Luonnonystävän Lapua – kolme tärppiä ulkoilmaihmiselle

Luonnonystävän Lapua – kolme tärppiä ulkoilmaihmiselle

julkaistu , päivitetty

Yhteistyössä: Visit Lapua
Lapuan ulkoilukohteet tarjoavat huikeita mahdollisuuksia suunnistuksesta lintubongaukseen. Näistä vaihtoehdoista löydät mieleisesi ympäri vuoden!

Lapua: Simpsiö

1. Simpsiön vuorella katse kantaa kauas

Silloin, kun Etelä-Pohjanmaan lakeus oli vielä meren peittämää, huuhtoivat aallot Simpsiön rantakivet sileiksi. Tämä pirunpelloksi kutsuttu kivipelto, muinaisranta, on geologisesti merkittävä luontokohde 132 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavan Simpsiön etelärinteessä.

Simpsiötä kutsutaan mahtipontisesti vuoreksi. Se on suosittu ulkoilukohde, sillä sen metsiä halkoo eri mittaiset luontopolut, joiden varrella voi perehtyä alueen eläimiin ja historiaan opastaulujen avulla. Näköalatorni soveltuu lintujen tarkkailuun ja maisemien ihailuun, kuntoportaat hikiliikuntaan ja maastopyöräreitti kelpaa varmasti hurjapäisemmällekin fillarikuskille. Simpsiön hiihtokeskuksen rinteet ovat pisimmillään jopa 600-metrisiä ja alueella on kymmenen kilometrin pituinen valaistu hiihtolatu.

Lapua: puisto

2. Matkailupuutarhassa riittää ihmeteltävää

Jokilaakson matkailupuutarhan yli tuhat eri lajia houkuttelevat testaamaan omaa kasvitietämystä; perennat, pensaat ja puut sekä vuosittain vaihtuvat kesäkukat ilahduttavat joka kesä sekä paikallisia että matkailijoita. Paikalla aiemmin toimineen emäntäkoulun rakennukset tuovat alueelle seesteisen tunnelman.

Ihaile hyötykasveja, haistele havukasveja, rakastu ruusutarhaan ja heittäydy nurmelle omenapuiden varjoon. Pörheät kotieläimet ilahduttavat perheen pienimpiä, ja jokirannassa voi käydä narraamassa kaloja sekä paistaa eväsmakkaraa.

Lapua-luonto

3. Alajoen lakeus on upeaa kansallismaisemaa

Lapuan Alajoella aukeaa avara lakeus, jossa viljelyalueet jatkuvat lähes silmänkantamattomiin. Lakeuden ihastelun lomassa voit levähtää Lapua-seuran jokituvalla makkaranpaiston merkeissä.

Alajoen lakeus

Alajoen alue on jopa kansainvälisesti merkittävää lintujen levähdys- ja pesimäalue, jossa voit bongata lukuisten lintulajien, kuten sinisuohaukan ja suopöllön lisäksi uhanalaisiakin lajeja kuten tunturipöllön sekä metsähanhen harvinaisen alalajin, taigametsähanhen.

Alajoki on maakuntakaavassa vahvistettu perinnemaisema, jossa sekä retkeilijät että lintuharrastajat viihtyvät.

Lapua: Poutun silta

Sujauta jalkaasi mukavat kengät, nappaa eväät nyssykkään ja kamera kainaloon. Varaa lisäksi mukaasi reippaasti seikkailumieltä ja koe Lapuan luonto sen kaikessa monipuolisuudessaan.

Lue lisää: www.visitlapua.fi

Kuvat: Visit Lapua

Katso myös