuvataan tähtiasteikolla. Raija Hentman on myös aiemmin kirjoittanut alueen luontokohteista, mutta uudistettu opas on entistä laajempi otos Etelä-Suomen kauniista luonnosta.

    Retkeilyoppaan toisessa osassa katse kääntyy Etelä-Suomen itäiselle puoliskolle ja kattavan esittelyn saavat 95 erilaista luontokohdetta. Oppaissa on myös karttoja, jotka auttavat retkeilijää luontokohteiden löytymisessä. Kirjojen taitto ja visuaalinen puoli on hieman vanhahtava. Kirjan kuvat ovat kuitenkin tuoreita ja niitä on paljon. Teoksien tarkoitus on kuitenkin toimia tietokirjana Etelä-Suomen luonnosta, ja tässä ne onnistuvatkin palvelemaan lukijaansa erittäin hyvin.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
  • Pyöräillen Suomessa - Ohjeita pitkille retkille sekä matkakertomus Saimaalta Sallaan, Matti Rämö

    Pyöräillen Suomessa – Ohjeita pitkille retkille sekä matkakertomus Saimaalta Sallaan

    Helsinkiläisen Ylen Teksti-TV:n toimittajan, Matti Rämön, kymmenes kirja Pyöräillen Suomessa on hyvä lukusuositus jokaiselle pyörämatkailusta kiinnostuneelle. Monia pyörämatkoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin tehnyt Rämö osaa ohjeistaa retken suunnittelun ja siihen valmistautumisen. Matkainspiraatiota tarjoillaan mukaansatempaavalla matkakertomuksella.

    Kirjassa käydään osa osalta pyörämatkan suunnittelu läpi. Minkälaisella pyörällä matkaan kannattaa lähteä ja miten tulee varautua pyörän huoltoon. Yöpymisen suunnitteluun on hyvä keskittyä, sillä lepo on erityisen tärkeä pyörällä matkaavalle. Lisäksi käydään läpi pakkaamista, vaatevalintoja sekä varautumista ruoan ja juoman kanssa.

    Kirja on hieman alle 300-sivuinen. Noin viidesosa osa on retkiohjeistusta ja loppu menee retkikertomuksen parissa. Teos on tukeva kädessä ja kompaktin kokoinen, jotta sitä on miellyttävä pitää käsissä. Tukevan rakenteen hinta onkin paino, joten kirja ei ole ihanteellinen ottaa mukaan retkelle.

  • Vantaanjoki - tutkimusmatkailijan opas, Hanna Apajalahti

    Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas

    Kirjailija Hanna Apajalahden kirjoittama Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas esittelee laajasti Vantaanjoen ja sen varren. Vantaanjoki on noin sata kilometriä pitkä, joten sen varrelle mahtuu paljon nähtävää ja erilaisia mahdollisuuksia nauttia ulkoilusta. 

    Teoksessa tutustutaan Vantaanjokeen pääpiirteittäin ja lähdetään sitten tutkailemaan jokea alueittain sen alkupaikasta, Hausjärveltä, kohti alajuoksua. Virkistysmahdollisuuksien ja alueiden luonnosta kertomisen lisäksi kirjassa tarjoillaan paljon mielenkiintoista historiaa, jota tämän kokoluokan joella väistämättä on. 

    Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas on helppolukuinen ja teksti ja kuvat ovat sopivassa tasapainossa. Miellyttävän kokoinen kirja on melko kevyt ja joustava, joten se on helppo ottaa mukaan vaikka retkelle Vantaanjoen varteen.

  • Teksti: Charlotta Jaatinen, Rasmus Nikander

    Kuvat: Charlotta Jaatinen, Rasmus Nikander

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.