Näitä Suomi-elämyksiä matkailijat hakevat eniten – katso lista!

Kylmä, karu ja ehkä hieman outo? Vai sittenkin kiinnostava, kaunis ja ihanasti erilainen? Suomen kansainvälinen matkailumaine on noussut viime vuosina kohisten. Mutta mitä kävijät täältä oikein hakevat, kun katsotaan pintaa syvemmälle? Elämystarjoaja Doerz.com selvitti suosituimmat Suomi-elämykset.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Näitä Suomi-elämyksiä matkailijat hakevat eniten – katso lista!

Suomalainen luonto lumoaa

Suurimmat Suomeen saapuvat ulkomaiset matkailijaryhmät tulevat Venäjältä, Saksasta, Britanniasta, Ruotsista ja Kiinasta. Moni heistä valitsee Suomen kohteekseen etsiessään jotakin uutta ja erilaista. 

– Alustamme antaa hyvän mahdollisuuden tutkia, mitä Suomessa oikeasti halutaan nähdä ja kokea. Kymmenen suosituimman elämystyypin listaa yhdistää selkeästi kaksi tekijää: luonto ja paikalliset erikoisuudet. Tämä on tuskin sattumaa, sanoo Doerzin perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Virtanen. 

– Paikallisten ihmisten kautta matkailijoille näyttäytyy Suomesta sellainen puoli, joka tähän saakka on ollut turisteille lähes saavuttamattomissa. Persoonat ovat usein se, mikä matkasta jää parhaiten mieleen. Syvempi kulttuurinen ymmärrys syntyy vasta aidoista kohtaamisista paikallisten kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jakamistalous ja elämyshakuisuus ovat matkailun tulevaisuutta

Jakamistalous kuuluu tämän hetken suurimpiin matkailutrendeihin. Yhä useammin valintojen takana on myös halu vastuullisiin valintoihin ja pienten toimijoiden suosimiseen.

– Toivon alan toimijoiden heräävän uuden talouden odotuksiin. Suomen matkailuelinkeinoa eivät onneksi rasita turhan kangistuneet kaavat. Meiltä löytyy kykyä ja halua uudistumiseen. Tässä pienet toimijat ja jopa yksittäisen henkilöt ovat avainasemassa, sanoo Virtanen. 

– Suomalaisten teknologiamyönteisyys ulottuu luontevasti yli sukupolvirajojen. Meillä on myös korkea kielitaidon taso, kun vain rohkaistumme käyttämään sitä. Nämä tekijät ovat suuria valtteja kansainvälisten matkailijoiden kanssa toimiessa. Alueelliset matkailuorganisaatiot ja Visit Finland tekevät hienoa työtä, mutta peräänkuulutan myös pienten toimijoiden omaa aktiivisuutta. Vastuullisen matkailun tematiikka osuu luontevasti yhteen luontoarvojen, onnellisuusindeksien ja muiden Suomen PR-valttien kanssa.

– Doerz tähtää vahvasti kansainvälisille markkinoille. Tällä hetkellä matkailun kasvu on suurinta Aasiassa ja trendi tulee jatkumaan vielä pitkään. Todelliset massat ovat vasta tulossa. Avainasemassa on se, mitä heille pystytään tarjoamaan ja kuinka. Doerz on paikallistoimijoille mainio työkalu päästä esiin ja tuoda oma erikoisosaaminen kansainvälisten kävijöiden ulottuville suoraan ihmiseltä ihmiselle ja vastuullisen matkailun arvoja kunnioittaen. 

 Tässä ne ovat: 10 haetuinta kotimaan elämystä

1.  Paikalliset tapahtumat

Keikat ja kulttuuritapahtumat yhdessä suomalaisten kanssa koettuna.

 2.  Marjat, sienet ja metsässä liikkuminen

Jokamiehenoikeudet ja suomalainen metsä ovat monille eksoottisia kuriositeetteja, joiden kokeminen on korkealla lomatoivelistalla. 

3.  Teemalliset kaupunkikävelyt

Nähtävyyskierros uudessa muodossa paikallisen vetämänä. Suosittuja ovat esimerkiksi Vanhan Rauman kummituskävely ja Synkkiä tarinoita Turusta -kierros. 

4.  Home visits

Vierailu tavallisessa kodissa. Pullakahvit tai illallinen suomalaisen perheen kanssa.

5. Second hand -ostokset

Erilaiset tuliaiset yhdessä paikallisten kanssa hankittuina. Kirpputorikierroskin voi olla paikalliseksotiikkaa.

 6. Sauna

Monelle käynti suomalaisessa saunassa on elämänsä ensimmäinen. Joillekin myös viimeinen, mutta moni palaa aina uudelleen.

 7. Revontulet

Aurora hunting on talvikauden Lappi-tunnelmaa parhaimmillaan. Revontulien perässä ollaan valmiita kulkemaan pitkiäkin matkoja.

8.  Kokkauskurssit

Pullaa, karjalanpiirakoita tai muita paikallisherkkuja yhdessä leivottuna. Lopuksi tietenkin herkutellaan.

 9. Luonto ja ulkoilu

Vuodenajasta riippuen esimerkiksi avantouinti, sup-lautailu, purjehdus ja vaellus ovat suosittuja ulkoilma-aktiviteetteja.

10. Tastingit

Erilaiset maistelutilaisuudet viinistä ja oluesta aina suklaaseen ja jäätelötastingeihin. 

Lähde: Doerz.com
Kuvat: Istockphoto/Doerz

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.