Salla on Vuoden hiihtokeskus 2021 – Vuoden lähikeskuksen tittelin vei Kouvolan Mielakka

Salla on Vuoden hiihtokeskus 2021 – Vuoden lähikeskuksen tittelin vei Kouvolan Mielakka

julkaistu , päivitetty

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry on valinnut Sallan vuoden hiihtokeskukseksi 2021. Vuoden lähikeskuksen tittelin ansaitsi Kouvolan Mielakka. Vuoden hiihtokouluna palkittiin Pälkäneellä toimiva Sappee ja Vuoden teko -palkinnon ansaitsi Sveitsin hiihtokeskus Hyvinkäällä.

Haastava kausi hiihtokeskuksille

Viime vuoden tapaan palkinnot julkaistiin koronarajoitusten vuoksi syksyllä, kun normaalisti palkinnot jaetaan heti kauden päätteeksi keväällä. Tänä vuonna Vuoden hiihtokeskus -palkintoraadin johtajana toimi Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari. Hietasaaren lisäksi raatiin kuului matkailun, median ja eri lajiliittojen edustajia. Raadin tärkeänä työkaluna olivat kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Mielipiteensä kyselyssä kertoi yli 4 000 laskettelijaa.

– Hiihtokeskukset tekivät koronaepidemian takia haastavalla kaudella 2020–2021 erinomaista työtä, jotta terveysturvallinen harrastaminen ja matkailu oli mahdollista, raadin puheenjohtaja Kristiina Hietasaari kiittää koko hiihtokeskustoimialaa.

– Nyt palkitut keskukset ovat panostaneet paitsi turvallisuuteen, myös kehittäneet toimintaa monipuolisesti. Työtä tehdään suurella sydämellä ja asiakkaiden toiveita ei pyritä vain täyttämään – ne halutaan ylittää, Hietasaari kiteyttää valintaraadin perustelut palkituista.

Vuoden hiihtokeskuksen valinnassa painoi toiminnan vastuullisuus ja omaleimaisuus

Vuoden hiihtokeskukseksi 2021 valittua Sallaa kuvaillaan raadin arviointiperusteissa keskukseksi, joka kehittää ja monipuolistaa palveluja kestävällä tavalla. Niin raatia kuin kyselyyn osallistuneita laskettelijoita kiehtoo Sallan tunnelma, ensiluokkaisesti hoidetut rinteet sekä kodikas palvelu.

­– Salla on hyvä esimerkki siitä, että hiihtokeskusta voi kehittää jatkuvasti ilman, että hiihtokeskuksen alue laajentuisi samalla liikaa. Sallassa on pidetty luontoarvot kunniassa ja samaan aikaan kehitetty laskettelijoille monipuolista ja mielekästä kohdetta. Sallassa panostetaan voimakkaasti myös rinneturvallisuuteen, Hietasaari toteaa. 

Vuoden lähirinteen valinnassa korostui erityisesti palvelutarjonta

Valintaraati totesi Vuoden lähirinteen valintaperusteissaan, että Mielakka on jatkuvasti kehittyvä rinnekeskus, jonka positiivinen ja aktiivinen toiminta välittyy myös Kouvolan ulkopuolelle yltävänä yhteisöllisyytenä.

– Mielakka tekee aktiivista ja monipuolista työtä alamäkikulttuurin edistämiseksi. Keskus on kokoonsa nähden ilahduttavan monipuolinen ja henkilökunta on luonut keskukseen rennon sekä turvallisen ilmapiirin, Hietasaari toteaa.

Sappeen hiihtokoulu kehittää monipuolista tarjontaa

Palkintoraati palkitsi Sappeen hiihtokoulun Vuoden hiihtokoulu -palkinnolla. Raadin mukaan Sappee kehittää ja tuotteistaa hiihtokoulupalveluitaan ennakkoluulottomasti.

– Sappeen kattava kurssitarjonta kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille on saanut laskettelijoilta ja lumilautailijoilta hyvän vastaanoton. Sappeen hiihtokoulussa osallistutaan myös vahvasti toimialan kehittämiseen ja panostetaan sisäiseen koulutukseen, Hietasaari kertoo.

Kausi 2020–2021 oli Sappeen hiihtokeskuksessa monen muun Etelä-Suomen hiihtokoulun tapaan erittäin vilkas. Tästä huolimatta asiakastyytyväisyys oli huippuluokkaa ja opettajien ystävällinen, huomaava ja ammattimainen ote keräsi asiakkailta kiitosta.

Sveitsin hiihtokeskuksen nopea kehitystyö ansaitsi erityismaininnan

Valintaraati antoi erikoismaininnan, eli Vuoden teko -palkinnon, Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskukselle nopeasta kehitystyöstä.

– Sveitsissä uusi yrittäjä on henkilökuntansa kanssa kehittänyt toimintaa jo olemassa olleiden pohjien päälle ja luonut jo ensimmäisen kauden aikana innostuneen yhteisön. Laskettelijat ovat kiitelleet keskuksen selkeää visiota, palveluasennetta sekä panostusta suorituspaikkoihin, Hietasaari sanoo.

Lähde: Suomen hiihtokeskusyhdistys

Kuva: iStockphoto

Katso myös