Suomenlinnan digiopas kulkee kätevästi mukana

Suomenlinnan kävijät voivat nyt sujuvoittaa vierailuaan uuden digioppaan avulla. Palvelu auttaa löytämään tutusta kohteesta uusia puolia. Suomenlinnan digiopas neuvoo reitit, vinkkaa palveluista ja tapahtumista sekä näyttää vesiliikenteen aikataulut. Oppaan käyttäminen on helppoa, sillä palvelu toimii verkkoselaimessa.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Suomenlinnan digiopas kulkee kätevästi mukana

Suomenlinnassa liikkuminen entistä vaivattomampaa

Suomenlinnassa kävijävirtojen ohjaaminen on paikoin haastavaa, sillä maailmanperintökohteena suojellulle alueelle fyysisten opasteiden rakentaminen vaatii tarkkaa harkintaa. Koska Suomenlinnan digiopas on suunniteltu erityisesti mobiilikäyttöön, se tehostaa kävijävirtojen itseohjautuvuutta ja tuo palvelut ja nähtävyydet esiin interaktiivisella karttapohjalla.

Digioppaan avulla kävijät löytävät linnoituksen monipuolisen palvelutarjonnan ja vierailukohteet entistä helpommin. Palvelu on linkitetty kesäkuussa julkaistuun Suomenlinnan verkkokauppaan, SuomenlinnaShopiin, josta voi ostaa paikallisten toimijoiden tuotteita.

– Digioppaalla halutaan edistää myös vastuullista matkailua, joten oppaan kartasta löytyvät esimerkiksi lajittelupisteiden sijainnit. Suomenlinnassa asuu pysyvästi noin 800 helsinkiläistä, joten myös asuinrakennukset on merkitty, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan viestintäasiantuntija Veera Törrönen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutus käyttäjälähtöisesti

Digiopasta ryhdyttiin kehittämään asiakaspalautteen ja kävijätutkimusten pohjalta yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Toteutuksen aikana käyttäjätestien löydökset ohjasivat osaltaan suunnittelutyötä. Opas toteutettiin hyvässä yhteistyössä Tietotalon kanssa.

Digiopas toimii helposti selaimessa

Tietotalon toteuttama digiopas on uudenlainen verkkosovellus, progressiivinen web-sovellus, joka yhdistää mobiilisovellusten ja verkkopalveluiden parhaat puolet. PWA-sovellusta ei tarvitse ladata sovelluskaupoista, vaan jakelu ja käyttöönotto tapahtuu yhtä helposti kuin tavallisen verkkosivuston käyttö. PWA on käytännössä älykäs verkkopalvelu, joka yhdistää normaalin verkkopalvelun ja perinteisen mobiilisovelluksen parhaat puolet.

Lähde ja kuva: Suomenlinnan hoitokunta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.