Oletko jo kuullut Rautaesirippureitistä? Tämä pyöräilyloma pitää kokea kerran elämässä!

Yhteistyössä: Best Guest Finland

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty

Miltä kuulostaisi, jos voisit yhdistää lomallasi aktiivilomailun, kauniin itäsuomalaisen luonnon ja Suomen historiaan tutustumisen? Tämä on mahdollista, kun lähdet pyöräilylomalle Etelä-Karjalaan! Best Guest Finlandin järjestämä kiinnostava pyörämatkapaketti, Rautaesirippureitti, on täydellinen lomavaihtoehto, kun haluat kokea jotain ikimuistoista ja ainutlaatuista.

Muistatko Rautaesiripun ajat?

Rautaesirippureitti yhdistää maaseudun rauhan, historian ja kauniin luonnon. Rautaesirippu on käsite, joka kuvaa Euroopan dramaattista jakautumista itään ja länteen toisen maailmansodan ja kylmän sodan aikana. Myöhemmin kylmän sodan päättymisen jälkeen rajalle perustettiin koko Euroopan, myös Suomen, läpi halkova pyöräilyreitti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yllättävänkin suuri osa tätä historiallista reittiä kulkee Suomen läpi lähellä Venäjän rajaa. Polkupyörämatkoja Etelä-Karjalassa järjestävän Best Guest Finlandin avulla voit kokea pätkän unohtumatonta maisemaa ilman vaivaa suunnittelusta. Reitin pituus on 210 kilometriä ja sen kulkeminen pyörällä kestää kuusi päivää. Reittiä voi myös lyhentää tai jatkaa vaikkapa Savonlinnaan, jolloin matkaa tulee lisää.

Historiaa, kulttuuria ja luontoa

Eteläkarjalainen lumoava luontomaisema itsessään on jo syy tämän reitin pyöräilemiseen, mutta Imatralta Punkaharjulle kulkevalle reitille mahtuu paljon historiaan ja kulttuuriin liittyvää nähtävää ja koettavaa, kuten jännittävä ja kiinnostava Parikkalan patsaspuisto, josta löytyy noin 560 taiteilija Veijo Rönkkösen tekemää erilaista betonipatsasta.

Tällä lomalla kannattaa ottaa ilo irti myös museoista, joita löytyy matkan varrelta useita:

  • Lappeenrannan Linnoitus on asuttu ja elävä linnoitus, joka tutustuttaa vierailijansa elävällä tavalla kaupungin historiaan.
  • Lotta- ja veteraanimuseossa Imatralla voit tutustua toisen maailmansodan aikaan Suomessa sekä Lotta Svärd -järjestön historiaan. Museo sijaitsee helpolla paikalla Imatran valtionhotellia vastapäätä.
  • Rajamuseo on Rajavartiolaitoksen ylläpitämä museo, joka käsittelee Suomen rajojen historiaa ja työtä rajavartiolaitoksessa. Imatralla sijaitsevaan museoon on vapaa pääsy.
  • Kollaa- ja Simo Häyhä -museo esittelee kuuluisaa Kollaan taistelua talvisodassa sekä tarkka-ampujalegenda Simo Häyhän elämää. Erinomainen käyntikohde sotahistoriasta kiinnostuneille!

Valmiin paketin varaaminen tekee lomailusta helppoa, kun majoitukset ja reittisuunnittelu hoidetaan täysin puolestasi. Sinun ei tarvitse käyttää turhaa aikaa nettisivuilla surffailluun, etäisyyksien laskemiseen tai majoitusten varaamiseen, vaan loma sujuu leppoisasti ilman stressiä. Saat kuitenkin pyöräillä ja tutustua nähtävyyksiin täysin omassa tahdissa oman matkaporukkasi kesken. Myös majoitus on tällä reitillä unohtumaton elämys, sillä majoitukset tapahtuvat osittain perinteisissä, kodikkaissa maaseutumajoituskohteissa.

Alla olevalta videolta voit katsoa paremmin tunnelmia reitin varrelta!

Vinkki! Jos et voi tai halua pyöräillä pitkiä matkoja, reittiä voi soveltaa kuljettavaksi myös moottoripyörällä tai autolla.

Kuvat: Best Guest Finland/JaananPiha

Yhteistyössä: Best Guest Finland

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.