Uusi tuolihissi palvelee lomailijoita Pyhällä

Uusi tuolihissi palvelee lomailijoita Pyhällä

julkaistu , päivitetty

Pyhän hiihtokeskuksen uusi PohjoisExpress-tuolihissi on valmistunut ja avattu asiakkaiden käyttöön.

Parhaimmillaan PohjoisExpress kuljettaa Pohjoisrinteiltä Pyhän huipulle 2 400 laskijaa tunnissa. Laskettelijat ja lumilautailijat pääsevät nyt huipulle viidessä minuutissa – puolet lyhyemmässä ajassa kuin aiemmin ankkurihissillä.

–PohjoisExpress on saanut epävirallisen kutsumanimen ”Suomen toivotuin tuolihissi”, niin paljon nopeasta tuolihissistä Pohjoisrinteelle on tullut toiveita. On aivan mahtavaa, että vihdoin saamme toivottaa kaikki Pyhän ystävät Expressin kyytiin, iloitsee Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.  

Nykyinen ankkurihissi jää paikalleen uuden tuolihissin rinnalle palvelemaan varahissinä ruuhkahuippujen ja myrskypäivien varalle. Kevään 2022 ajan uutta 4-hengen Express-tuolihissiä sisään ajetaan hieman lopullista pienemmällä nopeudella ja kapasiteetilla.    

Uuden tuolihissin myötä Pyhän lomailijoiden laskettelupäivän aloitus Pohjoisrinteiden puolelta on entistä sujuvampaa. Tuolihissin lisäksi Pohjoisrinteiden palvelut ovat tällä talvikaudella kehittyneet myös muilla asiakkaiden toivomilla uudistuksilla: PyhäWurstin lasitettu aurinkoterassi lähes tuplasi rinneravintolan aiemmat asiakaspaikat ja Pohjoisrinteen parkkialuetta on myös laajennettu lomavierailun sujuvoittamiseksi. Lisäksi hiihtokeskuksen hissiliput saa ostettua kätevästi uudesta myyntiautomaatista hissin ala-asemalta.  

Pyhtätunturin pohjoisrinteiden alue kehittyy jatkossa entisestään mm. kaivattujen ski-in / ski-out mökkitonttien myötä. Ensimmäiset tontit on jo varattu ja rakentaminen voi alkaa jo tulevana kesänä.

Lähde: Pyhätunturi Oy
Kuva: Anna-Kaisa Pohjola / Pyhätunturi Oy

Katso myös