Maarianhamina – 3 vinkkiä idylliseen saaristolaiskaupunkiin

Ahvenanmaan pääkaupunki Maarianhamina on tunnelmallinen ja eläväinen pikkukaupunki. Kaupungin ilmettä leimaavat erityisesti merenkulku ja arvokas saaristolaisluonto – niihin pääset tutustumaan lisää vierailemalla näissä kohteissa!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Maarianhamina – 3 vinkkiä idylliseen saaristolaiskaupunkiin
  • 1. Ahvenanmaan merenkulkumuseo ja purjealus Pommern

    Palkittu Ahvenanmaan merenkulkumuseo sijaitsee Maarianhaminassa, ja sen tarkoitus on nimensä mukaisesti kertoa Ahvenanmaan merenkulun historiaa. Museon omat kokoelmat on saatu suurelta osin lahjoituksina, ja kokoelman esineistö koostuu esineistä, valokuvista, kirjoista ja arkistomateriaalista. Inspiroivat näyttelyt esittelevät esimerkiksi laivanrakennusta, navigointia, Maarianhaminaa ja purjealuksia. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä.

    Merenkulkumuseon yhteydestä löytää myös maailman ainoan alkuperäisessä kunnossa säilyneen rahtipurjealus Pommernin, Skotlannissa vuonna 1903 rakennetun nelimastoisen purjealuksen.

    Merenkulkumuseon yhteydessä kannattaa vierailla myös ainutlaatuisessa museokaupassa ja idyllisessä Café Byssanissa.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoite:
    Hamngatan 2
    Maarianhamina

    Lue lisää: Ahvenanmaan Merenkulkumuseo

  • 2. Maarianhaminan merikortteli

    Maarianhaminan merikorttelin löytää Maarianhaminan Itäsatamasta. Merikortteli on museo, käsityöläiskeskus sekä paikka, jossa rakennetaan puuveneitä ja laivoja. Kortteli syntyi alkujaan halusta suojella Ahvenanmaalle tärkeää purjeveneperinnettä.

    Merikorttelista saa tietoa erilaisista käsityöläistaidoista, kuten veneenveistosta ja raudantaonnasta. Lisäksi siellä voi tutustua alueella rakennettuihin purjelaivoihin. Alueella palvelee myös museokauppa, ravintola ja Merimoottorimuseo. Lisäksi alueella toimii myös korkealaatuisia käsitöitä myyviä putiikkeja.

    Osoite:
    Österleden 110
    22100 Maarianhamina

    Lue lisää: Merikortteli

  • 3. Nåtön luontopolku

    Nåtön luontopolku on erinomainen tapa tutustua lisää Ahvenanmaan ainutlaatuiseen saaristoluontoon. Nåtö sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta. Nåtön luonto on kulttuurimaisemaa, nykyään harvinaista lehtoniittyaluetta, jossa kasvavat kauniit kukkakedot ja vehreät pähkinäpuut. Luontopolkua (noin kaksi kilometriä) pitkin kulkemalla voi opastaulujen avulla kerryttää omaa tietämystään lehtoniityistä ja saaristolaisluonnosta.

    Lisää tietoa Ahvenanmaan luontokohteista löydät artikkelistamme.

    Lue lisää: Nåtön luontopolku

  • Kuva: Pixabay, Finmiki

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.