Mitä tehdä Tampereella jouluna – tässä parhaat tärpit

Tampereen joulu näkyy ja kuuluu! Jouluista ohjelmaa on tarjolla niin perheen pienimmille kuin aikuisempaankin makuun. Tässä parhaat tärpit Tampereella jouluna!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Mitä tehdä Tampereella jouluna – tässä parhaat tärpit

Tampereen joulu herää henkiin Joulutorilla ja Tallipihan joulussa

Joulutori rakennetaan Tampereen keskustorille jälleen marraskuun lopulla. Käsitöitä ja jouluherkkuja pääsee shoppailemaan tunnelmallisesti valaistussa mökkikylässä. Joulutunnelman viimeistelee jo vuosien ajan kävijöiden suosiota nauttineet Glögiravintola ja Munkkiravintola. Joulutorilla kannattaa pitää silmät auki tonttujen varalta.

Finlaysonin alueella sijaitsevalla Tallipihalla perheen pienimmät pääsevät tapaamaan eläimiä ja joulupukkia. Vanhalla puutaloalueella on talvisin aitoa joulun tunnelmaa. Kahvilassa pääsee nauttimaan glögiä ja vastaleivottuja leivonnaisia. Viikonloppuisin Tallipihalla on myös paikallisia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan.

Katso Tallipihan aukioloajat 2023

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jouluisia kulttuurielämyksiä Tampereella

Nuoret sirkustaiteilijat esittävät huikeaa akrobatiaa Sorin Sirkuksen joulushowssa nimeltä Kaila. Kahden tunnin mittaisessa esityksessä katsojat pääsevät todistamaan visuaalista tykitystä, mukaansatempaavia rytmejä sekä nuorten esiintyjien energiaa, iloa ja taitoa.

Nokia Areenalla kajahtaa 9. päivä joulukuuta, kun perinteinen Raskasta Joulua -konsertti saapuu Tampereelle huippusolistien tähdittämänä. Nokia Areenan esitys on kiertueen suurin konsertti. Konsertissa esitetään kokonaisuudessaan vuonna 2013 julkaistu, triplaplatinaa myynyt, Raskasta Joulua -albumi.

Tampereen teatterin ohjelmistossa on kaksi jouluaiheista näytelmää: aikuisille suunnattu humoristinen pikkujoulushow Last Christmas – Viimeinen Joulu ja ikisuosikki Saiturin joulu, jota on esitetty jo 12 vuotta.

Charles Dickensin joulutarina kertoo itsekkäästä ja läpeensä paatuneesta Scroogesta. Aattoyönä joulun henget ilmestyvät kummittelemaan tälle kaupungin kuuluisimmalle kitupiikille hänen tekemistään vääryyksistä.

Perheen pienimmille joulun lavaviihdettä tarjoilee teatteri Mukamas. Ohjelmistossa on 2. – 10.12.2023 esitettävä iloisten joululaulujen täyteinen Joulu on jo ovella -esitys ja 15. – 17.12. esitettävä nukketeatteriesitys Jouluyö.

Joulukuun 13. päivänä G Livelabissa Minja Koski, Mikael Saari & Lumos-kvartetti tulkitsevat Gösta Sundqvistin jouluaiheisia kappaleita. Sundqvistin klassikot tulkitaan nyt kahdelle laululle, jousikvartetille ja kitaralle sovitettuna

Maistuvat jouluherkut ja lempeät löylyt

Vieraillessa Tampereella jouluna on tietenkin hyvä muistaa herkuttelu. Tamperelaiset jouluherkut löytyvät kaikki yhden katon alta Tampereen Kauppahallista. Maisteluun kannattaa ottaa ainakin Kauppahallista löytyvät Pyynikin munkit, Tallipihan Suklaapuodin suklaat ja Nygrenin kalatiskin herkut, unohtamatta lukuisia moneen makuun sopivia lounasravintoloita.

Joululounaalle suuntaavalle on runsaasti vaihtoehtoja aina upean Finlaysonin Palatsin joululounaasta Ravintola Kajon, Periscopen, Ravitsemisliike Aistin ja Vaihmalan Hovin joululounaisiin.

Maailman saunapääkaupunkina Tampereella ja tamperelaisilla on erityinen suhde joulusaunaan. Lempeitä löylyjä on luvassa niin Saunaravintola Kuuman savusaunassa kuin Rauhaniemen perinteikkäillä lauteilla. Piispalan työläiskorttelissa sijaitsee Rajaportin sauna, joka on Suomen vanhin toiminnassa oleva yleinen sauna.

Mukavia ulkoilusäitä on riittänyt ja päiväretkelle luontoon pääsee Tampereella helposti. Jos Kintulammi on jo tuttu, kannattaa tutustua Kaupin alueeseen ja poiketa Niihaman majalle. Majalla on nuotiopaikkoja, luontopolkuja, suunnistusmaastoa ja kahvila.

Särkänniemessä vietetään Koiramäen joulua

Koiramäen joulu on perheen nuorille suunnattu ikimuistoinen joulukokemus Särkänniemessä. Koiramäen joulussa keskitytään tänä vuonna ihastuttaviin eläinystäviin. Rohkeimmille on mahdollisuus poniratsastukseen!

Koiramäen talossa lasten lahjatoiveita kuuntelee oikea Joulupukki, ja mummulassa voi tavata salaperäisen Kotatontun, joka kertoo seurueille salaisuuksia ja auttaa jokaista löytämään oman tehtävänsä.

Dr. Oetkerin piparipajassa koristellaan pipareita ja Purinan paketointipajassa pääsee paketoimaan herkkulahjan omalle eläinystävälle. Tassuteatterissa järjestetään jouluisia karkeloita ja eri eläinaitauksilla pääsee seuraamaan niin eläinten ruokintahetkiä kuin villasikojen pakettileikkihetkiä.

Teksti: Sampo Nevalainen
Kuvat: Visit Tampere / Laura Lanzo

Lue lisää Tampereen seudun joulusta Visit Tampereen joulusivuilta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.