Suomenlinnan digiopas kulkee kätevästi mukana

Suomenlinnan digiopas kulkee kätevästi mukana

julkaistu , päivitetty

Suomenlinnan kävijät voivat nyt sujuvoittaa vierailuaan uuden digioppaan avulla. Palvelu auttaa löytämään tutusta kohteesta uusia puolia. Digiopas neuvoo reitit, vinkkaa palveluista ja tapahtumista sekä näyttää vesiliikenteen aikataulut. Oppaan käyttäminen on helppoa, sillä palvelu toimii verkkoselaimessa. 

Suomenlinnassa liikkuminen entistä vaivattomampaa 

Suomenlinnassa kävijävirtojen ohjaaminen on paikoin haastavaa, sillä maailmanperintökohteena suojellulle alueelle fyysisten opasteiden rakentaminen vaatii tarkkaa harkintaa. Koska digiopas on suunniteltu erityisesti mobiilikäyttöön, se tehostaa kävijävirtojen itseohjautuvuutta ja tuo palvelut ja nähtävyydet esiin interaktiivisella karttapohjalla. 

Digioppaan avulla kävijät löytävät linnoituksen monipuolisen palvelutarjonnan ja vierailukohteet entistä helpommin. Palvelu on linkitetty kesäkuussa julkaistuun Suomenlinnan verkkokauppaan, SuomenlinnaShopiin, josta voi ostaa paikallisten toimijoiden tuotteita. 

– Digioppaalla halutaan edistää myös vastuullista matkailua, joten oppaan kartasta löytyvät esimerkiksi lajittelupisteiden sijainnit. Suomenlinnassa asuu pysyvästi noin 800 helsinkiläistä, joten myös asuinrakennukset on merkitty, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan viestintäasiantuntija Veera Törrönen

Toteutus käyttäjälähtöisesti

Digiopasta ryhdyttiin kehittämään asiakaspalautteen ja kävijätutkimusten pohjalta yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Toteutuksen aikana käyttäjätestien löydökset ohjasivat osaltaan suunnittelutyötä. Opas toteutettiin hyvässä yhteistyössä Tietotalon kanssa.  

Digiopas toimii helposti selaimessa

Tietotalon toteuttama digiopas on uudenlainen verkkosovellus, progressiivinen web-sovellus, joka yhdistää mobiilisovellusten ja verkkopalveluiden parhaat puolet. PWA-sovellusta ei tarvitse ladata sovelluskaupoista, vaan jakelu ja käyttöönotto tapahtuu yhtä helposti kuin tavallisen verkkosivuston käyttö. PWA on käytännössä älykäs verkkopalvelu, joka yhdistää normaalin verkkopalvelun ja perinteisen mobiilisovelluksen parhaat puolet. 

Lähde ja kuva: Suomenlinnan hoitokunta

Katso myös