Matkamessut siirtyvät järjestettäväksi vasta toukokuussa

Matkamessut siirtyvät järjestettäväksi vasta toukokuussa

julkaistu , päivitetty

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma siirtyy toukokuulle. Perinteisesti messuja on vietetty tammikuussa, mutta monien muiden suurtapahtumien tapaan koronatilanne on vaatinut uudelleenjärjestelyä.

Suuret tapahtumat eivät ole mahdollisia vielä pitkään aikaan

Kulunut vuosi on ollut matkailualalle haasteellinen niin Suomessa kuin kansainvälisesti, kun globaali pandemiatilanne ja matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet matkasuunnitelmiin ja siten alan yrityksiin ja toimijoihin. Tammikuulle suunniteltu Matkamessut on päätetty siirtää tammikuulta uuteen ajankohtaan, joka on 19.-23.5.2021. Näin mahdollistetaan kansainvälisen tapahtuman toteutus ja tarjotaan matkailualalle uudenlainen mahdollisuus kohdata asiakkaita.

Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä toimeksiantajansa Suomen Matkailualan liitto ry SMALin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Matkamessut on kansainvälisesti merkittävä tapahtuma, ja uusi ajankohta toukokuussa mahdollistaa sen, että kansainväliset kohteet ja ostajat pääsevät mahdollisimman varmasti paikalle. Viime tammikuussa Matkamessuilla oli mukana 90 maata, mikä osaltaan luo tapahtuman kansainvälisen ja inspiroivan tunnelman. Kyseessä on lisäksi matkailualalle suuri kaupallinen tapahtuma, ja on tärkeää, että kansainväliset ostajat pääsevät tutustumaan Suomen matkailutarjontaan, Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen kertoo.

Matkailutoimiala katsoo toiveikkaana ensi vuoteen

Matkailutoimialalle kulunut vuosi on ollut haastava, mutta ensi vuoden uskotaan olevan parempi.

– Toimiala on ollut ahdingossa viime kuukaudet, mutta uskomme että toukokuussa pahin tilanne tartuntamäärien ja matkustusrajoitusten suhteen on jo selätetty. Uskomme, että tammikuu tulee toimialalle liian aikaisin, ja on tärkeää antaa alan yrityksille toipumisaikaa rankan vuoden jälkeen. Tänä kesänä kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on ollut kasvussa, ja tämä näkyy varmasti myös ensi kesänä. Matkamessujen siirto toukokuulle aloittaa hienosti matkailun kesäkauden, ja uusi ajankohta mahdollistaa myös erilaisten ulkomaankohteiden esittelyn uudelle yleisölle, SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti toteaa.

Matkamessujen näytteilleasettajien osallistumiset siirtyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan. Toukokuulle siirtyvien Matkamessujen partnerimaa on Kreikka ja sekä verkossa, että paikan päällä esillä olevissa sisällöissä korostuu lisäksi muun muassa vastuullinen matkailu.

Matkamessujen kanssa samaan aikaan järjestetty Caravan-messut järjestetään keväällä 2021 ja tapahtuman tarkempi ajankohta vahvistuu pian. 

Lähde ja kuva: Messukeskus

Katso myös