Missä retkeillä kesällä? Koe nämä 5 elämyksellistä reittiä Juvalla!

Missä retkeillä kesällä? Koe nämä 5 elämyksellistä reittiä Juvalla!

julkaistu , päivitetty

Etelä-Savon lumoaviin retkeilymahdollisuuksiin pääset tutustumaan helposti Juvalla. Valikoidut poiminnat vievät sinut niin luontoon, pyörän päälle kuin veden äärelle!

1. Hiidenmaanpolut ja Metsäväkitaival

Suurin ja laajin retkeilyreittiuudistus Juvalla on Hiidenmaanpolkujen eli Metsänväkitaipaleen kunnostaminen. Juvan ja Mikkelin puolella kulkeva kokonaisuudessaan noin 50 km reitti on monimuotoinen läpileikkaus alueen jylhiin maisemiin, rauhoittaviin metsälampiin sekä komeina kuohuviin koskiin. Uudistusten myötä kulkeminen reitillä on entistä helpompaa ja turvallisempaa – uudet polkuopasteet, vahvistetut maastomerkinnät sekä kunnostetut taukopaikat ohjaavat luontoon kaipaavaa kulkijaa.

Metsänväkitaival, retkeilyreitti, Juva

Tutustu Hiidenmaan metsäpolkuihin

2. Luonto- ja kulttuuripolku Gottlundin kierros

Juvalaiseen luontoon ja kulttuurihistoriaan tutustuttava Gottlundin kierros on kiehtova noin 9 km ja 27 mielenkiintoisen luonto- ja kulttuurikohteen matka Juvan keskustan, Jukajärven ja Salajärven maisemissa. Kesäkaudelle 2022 kaikki reitin opaskyltit on päivitetty. Kauden uutuutena on myös Juvan käsityöläiset ry:n koostama keskustasta Partalan kuninkaankartanon alueelle suuntautuva Juvan kulttuuripolku, joka kulkee osan matkaa Gottlundin kierrosta seuraten.

Tutustu Gottlundin kierrokseen

3. Pattoin luontopolku

Helppo noin 1 km:n mittainen Pattoin luontopolku kulkee osittain Metsähallituksen luonnonsuojelualueella, osittain Pattoin perintötalon kuvauksellisilla niityillä ja vainioilla. Historian havinaa ja nostalgista tunnelmaa patikalla tuo tieto, että polku kulkee ikivanhaa Pattoin talvitien uraa jylhän kuusimetsän keskellä. Reitin perheystävällisyyttä lisäävät laavut reitin molemmissa päissä ja levähdyspaikka penkkeineen polun puolivälissä.

Tutustu Pattoin luontopolkuun

4. Laajennettu OravaPyöräily-reitti

Kesäpäivän elämyksellistä aktiviteettia kaipaavat lomailijat kuulolla – monimuotoinen OravaPyöräily-reitti on laajentunut Juva-Sulkava -välille! Selkeästi maastoon merkitty noin 45 kilometrin mittainen pyöräilyreitti seuraa koko perheen suositun Orava-melontareitin taukopaikkoja. Vaihtelevuutta ja monipuolisuutta reittiin saat yhdistelemällä pyöräilyyn myös melontaa, reitin hyvät vuokraus- ja kuljetuspalvelut tekevät tästä helppoa.

Melonta, Juva

Tutustu OravaPyöräily-reittiin

5. Vanha vitonen ja Luonterin lenkki

Maantiepyöräilyn parhaisiin paloihin tutustut puolestaan helposti Vanhan viitostien pöyräilymahdollisuuksia esittelevällä 35 km Juvalta Mikkeliin suuntautuvalla reitillä tai 95 km Saimaan Luonterin kehäreitillä. Kartalle tuodut reitit helpottavat matkasuunnittelua näyttäen myös reitinvarren palvelut, muut mielenkiintoiset käyntikohteet ja monet erilaiset nähtävyydet. Pyöräilyreitit on mahdollista myös yhdistää kätevästi, sillä Juvan Siikakoskella välimatkaa reiteillä on vain 7 km. 

Tutustu Vanhan vitosen ja Luonterin lenkin reittikarttaan

Kuvat: Visit Juva

Yhteistyössä: Visit Juva

Katso myös