Mitä tehdä Vaasassa? Tässä kolme kiinnostavinta nähtävyyttä!

Mitä tehdä Vaasassa? Kotimaanmatkailijan kannattaa Vaasassa vieraillessa tutustua ainakin näihin upeisiin nähtävyyksiin.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Mitä tehdä Vaasassa? Tässä kolme kiinnostavinta nähtävyyttä!
  • 1. Merenkurkun saaristo

    Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnon Unescon maailmanperintökohde. Merenkurkun saaristo on ainutlaatuinen, sillä voimakkaan maankohoamisen seurauksena saariston luonto muuttuu jatkuvasti.

    Merenkurkun saaristossa on mahdollista kokea upeat maisemat erilaisten aktiviteettien ohessa: Merenkurkussa matkailija voi esimerkiksi meloa, vaeltaa, retkeillä jäällä, ajaa moottorikelkalla tai hiihtää. Monipuolista tekemistä ainutlaatuisissa maisemissa siis riittää!

    Osoite:
    Merenkurkun saaristo
    65100 Vaasa

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää kohteesta ja sen aktiviteeteista: Merenkurkun saaristo

  • 2. Strömsö

    Suositun tv-sarja Strömsön kuvauspaikkana toimii kaunis huvilarakennus, jonka yhteydessä sijaitsee upea puutarha. Strömsön pihalla voi vierailla milloin tahansa ja pihalla riittää nähtävää.  Strömsön huvilan sisätiloihin on mahdollista tutustua myös oppaan avulla. Huvila on ainoastaan 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, joten se on myös helposti saavutettavissa.

    Vuonna 2002 huvila muutettiin tv-studioksi. Aluella on myös elämyspolku, joka vie vierailijan syvemmälle Strömsön historiaan. Varsinkin tv-sarjan fanien on pakko nähdä tämä kohde!

    Lämpimän kesäpäivän päätteeksi virkistys ei ole kaukana, sillä aivan huvilan vieressä sijaitsee viihtyisä uimaranta.

    Osoite:
    Strömsö
    65280 Vaasa

    Lue lisää: Strömsö

  • 3. Pohjanmaan museo

    Pohjanmaan museolla on nykyisin viisi eri toimipistettä, jotka yhdessä tarjoavat kulttuurin ystävälle monta mielenkiintoista näkökulmaa.

    Terranova on luonnontieteellinen perusnäyttely, jossa pääsee tutustumaan Merenkurkun saariston luontoon.

    Seuraava Pohjanmaan museon osa on Vaasan taidehalli. Se sijaitsee Vaasan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa. Vuosittain hallissa järjestetään 4 – 5 näyttelyä.

    Kolmas toimipiste, Vanhan Vaasan museo, sijaitsee Wasastjernan talossa. Museossa pääsee tutustumaan 1700- ja 1800-luvun Vaasaan, sillä talo on sisustettu kyseisten aikakausien porvariston tyyliin. Talossa on nähtävillä vaasalaisia käyttö- ja koriste-esineitä. Vanhan Vaasan museoon on ilmainen sisäänpääsy.

    Kuntsin modernin taiteen museo on seuraava osa Pohjanmaan museon kokonaisuutta. Simo Kuntsin perustaman taidesäätiön kokoelma on esillä museossa. Kokoelmaa pidetään Suomessa yhtenä merkittävimmistä nykytaiteen saralla. Vaihtuvat näyttelyt päästävät vierailijat syventymään kokonaisvaltaisesti nykytaiteeseen.

    Viimeisenä toimipisteenä on Tikanojan taidekoti. Museon vaihtelevissa näyttelyissä on esillä vanhaa kotimaista ja ulkomaista taidetta. Poikkitaiteellisessa museossa pedagogiikka on tärkeä osa näyttelyitä.

    Osoitteet:
    Pohjanmaan museo (Terranova)
    Museokatu 3
    65100 Vaasa

    Vaasan kaupungintalo (Vaasan taidehalli)
    Senaatinkatu 1 D
    65100 Vaasa

    Vanhan Vaasan museo
    Kauppiaankatu 10
    65100 Vaasa

    Kuntsin modernin taiteen museo

    Sisäsatama, 65100 Vaasa

    Tikanojan taidekoti

    Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa

    Lue lisää: Pohjanmaan museo

  • Teksti: Ira Matilainen, Rasmus Nikander
    Kuva: Visit Vaasa / Mikael Nybacka

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.