Särkänniemi tahtoo hiilineutraalin Tampereen lippulaivaksi

Särkänniemen huvipuisto panostaa ilmastopositiivisiin elämyksiin. Särkänniemi pyrkii hiilineutraaliksi.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Särkänniemi tahtoo hiilineutraalin Tampereen lippulaivaksi

Tulevaisuuden Tamperetta kehittävä Kestävän matkailun HUB -hanke on ollut käynnissä pian kaksi vuotta. Hankkeen tavoitteena on kehittää Särkänniemen alueesta Tampereen-matkailun vähähiilisyyden veturia ja ilmastopositiivisten elämysten edelläkävijää. Alueen suunnittelu ja rakentuminen etenevät samassa tahdissa Tampereen vuoteen 2030 asetetun hiilineutraaliustavoitteen kanssa.

Konkreettisia keinoja kestävyyteen

Hankkeen tuloksena on luotu Tampereen Tiekartta kestävään tulevaisuuteen.

– Ilmastopositiivisuus kiteytyi vision avainsanaksi, koska halusimme korostaa jatkuvan parantamisen ja positiivisen tekemisen tärkeyttä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Visio on alueen tulevien elämystalouden toimijoiden yhdistäjä. Yhteistyö on tiekartan kantava teema, kertoo hankkeen projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiekartassa esiteltyihin konkreettisiin mahdollisuuksiin alueella kuuluvat niin energiayhteistyö, liikkumisen ja logistiikan palvelut, vähähiiliset ruokaketjut ja digitaaliset ratkaisut kuin puurakentamisen ja kiertotalouden mahdollisuudet.

Hauskanpitoa hyvällä omallatunnolla

Tampereen Särkänniemi Oy on toiminut hankkeessa yhtenä yhteistyökumppanina Visit Tampereen, Tampereen kaupungin, oppilaitosten ja kehitysorganisaatioiden sekä laajan yritysverkoston kanssa.

– Tulevaisuudessa Särkänniemen alueella on toivottavasti nykyistä enemmän toimijoita, jotka ovat kaikki sitoutuneita kestävän, ilmastopositiivisen matkailun pelisääntöihin. Särkänniemen alueen kaava vie valmistuessaan osaltaan tavoitteita eteenpäin, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Särkänniemelle hanke on tullut hyvään saumaan, sillä yritykselle on tärkeää tarjota asiakkaille huoleton viihtymisen paikka, jossa vastuullisuus on sisäänrakennettuna. Näin asiakkaan ei tarvitse huolia siitä, ovatko hänen kuluttamansa elämykset vastuullisesti tuotettuja, vaan hän voi keskittyä nauttimaan.

– Hauskaa ei ole kiva pitää huonolla omallatunnolla, Seppälä kiteyttää.

Lähde: Särkänniemi
Kuva: Visit Finland / Katja Lösönen

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.