Täällä ei luontoretkeilijä pety! Sulkava on Etelä-Savon helmi

Yhteistyössä: Sulkavan kunta

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty

Vesistöjen ympäröimä Sulkava on unelmakohde kaikille, jotka haluavat nauttia lomallaan henkeäsalpaavan upeista suomalaista luontomaisemista.

Lomaile keskellä luontoa

Kaunis kunta sijaitsee Saimaan rannalla paraatipaikalla. Sulkavaan tutustuminen kannattaakin aloittaa tutustumalla pienen keskustan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Matkailijan must see -nähtävyys keskustassa on idyllinen Uitonrinteen puutaloalue, jossa voi ihastella kauniita puutaloja ja perinteisiä pihapiirejä. Nappaa jäätelö mukaan ja tee kävelyretki kauniille satama-alueelle. Tuliaiset voi ostaa kesäisin toimivasta Kästyöpuodista Rantakadun varrelta, jolloin tuet samalla paikallisia käsityöläisiä.

Maisemat Sulkavalla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ylväitä maisemia, jääkauden jälkiä ja kiinnostavaa historiaa

Etsitkö upeita maisemia tai kiinnostavia historiallisia kohteita? Etelä-Savo on tunnettu järvimaisemistaan ja uskomattoman kauniista luonnostaan, ja upeita maisemia saa toden totta ihastella myös Sulkavalla. Täydellinen päiväretkikohde luonnon helmaan on esimerkiksi Pisamalahden linnavuori, josta löytyvät noin 1100-luvulta peräisin olevat muinaislinnan puolustusvallin jäännökset!

Linnasta on aikoinaankin ollut komeat maisemat, sillä Linnavuori kohoaa noin 55 metrin korkeuteen vedenpinnasta. Kapua ylös uusia portaita pitkin, valmista retkieväät grillipaikalla ja istahda alas nauttimaan upeista postikorttimaisemista, jotka avautuvat Saimaan ylle. Kohteessa on retkisatama, eli sinne voi saapua helposti myös vettä pitkin ja kiinnittyä uuteen laituriin. Linnavuoren laelle vievät portaat on uusittu vuonna 2020.

Vilkaharjun luontopolku, Sulkava

Lisää unohtumattomia luontoelämyksiä voi hakea esimerkiksi Vilkaharjun luonnonsuojelualueelta, jossa sijaitsee kaksi reilun kolmen kilometrin mittaista luontopolkua. Kiinnostavat opastaulut johdattelevat retkeilijät matkalle alueen luontoon ja sen historiaan. Luontopoluilta löytyy muun muassa kivikautinen asuinpaikka, Suomen suurimpiin kuuluva siirtolohkare, ihanan kirkasvetinen Pöllälampi sekä Salpalinjan puolustuslinnoitukseen kuuluvia jäännöksiä. Lue lisää Vilkaharjusta täältä. Luontopoluille voi lähteä myös Sulkavan kirkonkylältä yhdyspolkua pitkin, tai vuokrata polkupyörän ja hurauttaa Vilkaharjulle sillä!

Päiväretken voi tehdä myös esimerkiksi Partalansaarelle, suureen saareen jossa on ollut asutusta kivikaudelta lähtien. Saarelta löytyy paljon kiinnostavaa tutkittavaa, kuten Kivikirkko, jääkauden aikainen noin 15 metrin korkeuteen ulottuva siirtolohkare, joka haljetessa muodosti luolan, johon mahtuu noin 15 ihmistä. Kerrotaan, että muinaiset suomalaiset uskoivat, että kiven sisällä asui piru.

Vesiretkeilijän kesäkohde

Mikäli olet intohimoinen vesiretkeilijä tai haluaisit tänä kesänä kokeilla, miltä tuntuu lipua kanootilla pitkin toinen toistaan kauniimpia järvimaisemia, on Sulkava sinulle täydellinen retkikohde. Vesistöt ovat läsnä kaikkialla ja mahdollisuuksia riittää niin lyhyemmille kajakkiretkille kuin useamman päivän kestäville vaelluksille vettä pitkin. Esimerkiksi kehuttu Oravareitti on koko perheelle sopiva melontareitti, joka on helppokulkuinen ja monipuolinen reitti Juvalta Sulkavalle. Voit lukea lisää Oravareitistä täältä!

Älä unohda lomallasi myöskään sulkavalaiseen maaseutuhistoriaan tutustumista! Idyllistä maalaisarkkitehtuuria ja maalaiselämää 1800- ja 1900-luvuilla esittelee Rauhanniemenmuseo. Alueella voi tutustua esimerkiksi 1800-luvun alussa rakennettuun savupirttiin, savusaunaan, talliin, navettaan ja tukkilaismuseoon.

Yhteistyössä: Sulkavan kunta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.