Lumoava Lapin kesä! 5 ideaa täydelliseen kesäpäivään Rovaniemellä

Lumoava Lapin kesä! 5 ideaa täydelliseen kesäpäivään Rovaniemellä

julkaistu , päivitetty

Rovaniemi on sympaattinen pohjoinen kaupunki, joka ihastuttaa vuosittain niin paikallisia kuin suomalaisia ja kansainvälisiä turistejakin. Nämä aktiviteetit takaavat mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan Rovaniemi-loman, joka ei hevillä unohdu. Vinkit sopivat mitä parhaiten myös paikallisille, jotka haluavat tutustua rakkaaseen kotikaupunkiinsa entistä paremmin.

 • Sielunruokaa kulttuuritalo Korundista

  Jos kesäpäivälle sattuu vähän huonompi sää tai haluat huilia jonkin aikaa sisätiloissa, suuntaa kulttuuritalo Korundiin! Kulttuuritalosta löytyvät niin Rovaniemen taidemuseo kuin Lapin kamariorkesterikin, ja eläväinen kulttuurikeskus onkin täynnä kiinnostavaa taidetta ja toiminnallista ohjelmaa. Korundissa voi tutustua pohjoisen taiteen moniin puoliin esimerkiksi erilaisten taidenäyttelyiden, taidepajojen ja konserttien muodossa.

  Korundissa vierailijaa palvelevat myös Korundi Shop, Korundi Café sekä kirjasto. Korundi Shopista kannattaakin käydä hankkimassa pala pohjoista designia tai taidetta lahjaksi tai vaikka tuliaiseksi.

  Osoite:
  Lapinkävijäntie 4
  96100 Rovaniemi

  Lue lisää: Korundi

 • Retkelle luontoon paikallisten opastamana

  Rovaniemeltä on helppo lähteä erilaisille pidemmille ja lyhyemmille luontoretkille. Matkaan voi tietysti lähteä omin avuin, mutta parhaimmat tärpit ja upeimmat elämykset löytyvät takuulla paikallisten palveluntarjoajien avulla.

  Lähde kesäiselle vaellukselle jalan, suuntaa elämäsi parhaalle kalastuslomalle, vietä aktiivinen päivä maastopyörän selässä tai hemmottele itseäsi vaikka tunnelmallisella ratsastusretkellä keskiyön auringossa.

  Lue lisää: Retkeily ja luontoretket

 • Tutustu Rovaniemeen vesiteitse - lähde jokiristeilylle!

  Rovaniemen jokiristeilyt kulkevat kaupungin kahdella päävesistöllä, Kemijoella ja Ounasjoella.

  Vesiteitse kaupunki näyttäytyy aivan uudessa valossa, joten tämä mahtava aktiviteetti sopii täydellisesti myös paikallisille!

  Jokiristeilyjä Rovaniemellä tarjoavat useat yritykset ja risteilyyn voi halutessaan lisätä myös muita hauskoja aktiviteetteja. Lue lisää jokiristeilyistä ja katso palvelua tarjoavat yritykset täältä!

 • Rentoudu kelluen

  Tämä jos mikä on rentouttava tapa viettää kesää - Lapin kauniista luonnosta, puhtaasta vedestä ja upeasta yöttömästä yöstä voi nauttia rauhallisesti pötkötellen vedessä!

  Ihana kelluntaelämys täydentyy kelluntapuvulla, joka puetaan omien vaatteiden päälle, ettei kylmä pääse yllättämään. Täydellinen aktiviteetti vain olla ja nauttia ja viedä ajatukset pois arjen kiireistä ja velvollisuuksista!

  Lue lisää: Kellunta

 • Tapaa jääkarhut Ranuan eläinpuistossa

  Tunnin ajomatkan päässä Rovaniemestä sijaitsee Ranuan eläinpuisto, missä majailee 50 arktisen luonnon eläinlajia, joista kuuluisimmat lienevät jääkarhut. Muita pohjoisen eläinlajeja puistossa ovat esimerkiksi erilaiset, pöllöt, ahmat, ilvekset, villisiat ja saukot.

  Ranuan eläinpuistoon voi tutustua hyvin lähtemällä vaikka paikallisten palveluntarjoajien järjestämille päiväretkille tai vaihtoehtoisesti omalla tai vuokra-autolla körötellen. Ranuan eläinpuiston yhteydessä on myös majoituspalveluita, joten täällä voi halutessaan viihtyä pidemmänkin ajan! Monipuoliset majoituspalvelut sopivat moneen makuun ja budjettiin, sillä alueelta löytyy esimerkiksi ylellinen lasi-iglumajoitus, kotoisia lomamökkejä sekä leirintäalue.

  Osoite:
  Rovaniementie 29
  97700 Ranua

  Lue lisää: Ranua Zoo

Katso myös