Pitkiä hiekkarantoja ja ihania silokallioita! Täältä löytyvät Maarianhaminan parhaat uimapaikat

Pitkiä hiekkarantoja ja ihania silokallioita! Täältä löytyvät Maarianhaminan parhaat uimapaikat

julkaistu , päivitetty

Täydelliseen kesäpäivään Ahvenanmaalla kuuluu erottamattomasti auringossa loikoilu ja pulahtaminen virkistävään meriveteen. Maarianhamina tarjoaa monipuolisesti uimapaikkoja: alueelta löytyy niin pitkiä hiekkarantoja, täydellisiä silokallioita kuin lapsiystävällisiä kohteitakin.

 • Lilla Holmen

  Helppo kohde Maarianhaminassa vierailevalle on Lilla Holmenin uimaranta, joka sijaitsee kätevästi keskustan tuntumassa. Ranta sopii hyvin myös lapsiperheelle ja perheen pienimpiä ilahduttavat taatusti hauskojen ranta-aktiviteettien lisäksi myös rannan eläinasukit, kuten lintutalossa majailevat linnut, kanit sekä vapaana kulkevat riikinkukot! Viihtyisältä hiekkarannalta löytyvät myös lautta, laituri ja rantalentopallokenttä. Ihanan rantapäivän voi päättää vierailemalla jollain rannan läheisyydessä sijaitsevista kahviloista, kuten Bagarstugan Café & Vin -kahvilaan, jossa voi nauttia herkullisia ja näyttäviä suolaisia ja makeita leivonnaisia idyllisessä ympäristössä.

 • Mariebadin kylpylä

  Etkö osaa päättää haluatko kylpylälomalle vai rantalomalle? Mariebadista saat molemmat! Mariebad on viihtyisä kylpyläkokonaisuus, joka löytyy kauniilta paikalta merenrannalta. Kylpylästä löytyy elementtejä jokaiseen makuun: täällä voit nauttia esimerkiksi hiekkarannasta, rantalentopallokentästä ja useista sisäaltaista. Hurjapäitä ilahduttavat taatusti myös kylpylän vesipyörteet ja vesiputoukset. Eikö olisikin ihanaa viettää päivä hiekkarannalla ja illalla loikoilla sisäaltaassa merimaisemia katselllen?

 • Nabbenin uimaranta

  Kolmas Maarianhaminasta löytyvä uimaranta on Nabbenin uimaranta, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Mariebadista. Viihtyisä Nabben sopii mainiosti lapsiperheille, ja sieltä löytyy myös rantalentopallokenttä. Vähän keskustan ulkopuolelta löytyvä ranta tarjoaa kesäpäivää viettävälle kauniit näkymät satamaan ja merelle.

 • Gröna Udden

  Jos kaipaat rantapäivääsi enemmän luonnonakauneutta, Gröna Udden on sinulle sopiva paikka! Gröna Udden on uimaranta, joka sijaitsee samannimisen leirintäalueen läheisyydessä. Kesäpäivän voi kruunata myös vuokraamalla alueelta löytyvän rantasaunan.

  Mikäli luonnosta ja kauniista rannasta haluaa nauttia pidempäänkin, kannattaa harkita myös alueella yöpymistä! Gröna Uddenissa voi yöpyä esimerkiksi omassa teltassa tai vuokramökeissä. Mikäli haluat rantapäivääsi vähän lisää vauhtia, voi alueelta myös esimerkiksi vuokrata pyörän, pelata minigolfia tai ajella hauskalla Segway-radalla.

  Lue lisää Gröna Uddenista täältä!

 • Löydä salainen uimapaikka

  Haluatko löytää oman salaisen uimapaikkasi? Ota kajakki tai kanootti alle ja lähde retkelle Ahvenanmaan saaristoon. Lumoavan kauniit maisemat ja ihanat kalliorannat houkuttelevat uintiretkelle ja piknikille. Kajakkeja, kanootteja ja veneitä voi vuokrata Maarianhaminassa esimerkiksi näiltä yrityksiltä:

Katso myös