Suomen parhaat vesipuistot – virkistävää kesätekemistä koko perheelle!

Virkistävä pulahdus altaaseen ilahduttaa ympäri vuoden. Onneksi tähän on oivallinen ratkaisu, nimittäin lomareissu Suomen monipuolisiin vesipuistoihin. Tässä listauksessa esittelemme Suomen parhaat vesipuistot!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Suomen parhaat vesipuistot – virkistävää kesätekemistä koko perheelle!

Serena

 

Espoossa sijaitseva Serena on Pohjoismaiden suurin ympärivuotiseen käyttöön soveltuva vesipuisto. Serenan vesipuisto laajenee aina kesäksi, kun ulkoalue otetaan käyttöön. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaisia altaita ja liukumäkiä on todella paljon ja vierailuun kannattaa varata koko päivä. Muun muassa Crazy Race -liukumäessä voit kisailla muita kilpailuhenkisiä ystäviäsi vastaan. Rauhallisempaan meininkiin tottuneille tarjolla olevat porealtaat vievät varmasti ajatukset pois arjen kiireistä. 

Vesipuistoon on saatavilla päivälippu, iltalippu ja perhelippu. Myös hurjimmille vesipedoille on tarjolla kesäkausikortteja. Ajantasaiset hinnat Serenaan voit tarkistaa suoraan vesipuiston omilta verkkosivuilta.

Flamingo Spa

 

Flamingo Spa on Vantaalla sijaitseva koko perheen sisävesipuisto. Vuonna 2008 valmistunut vesipuisto on moderni ja laadukas vaihtoehto pääkaupunkiseudulla liikkuville perheille. 

Hurjapäät voivat hypätä virran vietäväksi erilaisissa vesiliukumäissä ja rauhallisempi vierailija saattaa haluta löhöillä kuumassa Geysir-porealtaassa. Pienimmille tarjolla on muun muassa Inka-putous, joka on vauhdikas kolmiratainen vesiliukumäki. Vanhempia uimareita kieputtava Villivirta on vauhdikkaampi vesiliukumäki, jossa vaaditaan hyvää uimataitoa. 

Flamingo Span tarjonnasta vesipuiston lisäksi löytyy myös aikuisten kylpylä ja hoitolamaailma.

JukuPark Kalajoki ja Turku

 

JukuParkit ovat vesihirmujen unelma. Kuumia kesäpäiviä on mukava viettää monipuolisessa ja laadukkaassa vesipuistossa. Erilaisia altaita ja vesiliukumäkiä on runsaasti tarjolla. Uimisen lomassa altaanreunalla voi nauttia virkistäviä kesäjuomia alueen terassiravintolasta. 

Kalajoen JukuPark toimi vuoteen 2008 nimellä JukuJukumaa, jonka jälkeen nimi vaihtui nykyiseen.

Turun JukuPark avattiin vuonna 2010. Turun vesipuisto on siis kaksikosta uudempi tulokas ja myös alueeltaan suurempi. 

Tropiclandia 

Vaasassa sijaitseva Tropiclandiassa on Serenan tapaan vesiaktiviteetteja sekä ulkona, että sisällä. Kesäaika on siis erityisen hyvä aika ottaa nokka kohti Vaasaa, kun vesipuisto on käytössä koko komeudessaan. 

Erilaisia altaita ja liukumäkiä on tarjolla kaikenikäisille. Surfing Hill-liukumäki sopii perheen pienimmille. Freefall- ja Multislide-liukumäet ovat oivallisia valintoja vanhemmille hurjapäille.

Punkaharjun Kesämaa

 

Punkaharjun Kesämaassa voit viettää virkistävän kesäpäivän vesipuistossa nautiskellen. Pulikoinnin ohessa voit myös harrastaa muita aktiviteetteja esimerkiksi kiipeilyä ja melontaa. Suomalainen järvimaisema hemmottelee vierailijaa Punkaharjulla. 

Teksti: Rasmus Nikander

Kuvat: Unsplash/Briana Tozour

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.