Rentoudu saaristomaisemissa – vieraile Paraisilla!

Loman tunteen saadakseen ei todellakaan tarvitse lähteä ulkomaille – vieraile Paraisilla! Parainen on Turun lähettyvillä sijaitseva upea saaristokaupunki, jossa voi pysähtyä nauttimaan pikkukaupunkin idyllistä ja lumoavasta luonnosta.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Rentoudu saaristomaisemissa – vieraile Paraisilla!

Nauti saaristolaisluonnon helmistä

Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniö yhdistyivät vuonna 2009 yhtenäiseksi Paraisten kaupungiksi. Ainutlaatuisen kaupungin sisälle mahtuu yli 10 000 saarta ja luotoa.  Lumoava saaristokaupunki puhkeaa kukkaan kesäisin, kun matkailijat ja mökkiläiset liittyvät paikallisten seuraan tälle kauniille ja ainutlaatuiselle saaristolle.

Luonto on Paraisten ehdoton valttikortti ja Paraisilla luonnosta voi nauttia esimerkiksi pyöräillen, meloen tai patikoiden. Aktiviteetteja voi suorittaa itsenäisesti, mutta saaristosta voi nauttia myös ohjatusti esimerkiksi meloen. Paraisilta pääsee kätevästi tutustumaan esimerkiksi Saaristomeren kansallispuistoon ja muihin kauniisiin luontokohteisiin. Paraisilta löytyy myös lyhyemmille luontoretkille sopivia luontopolkuja, kuten Munkvikenin luontopolku (noin kaksi kilometriä) ja Lenholman luonnonsuojelualueen luontopolku sekä Lemlahden kartanon luontopolut (2,8 kilometriä ja 1,3 kilometriä).

>>Tutustu Paraisten upeisiin maisemiin ja elämyksiin paikallisten opastamana! Lue lisää täältä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tunnelmoi pikkukaupunkin idylliä

Parainen tarjoaa hyviä matkailupalveluita kotimaanmatkailijalle, ja saaristosta löytää monipuolisesti erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kiinnostavia nähtävyyksiä sekä hyviä ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita. Lisäksi kaupungissa kannattaa ottaa ilo irti paikallisista käsitöistä ja tuotteista, joita tarjoavat esimerkiksi Tammilehdon viinitila, Bornemanss Musteri ja Sysilahden puutarha.

Lue lisää: Parainen
Kuva: Pixabay, Mkozlov

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.